טוב , קודם כל תכירו זו מתי

inif

New member
טוב , קודם כל תכירו זו מתי

הדלמטית המדהימה שלי(כפרה עליה , עיניים שלי ) - כלבה מקסימה וחכמה בת שנה וחצי , מפונקת וממושמעת. היום בא אליי חבר עם התינוק שלו כאשר אני מחזיק את הכלבה ברצועה והתינוק מלטף אותה , לאחר כמה רגעים התינוק החל ללכת לכיוון שלה והיא התנהגה קצת בחוסר נוחות ולאחר מכן נבחה עליו פעם אחת ! השאלה שלי היא כזו : מה עושים כאשר יש תינוק ליד הכלב ( שעד היום אני מדגיש היא כלבה לא עצבנית ואוהבת את כל העולם ) ????? האם לקשור אותה כל פעם שיש תינוק בבית ?? מחר זה יכול להיות התינוק שלי - מה עושים במצב כזה שיש כבר כלב ולפתע נכנס לבית תינוק חדש ?? עוד שאלה קטנה : מישהו לקח איתו כלב לקנדה או מכיר מישהו שלקח כלב לשם ? האם מותר לקחת לשם חיות מחמד ??? אשמח לקבל תשובות

זיו25

New member
שלום!

כלבים חשים מתי יש לידם תינוקות ומתי מבוגרים - בדרך כלל הם זהירים יותר ליד תינוקות, והנביחה שלה הייתה סימן של "די, אתה קצת מציק לי, כדאי שתתרחק ממני" . לא כל הכלבים סבלניים לתינוקות באותה מידה, וחייבים להפגיש בין הכלב לתינוק כמה שיותר, על מנת להוריד כל חשש לקנאה בקטע הזה- כמו כן, הכלב חייב להבין שהתינוק נמצא מעליו בהירכיה במשפחה, אחרת הוא בהחלט עלול לתת ביס . לגבי קנדה - הטיסה לשם ארוכה ומייגעת - זה רק לטיול או לזמן ממושך? בברכה, זיו.

inif

New member
תודה רבה על התשובה ,

אני בהחלט אנסה ליישם אותה . לגבי הטיסה לקנדה , זה אמור להיות לזמן ממושך יש לך מושג האם ניתן לקחת אותה ? מהם הפרוצדורות ( הסגר ? ) אחד הדברים שאני חושש ממנו הוא ההסתגלות שלה לקור העז שם ( היא מפונקת שחבל על הזמן ) .

זיו25

New member
אני לא כל כך יודע,

אבל אפשר לבדוק בשגרירות שלהם כאן בארץ ע"י שיחת טלפון פשוטה. ולגבי ההסתגלות לקור- אני מניח שלא תהיה לה בעיה - אל תשכח שלא סתם נולד המונח קור כלבים - אתה תמיד יכול לקנות לה בגד שיחמם אותה. בברכה, זיו.

natalyrst

New member
בקשר לתינוק...

גם לי יש כלבת פקינז מקסימה וטובה לכל העולם. עד שמגיע ילד קטן. כשילד קטן מתקרב אליה היא פשוט מסתכלת עליו במבט מוזר, ואז מתחילה לנבוח עליו. הגענו למסקנה שזה פשוט בגלל שהיא מפחדת ממנו. היא לא בחברת ילדים קטנים, ופתאום בה אליה יצור לא מוכר, וקטן, והיא נרתעת ממנו. יכול להיות שזה מה שקורה לדלמטית החמודה שלך

inif

New member
כן , כנראה שזה מה שעובר עליה

היא פשוט מתה על אנשים ובחיים לא הרימה את "קולה" על אף אחד ! תודה על התשובות לכל מי שענה

באמת קראתי שכלבים מבדילים

בין מבוגרים לתינוקות. ילדים קטנים הם בד"כ רואים כ"אנשים קטנים", אבל תינוקות זה סיפור אחר לגמרי, והאמת? אני לא כ"כ זוכרת למה. בכל אופן, אם זה תינוק של חברים, כדאי בפעמים הראשונות להחזיק את התינוק כשהכלב מתקרב ולשים לב היטב לתגובות. לגבי תינוק שלך - קישרתי כאן לא מזמן שני מאמרים בנושא, ואני מצרפת שוב את הקישורים. (ופעולתי הראשונה כמנהלת תהיה לפתוח קטגורית קישורים בנושא תינוקות ובעלי חיים. כל מי שמכיר אתרים / מאמרים שעוסקים בנושא - מוזמן לשלוח אליי את הקישור).

כלבים ותינוקות

הכל עניין של אופי של כלב. אצלנו שנטי ממש עדינה עם אופק- מלקקת אותה, ויושבת בסבלנות גם אם אופק מושכת לה בפרווה או מנסה לבדוק מה יש לה בתוך העיניים... מצד שני מקס (זכרים בדרך כלל פחות נעימים?) שונא שיש עוד יצורים קטנים בסביבה, וחושב שאם היצור המדובר (ילד קטן- זוחל) נמוך ממנו, זה סימן של חולשה והוא נובח ומנסה לנשוך. ככה זה היה שנים איתו (הוא בן 9.5), ושום דבר לא עזר, רק עכשיו עיקרנו אותו (עקב גידול) ופתאום לא מזיז לו כלום. נהיה כלב שקט וחביב... בקיצור- אי אפשר לדעת עד שלא מפגישים בין הצדדים, וצריך לקחת בחשבון שבהתחלה יש הרבה קנאה. הפתרונות היחידים שעולים על דעתי הוא לעשות "מפגש" יזום וצפוי, בו מבוגר אחד עם הילד ושני עם הכלב, וכל הזמן ללטף ולומר "כלב טוב", לצ´פר עם אוכל טעים, והכי טוב- לשים חיתול בד עם ריח של התינוק תחת קערת האוכל של הכלב, ככה הוא מקשר את ריח התינוק עם דבר חיובי וטעים. (זו שיטה של קירוב כלבים- חתולים, אבל יכול לעזור גם כאן).

למעלה