טוב....

טוב....

שלום אנשים- נכנסתי לפורום וקראתי קצת... החלטתי לשתף אתכם במשהו שמאוד מציק לי, אולי זה יראה שטותי אבל... זה קצת ארוך אז מי שקורא עד הסוף... תודה. אז ככה. אני בת 13, גמרתי ח' השנה. נערה דתייה. אני גרה ביישוב קטן והחיים טובים. יש לי ידיד. כבר מאז שנולדתי אני זוכרת אותו. היינו ממש חברים טובים בגן. במשך השנים התרחקנו קצת, התחלנו להתבגר, וגם קצת החברים מסביב צוחקים שנה שעברה, שהתחלתי חטיבה, כיתה ז', התחלתי לצאת עם חברה שלי בערב שבת לכיכר ביישוב. כל הנוער שם יושב, וסבבה לכולם. ושם פגשתי אותו שוב כל הזמן, ישבנו ודיברנו עם כולם, והתקרבנו שוב. זה היה תקופה שממש אהבתי מסטיק מנגו אפרסק, ומתישהו אני זוכרת שפשוט, של ערב שבת הוא בא עם חבילה ונתן לי. בפעם הראשונה לקחתי. בפעם השניה לקחתי. בפעם השלישית, רק לקחתי מסטיק והחזרתי לו. "למה?" הוא שאל אותי אמרתי לו שלא נעים לי.... יום אחד הלכתי למכולת ושחזרתי הבייתה פתאום הוא קפץ לי משום מקום. הוא שאל אותי אם אני רוצה לבוא איתו לסרט, טרויה. אמרתי לו שכן, ובסבבה הלכנו. בתור שני ידידים טובים.... או לפחות ככה חשבתי... יום אחד, בחופש הגדול שעבר, סיימתי כיתה ז'. היה צום תשעה באב, וכדי לא להתפתות למקרר, יצאתי החוצה למתקנים שביישוב. שם פגשתי את חברה שלי וסתם, התחלנו לדבר. לא יודעת איך השיחה הגיע לנושא, אבל בשלב מסויים אמרתי לה שהחבר שלי, יהיה זה שאני מתכננת להתחתן איתו. אני לא אהייה סתם חברה של מישהו. ואז היא שאלה אותי "ועם נדב (שם בדוי לידיד שלי...) את מתכננת להתחתן? לא ידעתי מאיפה זה בא לי.... "מה?!" שאלתי אותה "נדב אומר שאתם חברים" היא ענתה לי. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. אם הייתי פוגשת אותו באותה שנייה, הייתי חונקת אותו. אח"כ, שנרגעתי קצת.... באתי אליו ושאלתי אותו למה הוא אומר שאנחנו חברים. "כי אנחנו חברים" הוא ענה לי. "אנחנו לא חברים," עניתי לו "אנחנו ידידים טובים" "מה ההבדל?" הוא שאל אותי "יש הבדל" עניתי לו והפנתי את השיחה לכיוון אחר. לא הבנתי אז כלום. חשבתי שהוא סתם עובד על כולם. ואז פשוט, יום אחד, שאמרתי לו שלום, הוא לא ענה לי. שבאתי להתחיל לדבר איתו הוא ענה לי בתשובות קצרות והלך. לא הבנתי מה קורה. עד שיצא לי לדבר עם חברה שלי וסיפרתי לה שנדב לא מדבר איתי. ובדרך סיפרתי לה הכל. ואז פתאום היא אומרת לי, תקשיבי, נראה לי שהוא אוהב אותך, ואת ממש העלבת אותו שאמרת לו שאתם לא חברים. בקשתי ממנה שתברר לי את זה... יש לה אח שהוא ממש חבר טוב שלו. ואיך שהוא היא ביררה, ואפילו אח שלה דיבר איתי. הוא אמר שנדב היה ממש היה מדוכא ובקושי הוא הצליח להוציא ממנו מה קרה. ועכשיו, אני ממש לא יודעת מה לעשות. בתכלס, אני לא שווה את זה שהוא יהיה בדיכאון. ממש ממש לא התכוונתי לפגוע בו, זה לא היה מרוע לב. פשוט, אנחנו ממש ידידים טובים... אני לא מעיזה ללכת לדבר איתו עכשיו. לא ראיתי אותו מאז... מה אתם הייתם עושים במקומי? וכל אלה שאומרים שזה שטויות, אז תדעו שאצלנו זה שונה. אצלנו לא פתאום באים ושואלים ונהיים חברים. זה יותר עמוק מזה... ולכן זה כ"כ מכאיב לי....

bodas

New member
../images/Emo140.gif

נשמע כמו מקרה קלאסי של "אמרתי משהו שאני מצטערת עליו"...... קורה לכולנו. השורה התחתונה היא - מה את מתכוונת לעשות בנידון? האם אכפת לך שהוא נפגע ואת רוצה לתקן את זה או שלא ממש מעניין אותך איך הוא חש. ונדמה לי שמההודעה שלך אפשר להבין שהאפשרות הראשונה היא הנכונה... אז מוחלים על הכבוד ומוצאים את התעוזה והולכים לדבר. אומרים "שלום, אני מצטערת. אתה מוכן להקשיב לי שנייה?"... ואחרי זה פשוט מדברים. מה שבא מהלב. לא צריך להתכונן, רק להגיד את מה שמרגישים... תסבירי לו קודם כל שלא התכוונת לפגוע, ושיכול להיות שאמרת את זה בגלל שמלכתחילה הרגשת פגועה בעצמך. אולי אתם לא מגדירים את ההגדרות באותה צורה, אבל בדיוק כמו שמה שאת אמרת לו העליב אותו, כך מה שהוא אמר עליכם מאחורי גבך העליב אותך. ליגיטימי ששניכם תעלבו, אבל יותר ליגיטימי שתסלחו אחד לשני. מאחל לך בהצלחה
שבת שלום

אממ... ../images/Emo9.gif

אני חושבת שכדאי לדבר איתו ולהסביר לו את מה שאת מרגישה.. לספר לו שאת נפגעת מהמעשים שלו ולהסביר לו שלא התכוונת לפגוע בו.. לפי דעתי את צריכה להבהיר לו מה הכוונות שלך ביחסים איתו.. אולי הוא הבין מהקירבה ביניכם שאתם חברים.. אז פשוט תסבירי לו מה את רואה בחברים ומה את רואה בידידים.. אני חושבת שזה יעזור.. אם הוא לא יסכים לדבר איתך.. את תמיד יכולה לכתוב לו מכתב

אני קצת מפחדת

ללכת לדבר איתו. אולי זה בגלל שאני מפחדת מהתגובה. אולי בגלל שאני ביישנית.... אבל זה מציק לי שמשהו נפגע בגללי. ברור שאכפת לי מה הוא חש, הרי הוא ידיד שלי, חבר ממש קרוב.... אוף... אם הייתי חושבת קצת יותר לפני שאני פותחת ת'פה...

bodas

New member
את סתם מענישה את עצמך

לא עשית שום דבר רע, באותה מידה שהוא לא עשה שום דבר רע. פשוט אמרתם דברים שאתם מתחרטים עליהם. אז במקום להעביר יממות של חרטות נפש - פשוט תדברו עליהם ותפתרו אותם...

אני כן עשיתי משהו רע!

אני פגעתי בידיד הכי טוב שלי ואפילו לא שמתי לב לזה! אני הרגשתי כ"כ בטוחה בעצמי....

אבל לא עשית את זה במכוון..

ותגידי לו את זה.. את פשוט מתסכלת את עצמך על משהו שלא התכוונת לפגוע.. במקום להכאיב לעצמך.. תוציאי את זה החוצה.. אני בטוחה שהוא יבין.. וכתבתי לך קודם.. אם את מתביישת.. תכתבי לו מכתב כנה! את תראי שתרגישי הרבה יותר טוב עם עצמך אחר כך..

גם תבינו

שאצלנו זה לא ככה. לא מדברים ככה בחופשיות על יחסים, במיוחד בן ובת...

נצבט לי הלב. כואב לי יחד איתך

כנראה שכל אחד מכם מגדיר את המילה חברים אחרת. את חשבת חברים במובן של זוג והוא אולי חשב על חברים במובן של אנשים שחשובים זה לזה, שעושים דברים יחד, שמדברים. אני חושבת שאת צריכה לדבר איתו- אולי אפילו שחברה קרובה תבוא איתך (אני לא יודעת מה מקובל אצלכם). אני מקווה שלא תחמירי עם עצמך ותימצאי את הדרך לדבר איתו וליפתור את המצוקה של שניכם.

אוקיי...

אתמול החלטתי לקחת ת'עניינים לידיים.... הלכתי לבית שלו ואמרתי לו שהולכים לטיול לילי. הוא הסתכל עליי, שם סנדלים ובא... חשבתי על זה שסתם ככה הוא בטוח היה אומר משהו כמו "מה קרה פתאום?" וצוחק, אבל הוא לא אמר כלום.... רק שם סנדלים ובא. הלכנו, וסתם דיברנו... שמתי לב שהוא לא מספר לי את כל הדברים המצחיקים שקרו לו, על החברים המוזרים שתמיד יש לו מה לספר עליהם.... הוא לא צחק איתי. הוא סתם דיבר. באיזשהו שלב שאלתי אותו "מה קורה איתך? אתה נראה קצת מדוכא..." הוא הסתכל עליי ואמר לי "את באמת לא יודעת?" אמרתי לו שלא נראה לי... הוא הסתכל עליי ואמר "אז אני לא אגיד לך" ושתקנו. אחרי איזה 2 דקות הוא אמר "יאללה, בואי נלך הבייתה" בדרך חזרה דיי שתקנו. הוא הירהר... גם אני. הסתכלתי עליו וחשבתי איזה חראית אני. איך לא חשבתי לפני שדיברתי. איזה חבר קרוב ומקסים הלך לי... לזכותו יאמר שהוא ליווה אותי. אני מרגישה כ"כ לא בסדר עם עצמי........ אני לא יודעת מה לעשות. באמת שלא.

למה לא אמרת לו מה שאת מרגישה?

שפגעת בו ואת מאוד מצטערת, שקשה לך עם התוצאה של המעשה שלך ואת רוצה למצוא דרך לחזור ולהיות איתו בקשר טוב?

................

אני לא יודעת אם אני צריכה לשמוח, או אולי להיות יותר עצובה...... לשיפוטכם. אז אתמול בערב ישבתי לי וראיתי טלויזיה. הייתה דפיקה בדלת, ונדב עמד שם. הוא היה דיי נבוך. "אני צריך לדבר איתך" הוא אמר. מהר שמתי סנדלים ויצאתי. היה קצת שקט ואז הוא אמר "אני מצטער שזה יצא ככה... אני..." ואז הוא הסתכל עליי ואני נשבעת... ראיתי דמעות. "אני אוהב אותך..." כאן הוא שתק. אני לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. "אני חשבתי מהקרבה שלנו שאת אוהבת אותי.... חשבתי שזה כבר ברור..." ירדו לו דמעות ואני ממש לא ידעתי מה לעשות עם עצמי... נתתי לו יד. "הייתי בתוך חלום כזה... שפתאום משהו מצליח לי, ואז פתאום את באה, ומנפצת לי אותו..." הוא לא יכל להמשיך לדבר. הוא בכה ממש. הדמעות ירדו בקצב מבהיל... ואני שתקתי. באיזשהו שלב חיבקתי אותו... אני לא זוכרת איך זה קרה. ופתאום גם אני התחלתי לבכות... ושנינו בכינו.................... פשוט הרגשתי שהדמעות מתחילות לרדת ולא הצלחתי לעצור אותם. "נדב..." אמרתי "אני מצטערת...." הוא לא הסתכל עליי "אני באמת לא ידעתי את זה" אמרתי "אני מצטערת שלא חשבתי לפני..." הוא לא הסתכל עליי. הוא בהה בחצץ של המתקנים. ואז אחרי איזה רבע שעה של שתיקה, כל אחד חושב, התחיל להיות קר. "אנחנו לא יכולים ללכת ככה הביתה." אמרתי לו. הלכנו לכיוון המועדון נוער, והדלקנו ת'רדיו. שיחקנו סנוקר אפילו שאין לי מושג מה עושים בזה, וכמובן הוא ניצח אותי. שמתי לב שהוא לא הסתכל לי בעניים. אולי הוא התפדח... אני לא יודעת. שהלכנו הבייתה אז לפני לירדתי במדרגות לבית שלי הוא אמר "אני מקווה שלא ביאסתי אותך יותר מידי..." "בכיף," אמרתי לו. והוא הלך. איך אני יכולה לחיות עם זה? עכשיו אני יודעת בבירור שהוא באמת אוהב אותי. הוא לא רמז שום דבר בקשר לעתיד שלנו. אבל גם אם נהיה ידידים, זה לא יהיה כמו מקודם. משהו השתנה. מה הייתי צריכה להגיד לו? לשקר לו? להגיד שגם אני אוהבת אותו כדי שלא יפגע??? הוא היה נראה כ"כ מסכן. אוף...... מה אני עושה?.......

טוב שלא שיקרת.

שקרים, לפני שהם מתגלים, הופכים חמורים יותר, גוררים שקרים נוספים ומסבכים את הסיטואציה. אני חושבת שנהגת בצורה טובה - אמנם לא סקלת אותו וגירשת אותו, אך מצד אחר לא הנחת לו לחשוב שרגשותייך זהים (אם כי לגבי הדמעות, אני לא בטוחה). כל שנותר לך לעשות הוא להמתין לזמן. ככל שהזמן יחלוף המצב יתבהר לך יותר - וגם לו. אם את רוצה להגדיל לעשות - דברי איתו וחשפי את כל רגשותייך, בצורה כנה וכמה שפחות תוקפנית או בוטה. ומנגד - נסי להבין את הצד האחר במתרס, את הצד שלו. המון הצלחה!

לא לשקר

לפעמים כשאדם חושף את הרגשות שלו בפנינו זה משפיע עלינו ו"טורף" את הקלפים . קחי לעצמך כמה ימים של חשיבה והתרחקות ממנו. אולי פיתאום תרגישי שיש לך כוח לשוחח איתו שוב? אם אינך אוהבת אותו- אל תיסחפי למשהו דימיוני שיש לך בראש. אימרי את הדברים או הניחי להם. ליפעמים אנשים ניפגעים ואין לנו יכולת לשנות זאת אלא רק לומר- מצטערת.

:)

אני לא יודעת אם זה סוף- אבל טוב אני בטוחה!!!!!!!! כמו בכל ערב שבת ירדתי עם חברתי לכיכר.... וראיתי את נדב יושב עם עוד מישו.... פעם ראשונה... והוא היה נראה שמח.... אז אני וחברה שלי עברנו לידם, אמרנו "שבת שלום" ו"מה נשמע" ועוד בסגנון... והלכנו לשבת בספסל... אחרי איזה 5 דקות הם באו לשבת איתנו... וסתם דיברנו והוא היה שמח והוא צחק... ואז אח"כ שהלכנו הביתה אז הוא אמר לי "לילה טוב אסתריקה" וקרץ... כמו בימים הטובים... (אויש... אני מרגישה זקנה...) וגם ביום שבת בבני עקיבא... הוא בא.. וצחק והיה שוב נדב שאני מכירה... אין לי מושג מה קרה... אבל הוא חזר לעצמו. אני מקווה שזה לא זמני........ בקיצור- תודה לכם! ממש עזרתם לי ברגעים קשים... (אני שוב מרגישה זקנה) שיהיה לכולם שבוע טוב! :)

למעלה