טוב תורי לקטר
ארוך

משוש30

New member
טוב תורי לקטר
ארוך

זה פשוט בלתי אפשרי להיות אמא ללמוד ולעבוד וגם להצליח בכל הדברים האלו. אוף!!!!!!!!!
הורדתי את המשרה לחצי ואני מרוויחה עכשיו 4000 ש"ח בחודש כדי שיהיה לי זמן ללמוד יש עכשיו חופשת סימסטר ו??? כלום!!! חשבתי שבחופשת סימסטר אני אצליח להגיע 4 פעמים בשבוע לחדר כושר לקראת הסקי.אז חשבתי- עברו שבועיים הייתי פעם אחת. חשבתי שבחופשת סימסטר אוכל לכתוב שני מאמרים.אז חשבתי- היה לי יום אחד לעבוד על זה בשבועיים האחרונים. כתבתי שליש מאמר אחד (על בסיס עבודה שכבר קיימת את השני צריך לכתוב ex nihilo) מתן כל הזמן חולה. אני חולה בעלי חולה. אי אפשר ככה יותר! בשבועיים האלו הצלחתי לבדוק מבחנים של קורס אחד ולעבוד קצת בפרויקט.זהו! אז היום עזבתי את הארכיון באמצע לקחת את מתן החולה מהמטפלת. מחר הוא בטח עוד יהיה חולה וביום חמישי המטפלת נוסעת ליום חופש בחרמון בקיצור הלך עוד שבוע.ועוד שבועיים חוזרים ללימודים ואז יהיה עוד פחות זמן מעכשיו. זה פשוט לא הגיוני!
מה, דוקטורט זה רק לעשירים? או לאנשים בלי ילדים? מה אני צריכה לעשות עכשיו לעזוב את הלימודים ולהתחיל לחפש עבודה? כל הזמן אני מקבלת מחמאות מהסגל באוניברסיטה, יש כמה וכמה מרצים חשובים שחושבים שמקומי שם, אבל לתלמידי שלב א אין אף מלגה, כלום! ואני גם לא אשיג שום מלגה אם אני לא אכתוב הצעת מחקר טובה, ואם אני לא אפרסם מאמרים... ואני שואלת מתי בדיוק??? בקיצור אני שבוזה לגמרי
סליחה על ההתבכניות אבל לפעמים אני שואלת את עצמי אם עשיתי את הדבר הנכון. אולי זה לא היה הדבר הנכון לעשות ילד. אולי אי אפשר להיות גם אישה גם אמא וגם אשת קריירה. אולי הייתי צריכה לחכות לסוף הדוקטורט ולהספק בילד אחד או שניים. כי אני לא רואה איך אני עושה את הדוקטורט הזה ככה.

daldan

New member
זה באמת לא פשוט

קשה להצליח בהכל, ומהסיבה הפשוטה הזו אני דוחה את התואר השני שלי כבר כמה שנים ותוהה מתי אני אעשה אותו כי לשלב לימודים עם עבודה ואמהות זה פשוט לא מצליח (משהו בטוח יוצא נפסד) אז על אחת כמה וכמה דוקטורט שדורש ממך עוד יותר שעות עבודה. מה לעשות? אין לי עצות. לנסות להשיג את המלגה ואלז זה אולי ישחרר אותך מהעבודה ותוכלי להקדיש את עצמך לדוקטורט. ובנתיים קבלי

אמברון

New member

מתי הספקתם להפוך מבריאים לחולים? הרי ראיתי אתכם לפני שתיים וחצי דקות. תרגישו טוב!

טיפוטף

New member
רק לגברים קל לעשות דוקטורט...

כתבתי וכתבתי והכל נמחק לי, שיט! אולי יהיה לי כוח לכתוב שוב בערב. אבל את מבינה מהכותרת למה התכוונתי, נכון? המשך יבוא אולי. מקווה שלפחות ההודעה הזו לא תימחק לי!

משוש30

New member
שלשום אחרי שחזרנו ממך חזר הבעל

חולה לגמרי אפילו נשאר אתמול בבית והיום מתן כבר עם חום 38.6 שמח ומבדח

dorlim

New member
יקריתי

אין ספק שלעשות דוקטורט זה לא קל בכלל , על אחת כמה וכמה כשמדובר באמא צעירה, קרייריסטית ופרפקציוניסטית. בנוסף לכל, החורף אשם במחלות וכתוצאה מכך בחוסר היעילות ובהספק הנמוך, אבל נגד זה אין מה לעשות. רק להמתין לאביב
מהכרותי איתך אני יודעת שתצליחי ואין לי ספק שבעולם הנצרות בישראל עוד ישמעו עלייך

nubi

New member
תקשיבי מותק,

אני עוקבת אחריך המון זמן ובהחלט תהיתי איך אפשר הכל בבת אחת. ואי אפשר. מניסיון. אי אפשר לחיות את החיים עם ילדים כאילו בלי. צריך לעשות סדר עדיפויות-אין ברירה. או לקצץ בעבודה, או לקצץ בסקי, או לקצץ בחדר כושר או לקצץ בלימודים או שהכל יבוא על חשבון הילד. עכשיו חורף-גם שי כל הזמן חולה. וגם אני. ואין ברירה-ילד חולה צריך יותר תשומת
. ואת מכירה אותי. אני קיצצתי דרמטית בשעות העבודה ואני מביאה הרבה פחות ממך-אין ברירה. עכשיו לא הזמן לעשות כסף-כי אני מעדיפה ללמוד עוד קצת ולהיות גם עם הילדה. אז תתפסי את עצמך-ותעשי לך סדר עדיפויות: מה הכי חשוב לך ומה חשוב פחות ולפי זה תקדישי ותחלקי את הזמן. ולשאלתך-כן.קשה מאוד מאוד להיות אשת קריירה.

משוש30

New member
מותק את בעצמך! ../images/Emo6.gif

אז אני מקצצת בחדר כושר. סקי זה רק שבוע ואני זקוקה לשבוע החופש הזה כמו אויר לנשימה. בזה אין קיצוצים! הבעייה היא שבעצם הכל מתקצץ ולכן הכל לא זז. אני לא מצליחה לשמור על כושר, אני לא מצליחה להתקדם בלימודים, רק לשמור את הראש קצת מעל המים בקורסים שאני לומדת, אני לא מצליחה לתרום כמה שצריך לעבודה, ועושה רק קצת מעבר למינימום בקורסים שאני מלמדת. והאם יש בכלל צורך להגיד שגם יותר מדי זמן עם מתן אין לי? טוב אני מפיסקה להתבכיין בינתיים...

1במיה

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אין לי ותר מידי תשובות. אין לי שמץ אם שוקטורט זה רק לעשירים או לאנשים בלי ילדים אבל מהכרות שלי הדי שיטחית איתך נראה לי שהדוקטורט זה בשבילך!!! יש ימים משביזים שכלום לא הולך ונראה ששום דבר לא מתקדם אבל השגת כל כך הרבה עד עכשיו וזה שאת אמא אולי האט את הקצב אבל לא פגע בתוצאה. נכון, לא קראתי ואני לא ממש יודעת מה את כותבת אבל עובדה שמשבחים אותך וחושבים שמקומך שם וזה סימן שאת עושה משהו נכון. הלוואי ואני ההיתי מחליטה כבר מה אני עושה עם עצמי. יש לך מטרה ויש לך דרך ובכל דרך יש מהמורות אז מאטים קצת וממשיכים. תתאפסי ולכי לקרוא

1במיה

New member
שלחתי מהר מידי../images/Emo163.gif. ותר=יותר

שוקטורט=דוקטורט ועוד כמה

נועה ו

New member
לקחתי את כל הדברים החיוביים והדגשתי

לך אותם :אז בואי נעבור שלב שלב: הורדתי את המשרה לחצי ואני מרוויחה עכשיו 4000 ש"ח בחודש - הלו!!!??? מי מרוויחה כזה סכום לחצי משרה זה ממש יפה , הלוואי על רבות מאיתנו !! חשבתי שבחופשת סימסטר אני אצליח להגיע 4 פעמים בשבוע לחדר כושר לקראת הסקי. חופשת סקי ? חדר כושר ?? רק לשלב את שתי המילים האלו ביחד במשפט אחד זה מהמם אותי!!
מקבלת מחמאות מהסגל באוניברסיטה, יש כמה וכמה מרצים חשובים שחושבים שמקומי שם,
דוקטורט
מקווה שזה עודד קצת....ואם לא אז פשוט קבלי

עמית@

New member
../images/Emo45.gif וכן, דוקטורט זה לעשירים.

למה (בין השאר) ויתרתי על תוכנית יוקרתית לדוקטורט במסלול מהיר ברגע שנכנסתי להריון? היה לי ברור ששניהם יחד לא ילכו (מה גם ששיניתי כיוון מאז
) אבל זה פשוט קשה עד בלתי אפשרי, דוקטורט צריך לשבת ולכתוב
ובכל זאת את מסתדרת, בקושי, אבל זה קורה

משוש30

New member
מה אני אגיד? גרמת לי לחייך ../images/Emo6.gif

נשמע צרות של עשירים מה? זה באמת מעודד להסתכל על זה ככה...למרות שזה כל כך רחוק מהמקום שבו אני רוצה להיות
אבל תודה את מתוקה נורא

mummy

New member
מה אגיד ומה אומר... עדיף שאשתוק

מצבי הרבה יותר גרוע משלך, אם זה מנחם אותך. הדוקטורט שלי הולך ומתרחק ממני, ואין לי אלא לקוות שביום מן הימים אני אצליח לצמצם פערים. בתשובה לשאלתך, כן: דוקטורט זה לעשירים, עדיף גברים שלא צריכים לגדל ילדים (לא כל שכן להרות ללדת ולהניק אותם). ואם אלו נשים - אז הן חייבות להיות עשירות. אחרת זה פשוט בלתי אפשרי. דרך אגב, אני נזכרת ברגעים אלו ממש שד"ר פנינה מוצפי הלר (אם אני לא טועה, כמעט בטוחה שזו היא) פרסמה על זה מאמר לפני שנה - היא חקרה ומצאה נתונים די מזעזעים על מעמדן ומצבן של נשים באקדמיה בישראל. את לא רוצה לדעת... כל מי שהצליחה, עשתה את זה כי היה לה בעל או אבא עשיר שתמך בה. זו השורה התחתונה מאד בכלליות
. אני קוראת את מה שאת עושה ומתכננת ורק מלקרוא את כל זה, אני מתעלפת מתשישות. לבדוק מבחנים? לכתוב מאמרים? סקי? חדר כושר? וכל זה בנוסף למתן? לי אין יומרות מעבר ללכתוב את הדוקטורט עצמו, ואני את זה בקושי מצליחה לעשות... אהבתי את מה שכתבה לך כאן מי שאני כמובן לא זוכרת את שמה כרגע - ההריון, ההריון
- על איך שבעצם מצבך לא כל כך נורא, ויש שיגידו אפילו טוב יחסית. אבל אני מכירה את ההרגשה ויודעת שכשאת מרגישה עמוק בתוך החרא, זה לא עוזר כשמישהו מראה לך שיש אחרים שהחרא שלהם טובעני (שלא לומר תובעני. אח, איזו שנינות...) ומסריח יותר. וסליחה על המטאפורה הצבעונית... זה פשוט ממש, אבל ממש סוגיה שנוגעת לליבי, ואני נורא, נורא, מזדהה. אין יום שעובר שאני לא חושבת שזו הייתה טעות. לבחור במסלול הזה. בשלב הזה של החיים. ואני צוחקת במרירות כשאני נזכרת בכל מיני מרצות שאמרו לי כמה שהדוקטורט זה הזמן הכי טוב לעשות ילדים... חבל שהן לא סיפרו לי שאצלן בבית יש אופר צמודה, ולבעל שלהן יש כסף מפה עד הנצח (אני לא ממציאה. זה באמת ככה אצלן). אני יודעת שאני לא עוזרת לך. אבל זה המקסימום שאני יכולה להציע כרגע... צרת רבים חצי נחמה, או שאת בוחרת בנחמת טפשים? הפתרון שלי בימים כאלו (וכאמור יש הרבה כאלה לאחרונה) זה לא להסתכל כל כך רחוק קדימה. מה כל כל כך רחוק - לא יותר מאשר כמה ימים קדימה. לעבוד בקטן צעד צעד, פסיעה פסיעה, ולא להלחץ אם זה לא זז כמו שהייתי רוצה שזה יזוז. זה לא יעזור לי להלחץ מזה. את זה כבר למדתי. ואחרי כל זה, אני לא מפסיקה לשנן, בסוף זה יצליח, בסוף זה יגמר. אולי זה יקח קצת יותר זמן ממה שחשבתי בהתחלה... אבל אני יכולה לעשות את זה. אני יכולה לעשות את זה. אני יכולה לעש--- לפעמים אני מצליחה לעבוד על עצמי ומשתכנעת. לפעמים לא. אבל אלו החיים. לא ככה?

משוש30

New member
ואו ../images/Emo2.gif אין מילים!

אני יודעת שמצבי טוב יחסית, בעיקר כשאני משווה את עצמי לקורבנות הצונאמי, ובכל זאת. נכון זה לא סוף העולם אם אני לא אתקדם בקצב שאני רוצה, זה רק אומר שלא תהיה לי משרה אקדמית. ולאחרונה אני מבינה יותר ויותר שזה מה שאני רוצה לעשות. מחקר, לימודים... זה מה שמעניין אותי, אני די טובה בזה ואם לא זה אז מה? אם המטרה הייתה רק דוקטורט זה היה יותר פשוט אבל אם אני רוצה משרה אקדמית יש גם עניין של גיל, והספק ואנחנו חושבים בדיוק עם עוד ילד... אני יודעת שלכולם לא פשוט. באמת. רק זה ממש ממש לא עוזר לי
שיהיה לך המון בהצלחה קשה לי כרגע להיות בצד המעודד אבל אולי כשהמחלות הארורות האלו יגמרו גם אני אראה את האור?

וואוו, את נשמעת ממש בדאון ../images/Emo24.gif

מקוה שכשאשר כולכם תרגישו יותר טוב הדברים יראו באור אופטימי ביותר. אני מבינה שזה מאד קשה, אבל אני גם יודעת שיש לך הרבה כוחות ויכולת להתמודד. ואולי בכל זאת, יחד עם המחשבה על סדרי עדיפויות ומה באמת חשוב לך בחיים, כדאי אולי לשקול דחיה מסוימת בענין ה"עוד ילד"? (לא אוהבת להתערב, אבל באמת נשמע שזה יוסיף לך עוד המון קושי בשלב זה...). תחזיקי מעמד!

למעלה