טוב

טוב

זה לא שיש לי מושג מאיפה להתחיל אז אני פשוט אמספר את הכל: 1. אחרי כל הזוועות של שנה שעברה היו לי כמה חודשים ממש טובים, ובאמת שהכתרתי את זה כסוג של הצלחה, שהתגברתי על כל הבלאגן שהיה לי אז ויכולתי למצב רוח נורמלי, וקבוע. ואז לפני חמישה חודשים היה את המסע לפולין, שקצת הפיל אותי מהרגליים. היו עוד דברים מסביב, אני חושבת, אבל מה שערער אותי באמת היה אחרי שחזרתי. אני לא מדברת על כל העניין שלשמו נסעתי, אלא התוצאות הנלוות לכך, שהיו בעיקר פקפוק עצום ביכולותיי הרגשיות, שהיה כאן קודם. אבל לא ככה, ואני בעצם מתכוונת לזה שכבר הרבה זמן אני לא באמת מצליחה להרגיש משהו. אני לא מצליחה להרגיש שיש משהו שעושה לי טוב, משהו שאני אוהבת, או מישהו שאני אוהבת. מן מצב שאין לי שום בעיה לקום מחר בבוקר ולהחליט שלא בא לי יותר, ואני מפסיקה לדבר עם האנשים שקרובים אליי עכשיו, וזה אפילו לא יפריע לי. כל פעם שמשיהו מתקרב אליי טיפה, זה כבר מפסיק להיות לי נוח. יש ביי משהו שכל הזמן סולד מאנשים, שמפריע לי לצאת מהמעגל שלי ולעשות צעד לעבר מישהו אחר, או להפך. לתת למישהו להכנס פנימה, ואני לאו דוקא מתכוונת במובן של- להפתח למישהו. זה מן, לא ברור כזה. כי יום אחרי שאני ביחסים נהדרים עם מישהו, רק המחשבה על להמשיך את הקרבה הזו עושה לי בחילה. 2. זה קצת מנוגד ל-1 מה שהולך להיות כאן, אבל לא מזמן עברתי כיתה, באמצע י"ב. לא מאוד חכם, אבל משהו שהייתי חייבת לעצמי. החברים שהגדרתי אז כהכי קרובים אליי היו בכיתה הקודמת. וישר כשעזבתי אפשר לומר שדי שכחו מקיומי, במובן של לשמור על קשר, לדבר או סתם לשאול מה נשמע. אפילו כשהייתי יושבת איתם בהפסקה זה היה נראה לגמרי כאילו אנחנו אנשים שונים ולא הכרנו אף פעם. ואני לא מצטערת שהקשר הזה נגמר, כי אם ככה הם מתנהגים, זה אומר משהו, ובכל מקרה היו הרבה דברים דפוקים ביחסים איתם שלא עשו לי טוב. אבל זה מביא אותי לנקודה אחרת, שכרגע אין פה אף אחד קרוב. ואני יודעת שהחברים האמיתיים נמצאים במקומות אחרים, אבל זה לא אותו הדבר מבחינתי, כי הקשר שאפשר לבנות עם מישהו בדיבור במסנג'ר או טלפון, ופגישה פעם בכמה שבועות במפמחים זה לא מספיק לי. זה לא קרוב מספיק, זה קשר של הזדמנויות, ואלו אנשים שתמיד יהיו שם בשבילי כשאצטרך, אבל גם אף פעם לא. כי גם לאייקון של החיבוק בתוז יש אפקטיביות מוגבלת. וזה לא משהו שהוא אמיתי לגמרי. אנשים שיודעים את כל הפינות הכי אפלות בך, אבל לא תמיד הם יודעים מה שם המשפחה שלך, או מכירים את ההבעות שלך, והבדיחות, והדברים שקורים בזמן אמת. וזה חסר. 3. זה קצת קשור ל-1, וזה בעצם כל העניין שלאחרונה אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי. אני במן חיפושים מתמידים אחרי מהות מסויימת, משהו שאני רוצה לעשות, משהו שעושה לי טוב. ואני לא מוצאת. יש מן חלל ריק שאני לא מצליחה למלא, שאני לא יודעת איפה אני צריכה להתחיל לחפש בכלל אחרי מה שימלא אותו. וכשאני אומרת שאני לא יודעת מה אני רוצה מעצמי אני לא מתכוונת לצבא או לימודים, כלומר, גם. אבל זה הרבה פחות בוער. זה סתם שאני ממש לא מוצאת את עצמי מבחינה אישית. זה מן משהו בסיסי שאין לי מושג אפילו מה הצבע שאני הכי אוהבת, או הספר, או הסרט. ואין לי שום נקודה שמחה מדי, או עצובה מדי. והכל ממש סטטי, ובד"כ סובב סביב הצורך להמנע מדברים אחרים שמשלחיצים אותי. ואפשר לומר שלחץ זה הדבר העיקרי שמניע אותי, גם אם זה לא נראה ככה. 4. אני לא בטוחה איפה כתבתי את זה, שאני לא מצליחה להרגיש יותר מדי דברים משמעותיים, אבל מצחיק שכל הדברים הקטנים כמו לעשות בגרות בספורט, או לקבל פחות מ-100 במבחן בספרות ובערבית הם אלו שמוציאים אותי מאיזון. אלו שקשה לי להתמודד איתם. שאני יכולה לבכות מזה שהמנילה שלי לא יצאה כמו שרציתי, ושהמודיעין הרס לי את כל האפשרויות, אבל לא יכולה לבכות כשחברבם שלי מקריאים שמות של המשפחה באושוויץ. וזה נראה כאילו דברים ממש יצאו מאיזון אצלי, ואני לא אוהבת את איך שזה עכשיו. וכתבתי יותר מדי, אז תוספת נקודות ב"אתם מנהלים את הפמ"ח" למי שהגיע עד כאן, או משהו.

Torn Identity

New member
אני ממש לא יודע מה לומר...

חוץ מזה, ולמרות שזה לא נחמה, אבל ניחא, קראתי הכל ואני רק יכול לומר שאני ממש, אבל ממש, מזדהה. ואולי, ודיי בטוח, שאני לא היחיד. אז שוב, "צרת רבים, נחמת טיפשים", אבל, נו, זה עדיף (לפחות לי, או אם הייית בנעליך) מאשר לא להגיב בכלל. זה נכון, שחיבוק וירטואלי לא יכול להספיק. וזה מתסכל אפילו שהאנשים הכי קרובים לא באמת קרובים פיזית ולא נמצאים איתנו מספיק כדי להכיר אותנו במאה אחוז, או להיות שם במאה אחוז, או משו כזה. אבל לפחות תסתכלי על חצי הכוס החיובית, שזה לפחות חברויות אמיתיות מהבחינה של זה שאנחנו בוחרים בזה ונלחמים על זה, כי צריך לגשר על המרחק ועוד הרבה דברים, מה שלא קיים נגיד עם חברים מבית ספר. אני תמיד ראיתי חברויות מבית ספר כ"חברויות חובה" או משו כזה. כי אנחנו יוצרים אותם בשביל לא להיות לבד בתיכון, לא כי אנחנו מחפשים תאומי נפש. אולי הכמה נדירים באמת מוצאים חברים כאלה בתיכון, ואז כיף להם, אבל אני חושב שהם נדירים, וגם בזה אל תחשבי שאת שונה. אני אומר לך את זה מניסיון ומזה שאני רואה את האנשים בשכבה שלי, שכל אחד נשאר בקשר עם בערך 3 אנשים. סליחה על הסלט, אבל גם בקשר לחלק האחרון, אני ממש לא חושב שאת מוזרה. את פרפקציוניסטית (כנראה, תקני אותי אם אני טועה) וכשמשהו לא הולך בדרך שלך או כמו שציפית מעצמך, זה מתסכל אותך וזה מה שמעלה את הרגשות החזקים. זה טבעי. כי מה לעשות, את אוהבת את החברים שלך ובטוח עצוב לך על מי שמקריא שם באושוויץ, אבל זה לא באמת קשור אליך, משפיע עליך או קורה לך, אז את לא מרגישה את זה. זה טבעי. את לא צריכה לראות בזה שאת לא מתייפחת ובוכה על סבתא של מישהו שמעולם לא ראית אפילו תמונה שלה, אני לא חושב שזה עושה אותך בנאדם רע או פחות אנושי או רגיש. ובקשר ל-1 ו-3... באמת שאני לא יודע מה לומר, כי אני כל כך שם איתך. אני לא בצבא, אני לא עובד, ללמוד סיימתי (ודווקא בהצטיינות יתרה, כי זה היה עוד לפני כל התקופה הרעה שלי) ומאז אני לא עושה כלום. לא כי אני עצלן או כי אני ישן כל היום (כי אני ממש לא מצליח) אלא פשוט כי אני לא רוצה כבר כלום. זה לא שאני רוצה משו ולא יודע איך להשיג, אני פשוט לא רוצה כלום. אין לי רצונות. ולא אכפת לי למות מחר. ואני אוהב את החברים שלי, מאד, אבל גם אליהם כבר אין לי יותר מידי כוח, ואני מתוסכל, ונמאס להתמודד עם בני אדם, ופשוט נראה קל יותר לא לקום מחר בבוקר. ואני לא יודע מה אני אוהב גם כן. אני לא יודע אם אני מכיר את עצמי מספיק, אם אני רוצה להכיר ואם אני רוצה לתת למישהו אחר להכיר. שמעתי שקוראים לזה "גיל ההתבגרות", נו, נקווה שיעבור. הייתי שם חיבוק, אבל זה מרגיש קצת דבילי, אז פשוט אסכם בזה שאני מקווה שהמצב שלך עוד ישתפר ותמצאי את עצמך ואת מה שאת רוצה להשיג בחיים האלה.

משבר ערכים

זה כשלא יודעים מה מעריכים, על מה בחיים שלך את שמה עדיפות. כשלא מעריכים כלום - אפשר על הכל להגיד "אז מה" ולהרגיש קהות חושים. בקשר ל 1 זה נשמע כאילו את אומרת "אז מה" על אנשים ואחר כך ב-2 מצערת שאין מערכות יחסים (שכנראה את מעריכה) בחייך - ואת יודעת משהו? באמת קשה להיות במערכת יחסים כשלא מעריכים אנשים. ובקשר ל-3... כל עוד את מחפשת בחוץ את הדבר האחד שימלא אותך במשמעות, את יוצאת למסע בלתי אפשרי. מה שממלא אנשים משמעות זו מערכת הערכים שלהם. היכולת שלהם לצקת משמעות בדברים יום יומיים כמו גם בדברים נעלים ומהמקום הזה לגבש את הגישה שלהם לחיים. כרגע, כשאין משמעות, הגישה שלך לחיים היא כאילו אין משמעות - ואין לא כי באמת אין במכולת, אין כי את לא שמת שם את המשמעות שלך. מכיוון שאת לא שמה משמעות ולא מגבשת עמדה לחיים שלך יוצא שכל משוב שאת מקבלת מבחוץ (תיק מנילה, יחס של אנשים, ציון) נדמה לך שהוא איזו אנדרטה שמשקפת אותך. ציון הוא ציון שמשקף איך עברת בחינה מסויימת, מנילה קשורה לעוד 3000 פרמטרים שאין לך מושג מהם ולא קשורים אליך, אנשים הם אנשים ויש להם את החיים שלהם בלי קשר אליך... ואיפה את? איך את מתמלאה. יש לך רעיון טוב להיות שם בשביל אנשים. באמת אחת הדרכים להתמלא זה להתחיל לתת - אבל לא מעמדה של מישהו שאחר כך רוצה לקבל יחס דומה. נסי לתת רק בשביל לתת כי מישהו היה צריך. נסי להתנדב על בסיס קבוע באיזה מקום - נגיד עם ילדים עם צרכים מיוחדים - איפה שברור לך שהם לא יכולים לעשות בשבילך מה שנדמה לך שאת צריכה. הם יעשו בשבילך מה שהם יכולים (יאהבו אותך, יחכו לבואך, יראו לך שהם מעריכים אותך ושאת משמעותית להם). אמרת שפולין הייתה חוויה בעלת עוצמה? עכשיו צריך לקרוא את "אדם מחפש משמעות". ועם כבר קראת, קראי שוב. ואל תדאגי - התקופות הללו מאוד אופייניות לגילך והן עוברות אם עושים עבודה על הערכים האישיים.

well,

אני לא יודעת עד כמה זה נכון להגיד שאני לא מעריכה אנשים. כי אני כן. העניין הוא שיש דברים שחוסמים אותי מליצור קשר אמיתי עם מישהו, לתת את ה-100% ממני, ולתת למישהו אחר להתקרב גם. אני לא יודעת מה זה, או למה זה. אבל כמישהו קרוב לי מדי אני אפילו יכולה להרגיש פיזית כמה זה רע לי. ואני לא רוצה שזה יהיה ככה, כי מצד שני יש בי משהו שכן צריך את הקרבה הזו. אבל שוב, זה מעגל שחוזר על עצמו. ולפעמים אני מוצאת את עצמי במצב שאני סתם מתרחקת, באופן די אינטנסיבי. ואני בכלל לא יודעת למה, כי זה לא שפגעו בי או משהו. לגבי השאר, אין לא יודעת איך לשים את המשמעות הזו, מהי בכלל, וממה היא בנויה. ואיך בכלל מרגישים כשיש משמעות. ואני דוקא מסכימה שאולי אני מייחסת יותר מדי חשיבות למה שהגדרת כ "משוב שמקבלים מבחוץ", ואני גם די יכולה להסכים עם מה שגל אמר, לגבי הפרפקציוניזם. זה הכל כמו הרגשה תמידית של צורך. ואין לי מושג מה אני צריכה בעצם. ואיך אני גורמת לעצמי להתמלא כמו שאמרת.

gratitude journal

שמעת על זה? אם לא תעשי חיפוש: Sarah Breathnach Simple abundance Gratitude journal הרעיון פשוט - הדרך לכוון את עצמך להיות יותר מודעת ומעריכה את מה שיש לך, וללמד אותך לפקוח עיניים ולהעריך את מה שקורה מסביבך, הוא להתחיל לתעד את השניות הללו בהן בכלל היית נוכחת בהווה ושמת לב לדברים הללו שאת מעריכה. יש דברים בסיסיים כמו בריאות, מספיק למחייתך, גג לראשך, מיטה נוחה, מחשב עם אינטרנט (
) אבל יש גם דברים שאת בכלל לא ערה להם שממלאים אותך אושר אפילו לשנייה, כמו ריח של גשם (יש עכשיו בחוץ!), סרט/ספר מופלא, ציוץ ציפרים באטרף לקראת האביב... ויש דברים שאת פשוט מעריכה שהם קיימים בעולמך כמו פקיד שפתאום עבד בסדר וקיבלת שירות טוב, שכן שעזר לך, תינוק שחייך אליך בפה בלי שיניים ובלי להכיר אותך בכלל... את כל השניות הללו צריך להתחיל לתעד. להתחייב על חמישה דברים כאלה ביום ולרשום אותם במחברת. ותשקיעי במחברת! קני אחת שווה ועט שאת אוהבת או אם את מעדיפה ברשת - שיהיה. יש אגב מלא יומנים כאלה ברשת גם ככלי שעוזר לך לאסוף את הדברים שאת לומדת להעריך וגם אנשים שמרשים לנו להציץ להם ליומן ולראות מה הם מעריכים. אפשר ללמוד מהם ולקבל כוון. מה שחשוב הוא שכדי שזה יעבוד את צריכה לקחת את זה ברצינות ולתת לזה הזדמנות. אני מבטיחה לך שאם תתמידי, תוך כמה חודשים חייך יראו בעיניך אחרת. באמת באמת מבטיחה לך - אבל את צריכה להיות רצינית ומתמידה גם אם זה קשה ואין לך 5 דברים (או אז כותבים את הדברים הבסיסיים שכתבתי למעלה). העשייה הזו מכיילת אותך לעשות שני דברים: 1- להביט החוצה מעצמך אל העולם ולהתחיל להעריך דברים בסביבתך הקרובה 2- לכייל את המחשבה שלך לכוון חיובי

אני לא יודעת.

קצת מוזר לי לחשוב שמדברים כאלה דברים יצליחו להסתדר במחשבה שלי. אבל אני מוכנה לנסות. אולי דוקא כל העניינים הקטנים האלו יעשו את ההבדל. אני יודעת ש"הדבר הטוב של היום" יכול לעזור פלאים. אז אולי גם זה. אני ללא ספק אנסה, ותודה
.

ToryMaster

New member
זה מתחיל בקטן ומתפתח

חלק מהבעיות של העולם שלנו כיום, לדעתי, נובעות מהמרדף האינסופי הזה אחרי אושר מוחלט, בום של טוּב מהמם, ובמרדף הזה אנחנו מפספסים כל כך הרבה דברים קטנים שיכולים לעשות אותנו מאושרים במכלול, שיתעצמו ויגברו על הדברים הרעים הקטנים [וגם הגדולים יותר] שאנחנו חווים.

דללה

New member
גלה ../images/Emo23.gif

2. אם עשה לך טוב לעבור כיתה, אין סיבה שתרגישי רע עם העובדה שחברים שלך שכחו אותך. אחרי הכל, עברת כיתה בגלל האנשים, לא? ענית לעצמך. "אם ככה הם מתנהגים, זה אומר משהו, ובכל מקרה היו הרבה דברים דפוקים ביחסים איתם שלא עשו לי טוב." אני לא מבינה למה את גורמת לעצמך לחשוב על זה. לאדעת, אני מניחה שאת שונה ממני, אבל אם משהו לא עושה לך טוב, תמשיכי הלאה! אני מכירה את ההרגשה ומבינה אותך. עד כמה שהאנשים בפמ"ח מדהימים, זה לא יכול להוות תחליף לחברה טובה שנמצאת איתך פיזית. גלה, כולם עוברים רגעים כאלה של לבד. גם אני בתקופה האחרונה עוברת רגעים של לבד, ולפעמים זה בכלל לא מפריע לי. אם החברה הכי טובה שלי החליטה לנתק איתי קשר, אז כנראה שאין שום דבר שאני יכולה לעשות. כמו שאמרתי לנעים "כשדלת אחת נסגרת-דלת אחרת נפתחת" (יש לי ספר כזה.. אני מוכנה להשאיל לך אותו אם תרצי..) תנסי לראות את הטוב במה שקורה לך. 3.תאמיני לי אם אני אגיד לך שגם לי וגם לחצי מהחברים שלי אין כרגע מושג מה אנחנו רוצים מעצמנו?? חשבתי שאני רוצה לחזור לרקוד ולשיר, ועשיתי את זה. אבל מה? אחרי חודש גיליתי שאני לא באמת רוצה את זה. חשבתי שהדבר שאני הכי רוצה בעולם זה להתקבל למודיעין, ועכשיו אני מצטערת שהתקבלתי למגמה. זאת תקופה כזאת.. אל תשכחי שאת נתונה לכל כך הרבה לחץ ואת עומדת לקראת סיום תקופה משמעותית בחיים שלך והתחלה של תקופה משמעותית לא פחות. אל תלחיצי את עצמך. אין טעם. 4. אל תקשי עם עצמך. כל אחד מקבל דברים באופן שונה. חברה שלי יכולה לבכות אם היא תקבל נכשל במבחן, ואני לעומת זאת, מסוגלת לעשות תחרות עם חברה שלי מי קיבלה ציון נמוך יותר. קחי הכל בפרופורציות. אני יודעת שזה לא באמת עוזר, אבל אני פה בשבילך תמיד. יש לך את הטלפון
אני לא בטוחה איפה כתבתי את זה, שאני לא מצליחה להרגיש יותר מדי דברים משמעותיים, אבל מצחיק שכל הדברים הקטנים כמו לעשות בגרות בספורט, או לקבל פחות מ-100 במבחן בספרות ובערבית הם אלו שמוציאים אותי מאיזון. אלו שקשה לי להתמודד איתם. שאני יכולה לבכות מזה שהמנילה שלי לא יצאה כמו שרציתי, ושהמודיעין הרס לי את כל האפשרויות, אבל לא יכולה לבכות כשחברבם שלי מקריאים שמות של המשפחה באושוויץ. וזה נראה כאילו דברים ממש יצאו מאיזון אצלי, ואני לא אוהבת את איך שזה עכשיו.

netaK

New member
גל../images/Emo23.gif

קראתי את הכל, אם יש בזה נחמה [ואני יודעת שיש בזה קצת] ואני שותפה להרבה מהרגשות. בקטע של הייעוץ את יודעת שאני לא טובה אבל אני בהחלט אנסה לא רוצה לכתוב לך פה על רגל אחת אבל תדעי שאני אוהבת אותך נורא ואני בהחלט אנסה לכתוב משהו בצהריים

נטע וכולם.

אני סתם מגיבה לנטע כי היא אחרונה. אבל קראתי הכל, אפילו כמה פעמים. ורק רציתי להגיד תודה קולקטיבית. כי קשה לי קצת להגיד לכל אחד לחוד. אז תודה.

למעלה