אז ככה
קודם כל, לגבי ירדן, סוריה, מצרים, 3 הדוג' האחרונות שנתת, לא הייתי מוכנה לשלם את המחיר של לחיות תחת משטר לא דמוקרטי. כי היום יורים עליהם, מחר יורים עליך. משטר שבו המנהיג יכול לעשות מה שהוא רוצה, כולל הרג של עשרות אלפי אזרחים, ולא משנה מאיזו סיבה, זה לא משטר שאני רוצה, בלשון המעטה, לחיות תחתיו. אני גאה לחיות בדמוקרטיה היחידה במזה"ת, וכואבת לראות אותה מתפוררת. לגבי ההסברה הישראלית- היא לוקה בחסר כבר שנים. אין לזה קשר לשמאלנים או לא (ד.א ההערה הזאת שלך פשוט מרתיחה אותי. אתה לא יכול לנהל דיון ענייני בלי לערב את הנאצה הזאת? זה עוד סימן להתפוררות של הדמוקרטיה שלנו. 4 שנים נתתי למדינה בצה"ל אבל לנצח אני אהיה אשמה בכל הרעות שקורות לה כי אני מעזה להשתייך למחנה הזה שתמיד מסננים אותו כמו ארס מתחת לשיניים... ששששמאלנים...), אלא לחוסר מקצועיות של האנשים שעוסקים בזה. צריך להביא לשם פרסומאים והגיע הזמן שמישהו יבין את זה.ביבי נואם כזה גדול- שימנו אותו לשגריר באו"ם. את יכולותיו כמנהיג כבר ראינו, והוא חכם גדול לצעוק עכשיו, אבל להזכירך, גם הוא ישב בקבינט הבטחוני בכמה וכמה שנים אחרונות, למה הוא לא צעק אז? וביבי כשהוא רוצה לצעוק הוא יודע יפה מאוד. גאון תקשורתי כפי שאנו יודעים. ד.א מי שעומדת היום בראש משה"ח היא בוגרת הליכוד והיתה פייבוריטית לא קטנה שם.... ההסתכלות שלך היא חד כיוונית לגבי מחנה הפליטים בג'נין. להזכירך, הבחירות לחמאס היו אחרי שאנחנו הרסנו אותו מהיסוד והרגנו חפים מפשע. יכול להיות שזה קשור לזה שהחמאס עלה שם אחרי? יכול להיות שאנחנו משניאים את עצמינו עליהם? יכול להיות שנמאס להם לחיות תחת כיבוש? אני רואה בעליית החמאס סימן לנואשות. עם שלם שנואש מדרך החיים ומקצין את עמדותיו בהתאם. הלחץ הבי"ל עלינו הוא לא בגלל ההלקאה העצמית, למרות שזה נורא כיף להפיל את זה על השמאלנים ועל התקשורת וגם קצת התרגלו לעשות את זה זה כמו רפלקס מותנה, יש בעיה- השמאל והתקשורת אשמים, אלא בגלל שישבנו כמעט 20 שנה כצבא כובש בדרום לבנון, ובגלל שאנחנו צבא כובש בשטחים כבר 20 שנה. וכל עוד אנחנו נהיה הצד החזק על חלשים אנחנו נהיה הרעים. ודווקא במלחמה האחרונה הקהילה הבי"ל היתה לצידנו כי לא באנו כצבא כובש אלא כמדינה מתגוננת. לכן סיפור כפר כנא לא אילץ אותנו להפסיק את הלחימה. חוסר ההצלחה של צה"ל לא נובע מחוקי טוהר הנשק שמגבילים אותו. הם הגבילו אותו גם ב67. חוסר ההצלחה של צה"ל נובע מחוסר מוכנות של הצבא, מחוסר מקצועיות של מפקדים, משינוי התו"ל ששם את המפקד במקום הלא נכון (בבונקר עם GPS. בזיון!), מחוסר ציוד, מכך שצה"ל בשנים האחרונות עסק במשימות שיטור, במחסומים, בפינוי מתנחלים, ולא בלהיות צבא. חיילים שלא יודעים לנוע במבנה. תראה כמה חיילים נהרגו מאש כוחותינו. חוסר מקצועיות של המחלקות והפלוגות המקצועיות. וזה דברים שגם קצח"ר היוצא אמר. זו הבעיה האמיתית ועם זה אנחנו צריכים להתמודד היום. לנושא המוסר הכפוי-הויכוח הזה נכון לכל מסמך רוח צה"ל. השאלה הזאת האם אתה יכול לכפות ערכים על חייל היא קיימת. באותו מסמך גם קיימים ערכים כמו רעות, כבוד האדם, אהבת הארץ, דבקות במשימה, אמינות. אל תבלבל ותגיד שהמוסר הזה כפוי על כל האוכלוסיה. הוא מוסר שנדרש מחיילים בצה"ל, וכחייל זה לגיטימי לחלוטין שידרשו ממך קוד התנהגות מסויים, ואנחנו לא הצבא הראשון שעושה את זה.