טוב, קצת על עצמי. (ארוך)

טוב

New member
טוב, קצת על עצמי. (ארוך)

לפני שניגש לעניין, כמה מחשבות. תמיד יש לי תחושה, ואפילו כשאני נמצאת בפורום כזה , שבו לכאורה רגשות כאלה אמורים להתבטל, שאני שונה, מוזרה. תמיד קשה לי לאפיין את עצמי, להסביר את עצמי. ותמיד נראה לי שהסיפור שלי "הכי מוזר". אבל פתאום, אחרי שקראתי את שרשרת ה"מי אני", ואת ההודעות השונות, פתאום בא לי איזה "וואוו, יש אנשים עם סיפורים הרבה יותר מורכבים משלי". מעניין אותי אם התחושה הזאתי מלווה גם אותכם. התחושה שאין כח להסביר את עצמכם לזרים, כי זה פותח איזה תיבת פנדורה ושאלות אינסופיות. וזה אחד הדברים שגרמו לי לא לספר כ"כ עד עכשיו. עוד משהו, זה התחושה שכמה שכולם בפורום הזה באו לאותה מטרה (חוץ מבתי ניינטין כמובן, שהוא בא להכין קפה), בכל זאת הרבה אנשים כאן כל-כך שונים ממני, ובאו מרקע כל-כך אחר(העולם החרדי, למשל) שקשה לי להבין ולהכיל ולהזדהות עם התחושות של כולם. אה, ויש גם עוד משהו. הפורום הוא מקום פתוח, ועוברים בו גם אנשים רעים שקוראים, ומזהים, ומנצלים לרעה את הידע שהם אוגרים פה, וזה רע. טוב, עכשיו אחרי שקשקשתי על סיבת איחור החשיפה, אני יתחיל לספר. אז ככה, גדלתי במשפחה ציונית דתית, אם כי ענפים רחבים ממנה שייכים לזרם החרדי (אם כי יש גם ספיחים לצד השני). למדתי באולפנה, שמה הייתי הדוסית של הכיתה, והדוסית של המשפחה. הדרכתי בבני-עקיבא עולים חדשים, ובמסגרת ההדרכה הכרתי את חברי, לימים בעלי. בתום הלימודים הלכתי לעשות שרות לאומי, ואז הלכתי ללמוד במדרשה לבנות, כדי ללמוד את הדת שלי, כדי להיות למדנית יותר, כדי לבסס את יהדותי. שמה התחילו השאלות, או יותר נכון התחדדו. דיברתי עם רבנים שונים (וגדולים) שהיו במסגרת, אך לצערי הם ממש, אבל ממש לא יכלו להכיל את השאלות שלי. עברתי תקופת יאוש קשה, שבטח מרביתכם מכירים אותה. כשהבנתי שאני לא לומדת בכלל, ומעבירה את ימי ביאוש במיטה במדרשה, החלטתי לעזוב. חזרתי לבית הורי, ושם לא יצאתי מחדר כמה ימים, עד שאזרתי כח לספר להם. פשוט הכרחתי את עצמי. (מאופיי, ומאופי חינוכי, היה ברור לי שחובה עלי לספר להם). בהתחלה היה קשה. אתם יודעים- נסיונות שכנוע וכאלה. מישהו דיבר עם איזה רב מאד מכובד ונחשב שגר בעיר מגורי, והרב הזמין אותי ללמוד איתו חברותא פעם בשבוע. (אני יודעת שזה נשמע קצת מופרך, אך זו האמת). כל ערב שבת הייתי באה אליו לאחר האוכל ולמדנו. אבל למדנו "שטויות". לא דברים שבאמת הפריעו לי. גם הוא לא יכל להכיל את השאלות שלי, והאמת שהן גם לא יכלו ממש להשאל. אי אפשר היה לדבר איתו תכל´ס. הלכנו סביב סביב, כאילו אם אני ידע את ההלכות על בוריין- זה יחזיר לי את האמונה. בסופו של דבר הבנתי שאני לא שם. זה לא שהיתה לי שאלה ספציפית שלא נתנו לי תשובה, אז אמרתי- אין תשובה אז אני עוזבת. לא, זה ממש לא זה. זה פשוט שפתאום הרגשתי שאין תשובה. שיש בעולם הרבה תשובות, ואין אמת ודעית אחת. ועזבתי באטיות. כל אותה תקופה הייתי עדיין בקשר עם החבר שלי, שהיה ונשאר אדם דתי, ותמך בי לאורך כל הדרך ללכת עם אשר אומר לי ליבי. להיות אמיתית עם עצמי. כשחזרתי בשאלה נשארנו חברים, קשר שהתמיה הרבה אנשים. מה עוד שאחרי שבע שנות הכרות התחתנו, הוא דתי ואני דתלש"ית. כל אחד מאיתנו מכיר, יודע ואוהב את השני, וכל אחד מאיתנו מכבד את דרכו של השני בבחינת "חייה ותן לחיות". כמובן שתמיד אנחנו נתקלים מאנשים בשאלות על הקשר, ועל חינוך ילדים, וכו. אבל שאלות זה טוב, כי זה מעודד שיח. זה מחייב אותנו לשבת ולדבר, ולהטוות לעצמנו את הדרך המתאימה לנו. היום יש לנו ילדה מתוקה ומדהימה. הדבר שאולי הכי מפריע לי בתהליך, שבגלל שתמיד נשארתי בקרבת העולם הדתי, ויש לי בעל דתי, הרבה אנשים חושבים: טוב, היא כבר לא דוסית כמו פעם, אבל היא עדיין דתיה. זה גורם לסיטואציות מביכות שאם אני מבצעת איזה עבירה "בפרהסיה", זה גורם למבוכה ולהרמת גבה מצד הנוכחים, שאם היו יודעים שאני כבר לא שומרת כמעט כלום,היו מקבלים זאת בצורה קצת יותר נורמאלית. טוב, זהו. התשתי את עצמי.

אלי פלס

New member
ארוך? אל תגזימי....

טוב, מה אפשר להוסיף אחרי כל זה? ברוכה הבאה... יש לי כל כך הרבה מה לומר על כל מה שכתבת. יש לי כל כך הרבה מה לשאול אבל בגלל שזה כל כך הרבה, אני אשמור זאת לזמנים אחרים. רק, לתשומת לבך, את ממש לא היחידה כאן. נמצאים כאן חרדל"ישם/ות ודתל"שים/ות שעברו ועוברים גם הם מסלול שאם הוא לא זהה, וודאי שהוא דומה לפחות במקצת למסלול שעברת את אז, תישארי איתנו.

הקיו

New member
המסלול דומה..

בני עקיבא, אולפנה, משפחה דתית ציונית.... הרבה מן המשותף. אלא שאני בחרתי בדרכי החדשה לא מתוך פקפוק/ספיקות כי אם בשל הרצון בנוחות, לחיות חיים פשוטים ונוחים יותר ולא להעסיק עצמי במצוות רבות כל כך ומגבילות שאינן עומדות בהלימה (לדעתי) לאורח החיים המודרני ומתאימות לתקופות אחרות, קדומות וחשוכות. לא היו לי לבטים ושאלות מעמיקות בדומה לך.... אני יודעת שזה נשמע רדוד ולגמרי לא זוהר אך בפירוש חיפשתי את הדרך לחיים נוחים, פשוטים ונטולי תעוקות הנובעות מן האילוצים וההגבלים (שלא לדבר על הנורמות החברתיות שמקבלות גושפנקה בשם "מנהגים"....). אשמח לשמוע עלייך קצת יותר, האם כבר יצאת בשאלה? האם את כמוני, עדיין בתהליך? הקיו

יערהא

New member
חיים נוחים?

ויש כאלה שחושבים שהחיים במסגרת הדתית או החרדית הם הנוחים יותר אמנם עליך לקיים מצוות אבל הכל כמעט מוכתב ומוחלט עבור מי שחי במסגרת הזאת - יודעים מה בדיוק עושים בכל רגע אין צורך לקבל החלטות, להתאמץ לבחור... הכל ידוע. אולי גם זה סוג של נוחות............

טוב

New member
דומות אבל שונות

אכן הרקע שלנו די משותף (מי יודע, אולי אף נתקלנו זו בזו במהלך חיינו), אך הסיבות שהביאו אותנו למצבנו הנוכחי די שונות. בכל אופן, באשר לשאלתך, אני כבר בחוץ בערך 4,5 שנים. (אם כי אפשר לומר שאני גם בתהליך, כי נראה לי שכל החיים אנחנו בתהליך, לא?)

טוב

New member
כן, אלי

שמתי לב שאני לא היחידה פה. לאמיתו של דבר יש פה מספיק יוצאים בשאלה בשביל שאפשר יהיה לקרוא לפורום הזה "יוצאים בשאלה".
ובקשר לשאלות שיש לך, יאללה, תשאל. הרי אני כספר פתוח לפניכם.

טוב

New member
אוי, דער_רוסישער

ואני חשבתי שרק את השם שלך קשה לי להגיד... מה זה לעזאזל "פלאגיאטורית"? ולמה התכוון המשורר במאמרו : הגונב מגנב פטור? בקיצר- לא הבנתי כלום.

adam222

New member
אם כספר את פתוחה, תני דפדוף לעמ´ 7

מה כתוב בפיסקה השניה מלמטה ???

טוב

New member
אהה,

אבל אמרתי שאני כספר פתוח. אם כך אני הספר, ואתם הקוראים. (אם כי את הערות השוליים אוכל להקריא, כיוון שהן כתובות באותיות קטנות).

adam222

New member
אבל (מקשה התם)...

עזבי את הטפל, עזבי את הערות השוליים, בואי נדלג לבשר... באותיות הירוקות בפונט של קידוש לבנה, מה כתוב בספר?? אני אתחיל בשאלה ממש ממש בוטה: (עימך הסליחה...) מה שלומך?

טוב

New member
זהו, כבר נפתחנו?

טוב, אז שלומי בסדר. האמת היא שאחד המשפטים שהכי פחידים אותי בחיים הם: אני רוצה לשאול אותך משהו. זה טומן בחובו יותר מידי ספקולציות. אבל השאלה שלך היתה דווקא קלילה..

adam222

New member
OK :)

ספקולוציות לכאן ולכאן, כולה לקרוא עוד שורה, כך שאיבדתי את האפקט המותח של ההתמהמהות בין משפט למישנהו שהיה כאמור גורם להחליף אי-אילו צבעים :) אז איך הכל אצלך? הכל בשליטה? יודעת לאן את זורמת וכו´?

למעלה