טוב תקשיבו

טומבוית

New member
טוב תקשיבו

בחיים לא הרגשתי ככה...
כל יום שעובר אני מרגישה פחות אישה ויותר גבר...
הזמנתי גופיית FTM שלא הגיע עדיין... אבל הערב הייתי עם האישה שלי וניסיתי להיות יותר נשית ולא הצליח לי.
אתמול לפני שהתחיל לי המחזור הייתי נורא רגישה ונשית, הרגשתי חרא עם עצמי... כאילו אני האישה שהייתי פעם... האישה החלשה... האישה שנעלבת וחושבת שהגבר לא אוהב אותה מספיק או נותן לה צומת לב... הרגשה של בטחון עצמי לרצפה.
הערב... היה לי מקרה כבר פעם רביעית אולי מאז שעברנו דירה (אני וההורים) שחכתי לסגור את הדוד מאתמול בצהריים... הרגשתי חרא כי אני לא אחראי ועדיין ילד קטן וטיפש. ארוסתי עשתה לי שיחה שהיא רוצה שאני אהיה יותר אחראי ובוגר. תמיד הייתי ילד נוקי פינוקי ושיניתי את המחשבה בראש שאני צריכה באמת לקחת אותי ברצינות וככה גם הסביבה תקח אותי ברצינות...
עכשיו... הרגשתי מתוכי שהגבר פוקע החוצה. משו שתמיד רציתי. נמאס להיות ילד בגוף של ילד. בא לי להיות גבר.. בא לי להיות הגבר של האישה שלי שאני כל כך אוהב.
פתאום גם מרגיש לי יותר נוח לכתוב כגבר... ואני מרגיש גבר..
ומה עכשיו? אני מת לעשות שינוי אבל גם מת מפחד... פשוט משקשק...
כל המחשבות...
מה אם האישה שאני אוהב תעזוב אותי כי היא רוצה אישה ולא גבר?
מה יהיה עם ההורים? איך אסתדר אחרי כל החיים שדיברתי כנקבה פתאום לדבר כגבר? הרבה שאלות... אבל אני כן מרגיש בטחון עצמי לגבי זה...

both

New member
באותה סירה

פחות או יותר.
עברתי דרך לא קצרה בחיפוש העצמי שלי.דרך הגדרות שונות ומחשבות שהתפתחו למקומות צפויים-לא צפויים. בעבר חשבתי שאני בייג'נדר, לדוגמא, אבל עם הזמן ככל שראיתי שאשתי דוחפת אותי לחוות ולגלות מה קורה איתי והרשיתי לעצמי להיות מי שאני באמת, גיליתי שאני הרבה יותר גבר מאשר אישה וכיום אני חי כגבר עד כמה שניתן. כשהתחלתי להבין שאני בעצם גבר, דיברתי על זה עם אשתי, שלהזכירך מזדהה כלסבית, ולמרות שבתחילה היה לה מאד קשה, היא תמכה בי מאד. היא עדיין תומכת (גם עכשיו שאני לובש ביינדר ויש לי "חבילה" שנראית ומרגישה אמיתית במכנסיים) ווהגבולות שלה משתנים בכל יום שעובר בזמן שאנחנו מגלים יחד למה מתפתח הקשר בינינו, התפקידים, הציפיות...ומהי אהבה ללא תנאי בעצם. היום היא כבר מוכנה יחסית למצב שבו ארצה לעבור שינוי ומודעת לכל ההשלכות (למרות שאין לנו דרך ודאית לדעת איך באמת היא תרגיש אח"כ מביחנת משיכה מינית, במידה וכן אעשה זאת ). אבל אני יכול לספר לך שב-3 החודשים האחרונים התקרבנו עוד יותר והאהבה רק התחזקה בינינו כתוצאה מפתיחות ותקשורת של 100% מצד שנינו. אני מאחל לך שתמשיך ללמוד על עצמך עוד ותמצא את האושר כשזוגתך תומכת בך כפי שאשתי תומכת בי.

לגבי הדיבור- אני בדיוק נמצא בתקופת ההסתגלות הזו וחייב לומר שלמרות שמדי פעם יוצא לי לומר משהו עך עצמי בגוף נקבה, רוב הזמן התרגלתי כבר לדבר בזכר. אל תחמיר עם עצמך אם "בורח" לך. פשוט תזכור שלוקח זמן לשנות הרגל של שנים ותמשיך הלאה, עם הזמן תתרגל.

הורים-האמת שההורים שלי עדיין לא יודעים כלום על זה, אבל בכל יום שעובר אני מרגיש כאילו הזמן מתקצר ליום בו אספר לכל המשפחה (כולל הילדים שלי). זה מפחיד ומלחיץ אבל בסופו של דבר אני חושב שזה מאד נחוץ ואני לפחות לא אוכל לחיות עוד זמן רב מבלי שהם ידעו מי אני באמת. ואם הם באמת אוהבים ללא תנאי, כפי שתמיד אמרו לי, הם יקבלו אותי גם כגבר, אפילו אם זה יקח זמן.

lily kane

New member
השיקשוק מובן

דבר ראשון אתה מתמודד עם משהו שלא הרגשתה לפני
דבר שני למרות שנשארת בפנים אותו אדם
זה עדיין דבר שיש לו השלכות חברתיות
וזה שאתה בזוגיות עם אהובה ,זה אומר שעלולות להיות השלכות אישיות

העניין הוא שלדעתי תתנסה קצת
תן לסקרנות דרור
תחליט הלאה כשיהיו לך ידיעה בסיסית על איך אתה מרגיש עם השינוים הקטנים
למשל אתה יכול להתחיל מלכתוב בפורם ולקבל יחס בזכר ולראות איך זה מרגיש

guever1

New member
יותר גבר מאישה.

היי טומבוית.מה שאני רוצה להבין לפי מה את מגדירה את עצמך כג'נדרקוויר,כי לפי התרשמותי את יותר בכיוון של טרנסג'נדר.אולי בגלל ההתלבטות של להיות בין אישה לבין טרנסג'נדר?

lily kane

New member
יש מקום לשני ההגדרות בפורם

דבר ראשון אני חושב שיש מקום לנזילות בין טרנסג'נדר לג'נדר קווירי, מבחינתי גם אני רואה את זה כחלק מאותה מטרית זהויות, כמובן יש מספיק שוני והסתכלות על הפורם "טרנסג'נדרס וחברים" של אלונה המהממת מראה שבהחלט יש מקום לשני הפורמים ומספיק שוני כדי שיהיה גם דברים שונים לדבר עליהם, ביחד עם מספר דברים דומים.

כך שלא משנה לי איך טומבוית מגדרים את עצמם, מה גם שהיא ראשי/ת להגדיר את עצמם בהתחלה כך ואחר כך עם התהליך להחליט על שינוי הגדרה.

both

New member
לפי מה שאני הבנתי

טומבוית עובר אותה דרך שאני עובר. גם אני הגדרתי את עצמי רק כג'נדרקוויר לפני שעברתי להגדרה טרנסג'נדר-ג'נדרקוויר. זה קו מאד דק בין השניים ואני חושב שבאיזשהו מקום מי שטרנסג'נדר הוא גם ג'נדרקוויר משום שתמיד יש קצת מחשבות,תכונות, מנייריזם וכו' שמושפעים מהמערכת ההורמונלית איתה נולדנו, מהחינוך שקיבלנו ומהציפיות החברתיות איתן גדלנו. כך שטומבוית יכול להרגיש שהוא ג'נדרקוויר, טרנסג'נדר או שניהם וכל אחת מההגדרות תהיה נכונה עבורו.\ אם כך הוא מרגיש.

Apikachu L

New member
טרנסג'נדרקוויר

גם לי יש הרגשות לשם ולשם. בסופו של דבר... צריך ללכת לאן שהכי טוב.

למעלה