טוב.......

• פותח הנושא MERD!
  • פורסם בתאריך

MERD!

New member
טוב.......

זאת לא בדיוק ההודעה הכי רצינית, אבל היא מעסיקה אותי במוחי כבר דקות ארוכות. (מה שבעצם זה מוזר כי דקה זה תקופה מוגדרת ולכן אין ארוכה או קצרה, מי המציא את הביטוי הזה בכלל....) כל מקרה, ענייננו. אם יש גלידה בטעם מסטיק, ויש מסטיק בטעם גלידה אז מסטיק רגיל הוא בטעם גלידה?

שחף77

New member
גלידה או מסטיק?

אם יש גלידה בטעם מסטיק ויש מסטיק בטעם גלידה... אז איך בכלל אתה מסיק שמסטיק רגיל הוא בטעם גלידה????

שפיקנאט

New member
סכין מלובנת או אורגזמה יוקדת?

תשמע ידידי, אם אדקור את עיניך בסכין חדה ומלובנת למשך דקה אחת בלבד... אם תתנה אהבים עם נערת חלומותיך למשך דקה אחת בלבד... האם פרק הזמן מבחינתך יהא זהה? הזמן הוא סובייקטיבי למרות הנסיון הפטתי שלו להחשב אובייקטיבי! מכאן מקור הביטוי... ועובדה, הבעיה שלך עם הגלידה מטרידה אותך דקות ארוכות, ואותי היא מטרידה דקות קצרות במיוחד!

פליקס

New member
הערה (והארה) לשפיקנאט

כתבת: ``הזמן הוא סובייקטיבי למרות הנסיון הפתטי שלו להיות אובייקטיבי``. הזמן הוא אכן אובייקטיבי, אבל תחושת מעבר הזמן היא הסובייקטיבית! דקה היא שישים שניות בשני המקרים שציינת לעיל, רק שבמקרה הראשון הקורבן המסכן יתחנן שתניח לו לנפשו ואילו במקרה השני... גם אז הוא יתחנן... יתחנן שנערת חלומותיו הלוהטת לא תעזוב את מיטתו לעולם... המון אהבה כרגיל. פליקס

על זמן ואובייקטיביות...

האובייקטיביות האנושית... :) היא מושג סובייקטיבי... כי היא מושגת באמצעות מכשירים שנבנו על ידי אנשים... למשל - כשמסתכלים על אובייקט במיקרוסקופ אלקטרוני - ``יורים`` עליו סילון של אלקטרונים ו``מצפים`` אותו בהם. בדרך זו יוצרים את ההדמייה של האובייקט. כשיורים סילון כזה קיימת האפשרות שהאובייקט יקבל עיוות מסויים - ואז.. מה שנראה יהיה דווקה משהו אחר ממה שהוא באמת... והזמן אינו אובייקטיבי... הוא אמנם תלוי בתחושה אבל... גם במהירות. כשלקחו שני שעונים המהימנים ביותר שהראו אותה שעה בדיוק השאירו אחד נייח ואת השני שמו מטוס מהיר ביותר, שהקיף את כדור הארץ.. מצאו בסופו של דבר שיש פער בזמן, שהשעונים הראו ! :cool:

MERD!

New member
אין הגיון במה שאמרת...

אם זה אותו שעון בדיוק, ולכן אני מניח שגם הסטייה בהם קטנה כמה שאפשר היא זהה ושלשניהם היו תנאים זהים. אז העובדה שהשעון השני היה בתנועה לא צריכה להשפיע על החלפת הזמן. זה כמו שתגידי שאם מישהו יטוס כל החיים שלו בלי הפסקה בקצב של חילוף הזמן ונגיד מגיל 20 ישאר תמיד באותה שעה במטוס מקיף את העולם הוא לא יזדקן.

שפיקנאט

New member
MERD אם אתה לא מאמין לה

אם אתה לא מאמין לה אז אתה מוזמן לקרוא את תורת היחסות הכללית של פרופ` אלברט אינשטיין, כי זה מרכזה של תורה זו, הזמן הוא יחסי בדיוק כמו המרחב והמהירות... במהירויות גדולות ובמסות זעירות, חוקי הפיזיקה הקלאסיים של ניוטון אינם מדוייקים, אזי נזקקים אנו לפיזיקת הקוונטים אשר מתארת במדויק את התופעות השונות המתרחשות בתנאים אלו, כיווץ והתרחבות המרחב והזמן...

שפיקנאט

New member
פליקס, תודה , אבל...

מהו הזמן? את לא יכולה להגדיר, נכון?! גם אני לא! ולכן את לא יכולה להבדיל את תחושת מעבר הזמן מהזמן עצמו! אין דבר כזה זמן לכשעצמו, תמיד זוהי תחושת מעבר הזמן. למעשה דקה היא פרק הזמן שלוקח לגביש קוורץ להתנודד 60 פעמים ב37 מעלות סלציוס... בסה``כ ניסיתי להסביר לmerd מהי דקה ארוכה ומהי דקה קצרה, את חייבת להודות שההסבר לא סטה משבילי ההגיון...

Hell is beige

New member
אני רואה את זה אחרת

אני רואה את הזמן אובייקטיבי אבל את תחושת הזמן סובייקטיבית ואם תהית בסוגיה ``אם בעיני הזמן נראה מהיר, אז הוא מהיר - כי העולם הוא תפיסת החוש``. על אותו משקל של תגובתך - אם תשים 2 אנשים, שפד עינו של אחד בסכין מלובנת בעוד השני מתנה אהבים עם נערת חלומותיו - שניהם עברו את אותה דקה - אך לאחד היתה קצרה - ולשני ארוכה - מה זה אומר? ששניהם במימדי זמן שונים? לא ולא ידידי, זה אומר שכל אחד חש את הזמן ה-ז-ה-ה באופן ש-ו-נ-ה

פליקס

New member
התשובה המוחצת

את/ה בעצמך אמרת שהגלידה היא בטעם מסטיק והמסטיק הוא בטעם גלידה. המילה בטעם באה להבהיר שהמוצר מכיל תמציות מגעילות שגורמות לטעם שלו להעמיד פנים שהוא גלידה או מסטיק ומכאן שיש מסטיק ``רגיל`` ויש סוג של גלידה שמחקה את טעמו ויש מסטיקים שמחקים את טעם הגלידה. אולי עכשיו תהיה מנוחה למוחך הטרוד... פליקס

MERD!

New member
זה בדיוק הנקודה שלי..

אבל לגלידה אין טעם מוגדר, אין גלידה בטעם גלידה ולכן אני לא מבין איך יש מסטיק בטעם גלידה. אבל העניין הוא שיש גלידה בטעם מסטיק. ואם יש סוג של גלידה שהטעם שלו מחכה מסטיק אולי המסטיק בעצם מחכה את הגלידה המסויימת הזאת? בקיצור, מה מחקה את מה?

^^flower^^

New member
מהי גלידה?

הגלידה בעצם מחכה את המסטיק!!! וזה בגלל שעקרון הגלידה הוא להיות קרה , צוננת וטעימה. הגלידה מחכה הרבה מאכלים וביניהם גם את המסטיק!!!

MERD!

New member
קרח

אז איך יש מסטיק בטעם גלידה, כיצד אפשר לחקות טעם של גלידה אם גלידה מחכה טעמים אחרים? טוב לא משנה אנחנו הולכים במעגלים... :)

^^flower^^

New member
לא טעמתי

אף פעם לא טעמתי מסטיק בטעם גלידה לכן לא אוכל להוסיף לשיחה... :)

פליקס

New member
כשחושבים על זה

כשחושבים על זה גם אני לא טעמתי מסטיק בטעם גלידה. טעמתי סוכריה על מקל בטעם גלידה... ולא היה לי אומץ לטעום גלידה בטעם מסטיק, כי זה תמיד היה נראה ורוד ומגעיל...

^^flower^^

New member
ורוד ומגעיל

הגלידה מאוד ורודה ומאוד מגעילה!! (מנסיון) ושאלתי אנשים פשוט אין מסטיק בטעם גלידה....... הסוכריה גם מגעילה!!! וכשחושבים על זה - זה מאוד דומה לשאלה: מה בא קודם - הביצה או התרנגולת?

ההודעה היא ממש ממש מצחיקה...

אך אם כל הקלילות והמעטה ההומוריסטי שהיא עוטה קשה לי נורא לענות לך, אז תן/י לי לישון על זה, וכשאני אהיה צלולה, אני אוכל לענות על טעמי המסטיקים, בכל אופן תודה שהצחקת אותי בשעה מאוחרת זו B-)

למעלה