טוב - עכשיו שאני מבין שיש כאן בעלי סמכא

arsar

New member
טוב - עכשיו שאני מבין שיש כאן בעלי סמכא

בעניני גיוון וצבע, יש לי שאלה: לפני שנים קיבלתי מתנה - צבע אבקה בגוונים רבים ושונים. הבעיה שלי, שהצבע/האבקה המסוים הזה מיועד לתעשיית הפלסטיק ועד היום לא מצאתי לא את הנוזל בו אני יכול להמיס את האבקות האלהולא את הדרך לבצע זאת.. מישהו יכול לעזור כאן? תודה מראש.

arsar

New member
מקס - במקרה זה שאלתי מופנית אליך - אם תואיל

לענות אודה לך.

max63

New member
פיגמנטים

אם אתה יודע בודאות שאלו מיועדים לתעשיית הפלסטיק, הרי שהם פיגמנטים נטולי טיפול שטח ולכן יתקשו להתמוסס גם במים וגם באבקה. בתעשיית הפלסטיקה מצרפים אותם לפתיתי PVC או פלסטיק אחר ובמכישר בשם אקסטרודר התערובת ממוסת ויוצאת אחידה. סיפורו של סיפור: אם אמנם מיועדים לפלסטיקה, לא יתנו תוצאה טובה בשימוש על עץ. נסה אולי לשלבם באפוקסי למשל, בזמן מילוי חורים בעץ. בהצלחה...

arsar

New member
תודה! הם בוודאות שייכים לעולם הפלסטיקה!

בעבר השתמשתי בהם בעזרת טרפנטין מחומם (בכלי נוסף מלא מים כמובן). החומר התמוסס בחלקו ועזר לי בצביעת מוצרי עץ פשוטים - כמו בתערובת עם לכה לצביעת מקל הליכה - ובצבעים אלה השתמשתי לפני למעלה מעשרים שנה בהדפסי עץ. הנייר נצבע אמנם בסדר אבל הצבע החל לדהות לאחר כמה שנים של תליית התמונה בחדר על קיר ללא קרני שמש ישירות. אז בינתיים נשארתי עם לא מעט פחיות אבקת צבע בנות 500 גרם שתופסות אצלי מקום בארון... ועולם הפלסטיקה הפסיד!!!

למעלה