טוג'או, איך מתחילים?

ash kahol

New member
טוג'או, איך מתחילים?

שלום,

קיבלתי מרשם לאינסולין מסוג טוג'או. על המרשם רשום שיש צורך בעט יעודית ובמחט לעט.
במרפאת הסכרת נאמר שאקבל את העט בבית המרקחת שלי. פשוט כך?
האם עלי לגשת לרופא ולבקש מרשם חד פעמי לעט יעודית ומרשם חודשי למחטים?
אם כן, איך המחטים נקראות?

סליחה על השאלות המטופשות. לגמרי קלולס.

לא מכיר את האינסולין הספציפי הזה

יש כאלה שמגיעים אינטגרלי עם העט ויש כאלה שצריכים עט רב פעמי נפרד.
אתה מבקש מחטים חד פעמיות להזרקת אינסולין, הם נבדלים באורך. 8 ממ כנראה יתאים לך (תתיעץ עם מרפאת הסכרת מה אתה צריך לפי מבנה הגוף שלך)
&nbsp
מרופא המשפחה אתה מבקש מרשם לעט+מחטים+אינסולין. אחרי פעם אחת תדע בדיוק מה להזמין. בהצלחה

ash kahol

New member
תודה על ההתייחסות

אני כבר מזריק ותיק.
מניסיון, בנושא סכרת אני צריך להגיע לרופא עם פרטים מדוייקים.
טוב, אתקשר קודם לבית המרקחת.

zvika2017

New member
האם אתה זקוק לכמויות גדולות של בזל אינסולין?

בכול מקרה, דעתי האישית היא שעדיף אינסולין טרגלודק (שנקרא בחו"ל tresiba) על פני טוג'או (שהינו אינסולין דומה ללנטוס ומאותו בית יוצר, רק דחוס יותר - 300 יחידות למ"ל במקום 100 יחידות למ"ל).
את טרגלודק אפשר למצוא בדחיסות הסטנדרטית של 100 יחידות למ"ל, ושל 200 יחידות למ"ל.
הוא להבנתי אמין יותר (מבחינת פעילות בגוף, ומבחינת עמידות מחוץ למקרר - עד חודשיים) ובטוח יותר (לנטוס נמצא "תורם" למקדמים סרטניים בגוף בשימוש לטווח ארוך).
אני משתמש בו, וממליץ.
טוג'או יתאים יותר לאנשים שזקוקים לכמויות גדולות מאוד(!) של יחידות אינסולין ביום.

אלעד.

New member
סופר פשוט: הוא מגיע בתוך העט, לא צריך עט יעודית

כך זה נראה (במארז יש שלוש עטים):
לאחר הסרת המכסה (כמו מכסה של עט פיילוט לדוגמה) מסירים את נייר האטימה מהמחט (מחטים מסופקים בנפרד, הרופא שלך צריך להגיד לך איזה אורך), מבריגים את המחט חד-פעמית, מסירים את שני המכסים של המחט, מכוונים בקצה השני לשתי יחידות (שני קליקים) ע"י סיבוב הכפתור הירוק, מזריקים לאוויר על ידי לחיצה על אותו כפתור שמשמש לכוונון הכמות כדי לראות שהמחט תקינה, מכוונים שוב ע"י הכפתור הירוק למספר יחידות לפי הנחיית הרופא שלך, נועצים במקומות המומלצים להזרקה (אני מזריק בבטן, כל יום במקום אחר בצורת אליפסה מוארכת סביב הטבור) בזווית של 90 מעלות, ולוחצים בעדינות על הקצה הירוק עד הסוף כדי שהאינסולין ייכנס לגוף. ממתינים כ-5 שניות ומוציאים את המזרק מהגוף. מחזירים את המכסה החיצוני של המחט, מבריגים הפוך להוצאת המחט מהמזרק, זורקים את המחט ומכסים בחזרה את העט. מזריקים פעם ביום לפי הוראות הרופא, בשעה קבועה פלוס/מינוס (סטייה של כשעה-שעתיים - מותרת). לכתוב את זה זה המון זמן. לבצע את זה זה כחצי דקה.

oritta17

New member
טוג'או ההמלצה מנסיון אישי לא להתחיל איתו בכלל

נסיון מכאיב של שנה ,
אנסולין שלא מועיל ולא יעיל ,
רק ""טרגלודק" עושה את העבודה ביעילות !
תבקש מהרופא שלך מרשם ל-טרגלודק ותראה תוצאות מיידיות.

אבו זקן

New member
תגובה אינדבידואלית

נסיונך האישי לא בהכרח נכון עבור אנשים אחרים. טוג'או הוא פשוט לנטוס מרוכז.

oritta17

New member
לאחר שהתעקשתי לקבל מרשם לאינסולין טוג'או,

למרות ש5 מומחי סוכרת היו נחרצים כששללו את יעילות הטוג'או ,לאחר שנה שלא הראתה כול תועלת ,הגעתי למסקנה שהרופאים צדקו ואכן הטרגלודק היחיד שהשפיע כפי שהמליצו.

ash kahol

New member
אנא אל תתקוטטו בגללי

קודם כל, תודה לכל מי שניסה לעזור. בסופו של דבר פשוט פניתי עם המרשם לבית המרקחת. פתחתי את הקופסא שקיבלתי ומייד הכל היה ברור.

שנית, את ההפניה לטוג'או קיבלתי מרופאה מנוסה במרכז סכרת נחשב ולאחר תחקיר מפורט שלא היה מבייש את כוחות הביטחון.

שלישית, אני כבר כשבוע עם הטוג'או. מאוד מרוצה. עלי זה עבד.

אבו זקן

New member
קטטה?

לא כל אי הסכמה היא קטטה. ההתערבות שלי בשרשור הזה נועדה לשוב ולהזכיר שכמו הרבה דברים אחרים שקשורים לסוכרת, גם ההשפעה של סוגי תרופות שונה מאדם לאדם ואי אפשר להסיק שום דבר כללי מנסיון אישי. אני שמח בשבילך שהאינסולין שאתה מקבל מתאים לך.

zvika2017

New member
נקודה למחשבה

מציע לך להתעניין בנושא הקשר בין לנטוס וטוג'או ובין הרצפטורים של GLP-1... שמופיעים על תאים סרטניים, ואשר האינסולינים האלה מעודדים הרבה יותר מאשר לבמיר וטרגלודק.
הטענה היא שהאינסולינים הבזאליים מבית היוצר של נובונורדסק בטוחים יותר לשימוש בטווח ארוך מהאינסולינים הבזאליים מבית היוצר של סנופי.
אני החלטתי לא לקחת את הסיכון... ואני מאוד מרוצה.
לדעתי, אם גם טוג'או וגם טרגלודק משפיעים טוב (ולדעתי טרגלודק אף משפיע טוב יותר), אז למה לקחת סיכון?

מה שמעצבן בכול הסיפור הוא שחברת סנופי ידעה עוד לפני שהם הוציאו לשוק את הלנטוס על הקשר הזה ובכול זאת הוציאה את הלנטוס לשוק. באותו הזמן חברת נובונורדיסק הייתה במצב דומה, ולא הוציאה את האינסולין לשוק עד ששיפרה אותו למצב שבו יהיה בטוח לחלוטין, ורק אז - באיחור רב - הוציאה את הלבימיר לשוק. לנטוס בינתיים השתלט על השוק, אבל כיום הוא בצניחה חופשית, ובצדק.
סנופי ניסתה להוציא מחקרים לשוק שמראים שהוא בטוח, אבל הם לא יכולים, כיוון שמדובר על תהליכים ארוכי טווח (מספר דו ספרתי של שנים). מחקר קצר טווח של שנה-שנתיים לא יכול "להוכיח" במקרה זה.

קיצר, תחקור את הנושא ותגיע למסקנות שלך.

למעלה