טוב, תהיה לדיון (נראהלי)

מיה אחת2

New member
טוב, תהיה לדיון (נראהלי)

אחרי שישבתי וניסיתי להסביר לmiss cullen למה סדרת ironside היא נהדרת וכולם צריכים לקרוא אותה, מצאתי את עצמי חושבת שמילת המפתח בתיאורים שלי הייתה "אלים". זה "אלים" וזה "אפל" וזה "מורבידי" וכולם עושים אלימות עם כולם. מה שקצת מטריד בהתחשב בעובדה שמדובר בספר לנוער, אבל גם לא מאוד מפתיע מאותם טעמים ממש (ואחרים, שלא זה המקום לאמוד עליהם). לונורא, חשבתי, גם HG אלים. ליתר דיוק - HG מתאר אלימות מסוימת. נחדד שוב: HG (לטעמי) מתאר חברה שחלקים ממנה מאדירים אלימות, הגיבורה משתדלת להימנע מאלימות ויחסן של הדמויות לצורות האלימות שבטקסט נקבע לפי הזיהוי הפוליטי/גיאוגרפי שלהן.

ככל שאני מעמיקה לחשוב על זה, אני מוצאת את עצמי תוהה האם HG כשלעצמו הוא טקסט שמתאר אלימות (למעט במערך הקשרים מאוד מסוים)/שמעביר תחושה של אלימות, ואם כן, איך הייתי מגדירה טקסט כזה. מעניין אותי לדעת מה דעתכן ואיך הרגשתן כשקראתן את הספר/ים.

pennylane11

New member
תראי,

בכללי, ברור שזה מביא איתו הרגשה של אלימות. כל הספר הזה מבחינתי מביא לקורא את הבריונות והאלימות וכל מה שהולך שם באופן דיי ברור. גם כן מתואר לך מוות וכן מתואר לך הרבה קושי עם כל הסיפור הזה. מצד שני, אני לא יכולה להגיד שזה היה כל כך אלים שזה הפריע לי. ועובדה שזה כן פונה להרבה בני נוער, ככה שגם אם כן יש אלימות- זה לא ברמה שהיא מפריעה לקריאה.
זה קצת מזכיר לי ברעיון את מה שאני חושבת על הארי פוטר וגביע האש, שאמנם לי זה לא הפריע אבל אני יודעת שלאחרים כן- וזה כן ספר שיש בו אלימות. אין להתחמק מזה, כי בסופו של דבר זה הרעיון של כל הסיפור, סביב זה בנו אותו.
אני חושבת שמשחקי הרעב בפני עצמו יותר סובב סביב האלימות אבל לא מתאר אותה. כלומר, סביב האלימות הוא נבנה, אבל יש בו הרבה מעבר לאלימות בו.

Black Stain

New member
אני פחות הרגשתי שהטקסט אלים

מה שיותר נגע בי זה הצורת שלטון והתנאי חיים של האנשים במחוזות לעומת הקפיטול, הייתה תחושה שהאלימות היא לא הייתה לשם אלימות הייתה לה מטרה כלשהי מעוותת ככל שתהיה..

אבל האלימות כן התקדמה ככל שהתקדמנו בספרים.. בספר השני אחד הקטעים שהכי נגעו בי זה כשהוציאו להורג איזה אחד ממחוז 11 כי הוא עשה את השריקה של רו.. אבל שוב זה פחות האלימות ויותר מה שהיא מייצגת..

לא יודעת אם עניתי על השאלה

N o R i K o

New member
לא בדיוק הייתי מגדירה את HG כאלימה

כי אני לא חושבת שזו המטרה של הסדרה. ברור שיש פה אלימות מסויימת, אבל היא בדיוק במינון הנכון - את תופסת את זה כאלים בלי בהכרח לחוות את האלימות עצמה.
מה שהופך ספר לטוב בעיני הוא לא האפשרות שלו לשבת תחת הגדרות כמו "אלים" "אפל" או דווקא ההפך הגמור, "רומנטי" "מרגש" וכל היוצ"ב. החוכמה היא לקחת את האלימות, האפלה, הרומנטיקה, הרגשנות - ולדעת להתמודד איתן ולהציג אותן באופן שגורם לך להסיק מהן מסקנות שהן מעבר ל- "אל תכה, זה לא יפה." ובמובן הזה אני חושבת ש-HG מתמודדת יפה מאוד עם אלימות, וזה אגב עוד סיבה ללמה אני אוהבת את הדמות של גייל או את מוקינג'יי. זו גם סיבה ללמה אני לא אוהבת את הסוף, אבל אין לי מספיק תווים בכותרת לסמן ספויילר.

ברגע שסדרה לא יודעת להתמודד עם ההשלכות השונות של אלימות, גם אם כולם הולכים שם מכות כל היום, זה לא יהפוך אותה לטובה יותר בעיניי. אני יכולה לתת לך כדוגמה את המשחק של אנדר. על פניו, זה ספר לצעירים, הדמות הראשית בן כמה, 10? לא זוכרת כל כך. וזה ספר אלים, מדבר על אלימות, על ההשלכות של אלימות. לתת לילד בן 11-12 לקרוא? לגמרי כן. כי זו לא אלימות שהיא "לא ראויה". יש סוגים שונים.

וטוב, מסתבר שאחרי יותר מדי שעות עבודה ופחות מדי שעות שינה קצת קשה לי להסביר את עצמי, אז אני אקווה שיצאתי ברורה ואלך לשתות קפה

למעלה