טוהר הנשק - תקראו , תחתמו , ותעבירו

NorthernStar

New member
איזה טוהר ואיזה נעליים?

מישהו באמת מאמין שצה"ל הוא צבא מוסרי?

Wing Chan

New member
כן. וזה רק מראה עד כמה את לא מכירה

את צה"ל ועד כמה הידע שלך בצבאות אחרים הוא קטן. תהני לחיות בבועה הקנדית שלך, Couch Liberal.

NorthernStar

New member
חדשות אני קוראת בשלוש שפות

ואני גם מודעת היטב לפשעים שמבוצעים לרוב הרחק מעי התקשורת. תקרא את המאמר של עמירה הס מהיום, למשל.

somebodddy

New member
זאת הבעיה שלנו

צה"ל הוא צבא מוסרי אבל אירופה חושבת שהוא צבא ברברי. חיזבאלללללללה הוא צבא ברברי אבל אירופה חושבת שהוא צבא מוסרי.

צה"ל לא צבא מוסרי

צבא מוסרי - חס קודם כל על חיי העם שממנו הוא בא , אח"כ על חיי חייליו , ורק אח"כ - אם אפשר וזה א פוגע בביטחון 2 האוכלוסיות הקודמות - על השאר צה"ל למיטב ידיעתי הוא הצבא היחיד שבקוד המוסרי שלו מקובעת העובדה שחיי האויב ובני משפחתו חשובים יותר מחיי חייליו. אחרת איך תסבירו את: ג'נין בינת ג'בל מדחת יוסף ועוד המון מקרים. ברור שיקפצו פה הרבה , אז אני שואל אותכם הנאורים , באיזה זכות אתם כופים קודים שלדעתכם הם מוסריים על שאר הציבור? האם הייתם מקבלים כפייה של קודים מוסריים ע"פ למשל הפרשנות הדתית ? ישר הייתם קופצים: "כפיה דתית" ולכן אני ממליץ - טלו קורה מבין עיניכם מי שחושב שחיי המשפחות בעזה ובלבנון חשובים יותר מחיי החייל - יואיל וילחם בעצמו לוחמה בשטח בנוי באופן כירורגי שרק אחרי שיאתר את המחבל , יבקש ממנו תעודת מחבל , ויאשר ב 100 % שהוא פוגע אך ורק בו - ירה בו.. אם תמותו ? - על מזבח האמונות שלכם אל תקריבו אותי. תמיד צעקתם: לא למות על קברים ולמות על בלוקים של בתים בבינת ג'בל כן ? לפחות אל תהיו צבועים

Mip Mip

New member
הלוואי שזה היה פשוט כמו שאתה מציג

את זה... במלחמה המסובכת הזאת של צבא מול ארגון טרור קשה לך להגדיר אויב... האם המשפחה שחיזבאללה השתלט לה על הבית נקראית "אויב"? האם השכן של המחבל שמוצא מהבית באישון ליל כדי להוות מגן אנושי לחיילי צה"ל הוא "אויב"? בנוסף, יש את העניין הדיפלומטי והפוליטיקה הבי"ל, שמה לעשות חזון אחרית הימים עוד לא התגשם, אנחנו עדיין לא בראש כל העמים וכולם סוגדים לנו ומתרפסים מסביבנו, ולכן אתה לא יכול להתעלם מהשפעת דעת הקהילה העולמית על המצב במזה"ת. תרצה או לא תרצה, תסכים או לא תסכים, כל עוד אתה נלחם בצבא טנקים ומטוסים מול מטרות שאין להן את האמצעים הללו (לצורך העניין מחנה פליטים) אתה לעולם לא תהיה הצד ה"טוב", ואתה רק תמשיך להוציא מהאו"ם הצהרות אנטי ישראליות... לגבי שאלתך האחרונה- התשובה היא לא לשתיהן.

הMפצח

New member
כדאי שתישקול שוב

איך אתה מפרש את המציאות שאתה רואה סביבך ולא תשכנע את עצמך ברעיונות מטופשים. אלה אם כן אתה מעדיף שהיהודים ילכו שוב בצורה מסודרת להשמדה.

לא פשוט - אבל אפשרי בהחלט

לגבי המשפחה שכפו עליה וכו' - עם כל הצער - וכאן באמת יש צער - אני עדיין מעדיף את המשפחה של החייל דבר שני , מהתמונות שראינו בתוך הבתים אני בספק קל...במי הם תמכו.. אני באמת בעד בפעם הבאה לשטח כפר שיעי כדוגמא לכל השאר ולא ליגוע בכפר דרוזי/נוצרי , אם יהיו שמה אנשי חיזבאללה - אליהם להגיע אחרונים אחרי שגרסנו עד דק את הכפרים עם האוכלוסיות תומכות טרור. דבר שלישי - בבינת ג'בל - כבר לא היו כמעט אנשים ! שזה הכי חמור - זה כבר לא פגיעה באנשים אלא בבלוקים ! הודיעו לנו חיל האויר "כתש" עלעק , ואח"כ אנחנו רואים 90% מהבתים עומדים על תילם... אני רק מזכיר לך כדוגמא את מחנה הפליטים בג'נין - כמה חפים מפשע יש שם לדעתך ? (אתה מוזמן לראות את תוצאות הבחירות האחרונות לחמאס במקום). עכשיו לגבי העולם: הנקודה הבסיסית היא , שאני מדבר על הקוד האתי של צה"ל , והחוקים שלנו כמדינה - שחייבים להעדיף את חיילינו , ולתת להם כל אפשרות להגן על חייהם ולסכנם כמה שפחות וכן - במחיר פגיעה באויב - זה לא קשור לעולם - זה עניין מוסרי , שכיום קוד מוסרי אחד נכפה על כלל האוכלוסיה ! איך מציגים אח"כ לעולם זוהי שאלה שנייה אבל לא קשורה לעצם העניין המוסרי ולגביה: אנחנו יודעים שבכל העולם מסודן ועד ארה"ב בעיראק ורוסיה בצ'צ'ניה (והצרפתים בחוף השנהב) אף אחד לא שומר על הכללים הללו - ועל אף אחד לא צועקים נשאלת השאלה מהם הסיבות? נכון ששונאים אותנו הכל טוב ויפה אבל לדעתי אנחנו העם היחיד שהתקשורת שלו מדווחת בצער רב עוד לפני שהעולם התחיל לנבוח על מה שקרה בכפר כנא כדבר נורא ואיום שצריך לחקור אם אני לא טועה ,אחת הכתבות של ערוץ 2 אמרה באותו יום שזהו היום הקשה ביותר במלחמה עד עכשיו , כן כן , שמעת טוב , היום שבו מתו שיעים היה יום קשה יותר מאשר ימים קודמים שמתו לדוגמא בהם 8 עובדי הרכבת כמו שכאשר אתה הולך ברחוב ורואה כמה כלבים - אם תתחיל לברוח הם יתחילו לרדוף אחריך , ככה גם בעולם - מדינה שמתבכיינת ומתוכה יש הלקאה עצמית + שר ביטחון שגאה בחייל שלא חיסל מחבל בגלל התינוק שהיה איתו וכו' - היא היא שמזמינה את הלחץ העולמי עליה. מדינה שבה בית המשפט לא נותן לחקור כמו שצריך מחבלים (שיטת הטילטולים) מזמינה עליה לחץ. מדינה שבה אנשים מתוכה הולכים ומפגינים נגד פשעי מלחמה (הבת של אולמרט) ומצטלמים ב CNN מזמינה לחץ על עצמה. מדינה שבה רק ביבי נתניהו עונה באומץ ובלי בושה בטלוויזיה הבריטית ובפנים נותן להם דוגמאות על עצמם , ושאר משרד החוץלא עושה כלום , או , יושב ומתבכיין מזמינה לחץ על עצמה. מדינה שאין לה שום הסברה במדינות חוץ מאנגלית... מדינה שנותנת כניסה חופשית ל BBC לשדר ממנה דברים אנישמיים יש לי עוד מאות דוגמאות השורה התחתונה - לא חושב שהיו פתאום בעדינו - אבל ניתן היה להוריד את הלחץ בהמון. אם רק היה אלמרט עומד ונואם באו"ם מול כל העולם לאחר החטיפה ואומר: יש לאו"ם 48 שעות להחזיר את החיילים , אח"כ מכיוון שהאו"ם לא אכף שום החלטה של עצמו - אנו לא מחויבים יותר לכלום ושום אמנה שכובלת את ידינו לא תופסת כאשר אתה מול אויב שג"כ לא שומר על כללי המלחמה הנ"ל ומתחיל לא בהפצצת בתים ריקים - אלא במחיקת כפר שלם. כמו בחיים -מה שאתה מרגיש - זה מה שאתה משדר - ואלו התגובות שתקבל מהסביבה. חוסיין מלך ירדן הרג 20000 פלשתינאים בספטמבר השחור , אסד הוריד 30000 , מובארק ב 87 הושיב צלפים והוריד חופשי ועצר את האינתיפאדה אצלו. רוב הציבור לא זוכר אפילו את זה - כי החוזק שהם שידרו הוריד את הסיפור מסדר היום הציבורי מהר מאוד. ודרך אגב - היו לנו מספיק תמונות לשדר ג"כ בעולם בזמן הלחימה - איפה היה משרד החוץ ? (ככה זה שככולו מלא בשמאלנים)

Mip Mip

New member
אז ככה

קודם כל, לגבי ירדן, סוריה, מצרים, 3 הדוג' האחרונות שנתת, לא הייתי מוכנה לשלם את המחיר של לחיות תחת משטר לא דמוקרטי. כי היום יורים עליהם, מחר יורים עליך. משטר שבו המנהיג יכול לעשות מה שהוא רוצה, כולל הרג של עשרות אלפי אזרחים, ולא משנה מאיזו סיבה, זה לא משטר שאני רוצה, בלשון המעטה, לחיות תחתיו. אני גאה לחיות בדמוקרטיה היחידה במזה"ת, וכואבת לראות אותה מתפוררת. לגבי ההסברה הישראלית- היא לוקה בחסר כבר שנים. אין לזה קשר לשמאלנים או לא (ד.א ההערה הזאת שלך פשוט מרתיחה אותי. אתה לא יכול לנהל דיון ענייני בלי לערב את הנאצה הזאת? זה עוד סימן להתפוררות של הדמוקרטיה שלנו. 4 שנים נתתי למדינה בצה"ל אבל לנצח אני אהיה אשמה בכל הרעות שקורות לה כי אני מעזה להשתייך למחנה הזה שתמיד מסננים אותו כמו ארס מתחת לשיניים... ששששמאלנים...), אלא לחוסר מקצועיות של האנשים שעוסקים בזה. צריך להביא לשם פרסומאים והגיע הזמן שמישהו יבין את זה.ביבי נואם כזה גדול- שימנו אותו לשגריר באו"ם. את יכולותיו כמנהיג כבר ראינו, והוא חכם גדול לצעוק עכשיו, אבל להזכירך, גם הוא ישב בקבינט הבטחוני בכמה וכמה שנים אחרונות, למה הוא לא צעק אז? וביבי כשהוא רוצה לצעוק הוא יודע יפה מאוד. גאון תקשורתי כפי שאנו יודעים. ד.א מי שעומדת היום בראש משה"ח היא בוגרת הליכוד והיתה פייבוריטית לא קטנה שם.... ההסתכלות שלך היא חד כיוונית לגבי מחנה הפליטים בג'נין. להזכירך, הבחירות לחמאס היו אחרי שאנחנו הרסנו אותו מהיסוד והרגנו חפים מפשע. יכול להיות שזה קשור לזה שהחמאס עלה שם אחרי? יכול להיות שאנחנו משניאים את עצמינו עליהם? יכול להיות שנמאס להם לחיות תחת כיבוש? אני רואה בעליית החמאס סימן לנואשות. עם שלם שנואש מדרך החיים ומקצין את עמדותיו בהתאם. הלחץ הבי"ל עלינו הוא לא בגלל ההלקאה העצמית, למרות שזה נורא כיף להפיל את זה על השמאלנים ועל התקשורת וגם קצת התרגלו לעשות את זה זה כמו רפלקס מותנה, יש בעיה- השמאל והתקשורת אשמים, אלא בגלל שישבנו כמעט 20 שנה כצבא כובש בדרום לבנון, ובגלל שאנחנו צבא כובש בשטחים כבר 20 שנה. וכל עוד אנחנו נהיה הצד החזק על חלשים אנחנו נהיה הרעים. ודווקא במלחמה האחרונה הקהילה הבי"ל היתה לצידנו כי לא באנו כצבא כובש אלא כמדינה מתגוננת. לכן סיפור כפר כנא לא אילץ אותנו להפסיק את הלחימה. חוסר ההצלחה של צה"ל לא נובע מחוקי טוהר הנשק שמגבילים אותו. הם הגבילו אותו גם ב67. חוסר ההצלחה של צה"ל נובע מחוסר מוכנות של הצבא, מחוסר מקצועיות של מפקדים, משינוי התו"ל ששם את המפקד במקום הלא נכון (בבונקר עם GPS. בזיון!), מחוסר ציוד, מכך שצה"ל בשנים האחרונות עסק במשימות שיטור, במחסומים, בפינוי מתנחלים, ולא בלהיות צבא. חיילים שלא יודעים לנוע במבנה. תראה כמה חיילים נהרגו מאש כוחותינו. חוסר מקצועיות של המחלקות והפלוגות המקצועיות. וזה דברים שגם קצח"ר היוצא אמר. זו הבעיה האמיתית ועם זה אנחנו צריכים להתמודד היום. לנושא המוסר הכפוי-הויכוח הזה נכון לכל מסמך רוח צה"ל. השאלה הזאת האם אתה יכול לכפות ערכים על חייל היא קיימת. באותו מסמך גם קיימים ערכים כמו רעות, כבוד האדם, אהבת הארץ, דבקות במשימה, אמינות. אל תבלבל ותגיד שהמוסר הזה כפוי על כל האוכלוסיה. הוא מוסר שנדרש מחיילים בצה"ל, וכחייל זה לגיטימי לחלוטין שידרשו ממך קוד התנהגות מסויים, ואנחנו לא הצבא הראשון שעושה את זה.

תגובה אחרונה ...:)

טוב , האמת באתי להגיב , אח"כ אמרתי לעצמי , נו , ומה יצא מזה ? הרי אלו 2 תפיסות עולם מנוגדות ואולי חבל על הזמן של כולנו. תכלס - נתתי דוגמאות של מדינות מהאזור , אבל גם נתתי דוגמאות של מדינות לא פחות דמוקרטיות מישראל , עד עכשיו ואני מחכה מספר תגובות , לא שמעתי תשובה להפצצות של בעלות הברית על ילדים בברלין , בעיראק , ובאפגניסטן חמאס - אני מציע לך לבדוק את דעתם של הערבים לאורך כל השנים , את מדברת כאילו היה עם מי לדבר , זכותך להמשיך לחיות באמונות משיחיות גם אחרי אוסלו בתקופת רבין הם לא ביטלו את האמנה הפלשטינאית והמשיכו לחנך את ילדיהם להיות שהידים. אם מה שעשינו לחמאס נקרא להרוס מן היסוד , אני כבר לא יודע מה זה מלחמה בעינייך - בדיחה מה שעשינו עם החמאס מפנה אותך לרוסים בצ'צ'נייה כדי להבין מושגים של מלחמה אמיתית בטרור. לגבי משטר כן או לא דמוקרטי - אני הולך להרוג פה פרה קדושה- קודם כל צריך לחיות כדי לחיות במשטר דמוקרטי - היינו , הדמקורטיה חייבת להגן על עצמה מול גורמים כמו האיסלאם הקיצוני - וזה לא יכול להיות בכלים דמוקרטיים טהורים מה לעשות ? ככה זה. היית מוכנה לחיות בצרפת ? תעשי חיפוש בגוגל על צרפת וחוף השנהב. כולם הורגים , כולם דורסניים , ויודעת מה - כמעט תמיד זה ללא סיבה טובה במדינות האחרות לגיטימי לדרוש איזה קוד התנהגות ? שמקובל על 9% מהאוכלוסיה ? לא הבנתי את (מן הסתם אם כתבת שבת) מתנגדת לכפיית ערכי מוסר של למעלה מ 30% מהעם (דתיים) , ערכים שלא הורגים אף אחד , אלא משנים לך את אורחות החיים , אבל את בעד ערכים של 9% מהאוכלוסיה (סקר מינה צמח שהוזמן ע"י המילואים) על השאר ? למה שמישהו יקריב את חייו בבינת ג'בל רק בגלל שלא הפציצו מהאוויר ובגלל זה שלחו אותו פנימה ? לגבי משרד החוץ - חוסר מקצועיות זה דבר אחד - והסברה מתבכיינת זה דבר שני אני זוכר את החסרונות של ביבי - ממש לא אוהד שלו ולא כלום , נתתי דוגמא איך הוא היה בהסברה ב BBC למה דוברים אחרים לא יכלו לדבר ככה ? כי הדעות האישיות משפיעות על תוכן הדברים - מה לעשות. ישבנו בלבנון 20 שנה , רק בגלל מושגי טוהר הנשק של אנשים כמוך - לשיטתי היה צריך להילחם ולאחר גירוש אש"ף לצאת ואז - להפציץ מהאוויר בפצצות דלק , או אם צריך - להיכנס לעשות ולצאת. מי שהגיע להבנות ענבי זעם שאומרות שלא ניתן להחזיר באש למקור הירי אם מקור הירי נמצא בתוך הכפר זה אדון שימעון - לא אני. הקהילה הבינלאומית היתה בעדנו ? את מתכוונת לפוטין שצייד את החיזבאללה בנ"ט , או לשיראק שאין צורך אפילו להרחיב לגביו ? מה שאת קוראת "הקהילה" אני קורא ג'ורג' בוש - מחר הוא לא יהיה שם ותישארי בלי "קהילה" ה "קהילה" מעולם לא עזרה לישראל , מעולם לא אכפה שום דבר מול אוייבינו ולא תעשה זאת בעתיד אם הסבא שלי שולך היו הולכים ושואלים מה אומרת ה "קהילה" , לא היתה פה מדינה , ולא כור אטומי. 67 היתה מלחמה אחרת בתנאים אחרים , ולא מול ארגון גרילה הביזיונות של הצבא - הכל נכון - אבל גם אם הכל היה מתוקתק עדיין היו מתים לנו הרבה חיילים ולא היינו משיגים את המטרה מהסיבה שלא ניתן להיכנס ל 40,000 בתים בבינת ג'בל ולחפש איפה הבונקר. טוב , אני לא מצפה שאשכנע אותך את יכולה להמשיך לשלוח את ילדייך למות על טוהר הנשק - אני לא , החיים יקרים מכדי לבזבז אותם על אמונות של אחרים. לסכן חיים על האמונות שלי - הגנת העם שלי - כן , דברים אחרים ? לא תודה. אבל למען התשובה - עניתי

NorthernStar

New member
אחד הטיעונים הכי מטופשים ששמעתי

לאחרונה. "צבא שחס על העם שלו"? הרי התפקיד שלו הוא להגן על "העם שלו". צבא מוסרי, אם כבר, אמור לחוס על מי שאמור להוות "הצד השני", להפגין אנושיות גם בחסות ירי התותחים. לפי קנה המידה הזה, ומה שידוע לנו, צה"ל רחוק מלהיות מוסרי.

NorthernStar

New member
אני לא אתה, אני את

ומה הקשר בדיוק? אם מישהו אחר מנוול, גם לך מותר להיות מנוול - זה מה שאתה אומר?

למעלה