טוב.. שאלה

טוב.. שאלה

קודם כל לא מצאתי שרשור של שאלות קטנות אז הרשיתי לעצמי לפתוח הודעה... טוב אז השאלה שלי היא: איך אני יודעת איזה אוכף מתאים לסוס? כלומר אוכך לא מתאים גורם לבעיות גב וכדומה... אז איך אני מתאימה אוכף לסוס? תודה..

Ruf Lil RusGal

New member
את רוכבת ווסטרן או אינגליש?

אני יודעת בקשר לווסטרן וזה בטח דיי דומה באינגליש... הנה לווסטרן- את צריכה דבר ראשון שבין הגבנון לקרן יהיה מרווח ואת צריכה לבדוק שיש מרווח גם כשאת רוכבת. בקשר לחלק היותר אחורי של האוכף את פשוט צריכה לראות שמבחינת רוחב זה מתאים לסוס אבל מצד שני שזה לא יותר מדי רחב... פשוט תראי שזה יושב טוב עליו. כמובן תמיד מומלץ להתייעץ עם מאמן או מדריך או וטרינר אבל זאת בדיקה ראשונית כי אין טעם בכלל לנסות אוכף שלא מתאים לסוס...

fliperit

New member
את לא יכולה ללמוד את זה באינטרנט...

אני מציעה שתקחי איתך מדריך שיראה לך בדיוק מה הוא מחפש באוכף על הסוס. בעקרון, צריך להתחשב ב: מרחק של הגשר מהגבנון רוחב האוכף- שלא ילחץ על השכמות של הסוס, אבל מצד שני שגם לא יהיה רחב מדי ולא יציב שלא יהיו חלקים שבהם האוכף לא מונח על הגב, אלא באוויר (כי אז יש לחץ יתר בחלקים האחרים)

כמו שאמרו לך, את צריכה ללמוד את זה

מעשית עם מישהו ולא תיאורטית מהפורום. באוכף ווסטרן: צריך שהמרחק בין הגשר לגבנון יהיה כ-4 אצבעות (4 אצבעות של מישהו מבוגר- בערך סדר גודל כזה). שלד האוכף בחלק שמעל הגבנות- את צריכה לראות שהוא לא לוחץ על חוליות הגב יותר מידי. צידי האוכף- לא לוחצים יותר מידי על צדדי הגב של הסוס, אבל גם לא רחבים יותר מידי ולכן נמרחים לו על הגב.

הכי טוב זה ..

לא להתיעץ עם מאמן כי יש מאמנים שלא כל כך יודעים..אם האוכף יושב בול וכאלה..עדיף להתיעץ עם כרופרקתית..שיודעת בדיוק איך זה צריך לשבת ואיך זה יושב וכמה זה קטן וכל זה..הכרופרקתית שלי\של הוסה שלי..אמרה שאוכף זה כמו נעל..כעיקרון צריך להתאים כל אוכף לסוס ..לא לקנות אוכף עכשיו ונגיד שנה הבאה יהיה לך סוס אז להשתמש באותו אוכף..אבל הרבה לא עושים ככה כי זה מאוד יקר..

אני יודעת...

דבר ראשון מדובר באוכף ווסטרן.. אם זה משנה... דבר שני.. אני יודעת שאי אפשר ללמוד מהאינטרנט.. פשוט חבר רחוק שלי קנה לא מזמן סוס והוא משתמש באוכף אחד לשני הסוסים.. ואני דואגת לסוסים אז אני רוצה לראות אם באמת האוכף מתאים לשניהם..

שירלי317

New member
הממ...

איש סוסים ותיק אמר לי שכל עוד אין לסוס בעיה מיוחד שנוצרה משנים קודמות... אפשר במידה והאוכף לא יודב בדיוק טוב להוסיף שמיכות מתחת. לדעתו אין צורך בקניית יותר מאוכף אחד לבנאדם. סך הכל, אני חושבת שזה הגיוני. מה שכן, כל עוד אחרי רכיבה אין סימני זעה יבשה (קטעים יבשים בין פרווה רטובה מזעה) כנראה שהאוכף לא מזיק לסוס. היכן שיהיו סימני זעה יבשה, סימנים יבשים... כנראה שיש לחץ יתר של האוכף. שם, כדאי, בהתאם למיקום, להוסיף שמיכה אולי אף שמיכה מקופלת. אבל הכי טוב במקרה כזה זה להתייעץ עם מישהו שמבין קצת (הרבה) יותר ואו לאלתר משהו מספיק טוב או לקנות אוכף אחר שיתאים לסוס. זאת כמובן עם סוסים שהם פחות או יותר באותו גודל/ גזע זהה או דומה. למשל, סוס אירופאי וסוס פוני (הקצנה... כן) יצטרכו אוכפים שונים.

רועי מו

New member
לפי מה שאני יודע

אמרו פה המון דברים די דומים ואני מוסיף את צריךה לסים את האוכף על הסוס בלי סמיכה וללחוץ על הארכובות ולראות אם הוא זז / נופל תסתקלי אחרי הרכיבה אם יש לסוס מעין כתמים שאין בהם זעה באזור הגב / גבנון היתה פעם מצגת באתר סוס שמסבירה קצת

למעלה