תשובה לשאלה שלך מלפני כמה ימים
היי קרלוס, מקוה שעבר עליך חג מהנה ונעים מלווה בחופשה חג מרגיעה. שאלת אותי לא מזמן, האם אני מתאמן, והאם האימון השפיע ופתח לי דרך חדשה. מצטער שלא עניתי סמוך לזמן השאלה, אני פשוט לא זמין מול מסך המחשב כל הזמן. לשאלתך, אז אני "מתאמן" ואפילו... יותר מכך. לא בחרתי בזה, לא הכרתי את המושג "אימון" ולא "מאמן" או "מתאמן" הגעתי לזה בדרך המקרה, או אולי דרך המזל ( ואיזה מזל שהגעתי לזה), ומאז, הכל השתנה אצלי, באורך החיים, במחשבות, בתבונות ( נו, לפחות בחלק מהן), בדרך האמירה של דברים, ואולי הכי חשב, באורך בו אני רואה את ההוה, ואת העתיד. ה"אימון" שלי הוא לא רגיל, הוא שונה. אני מתמודד איתו יום יום, שעה שעה, לילה לילה, והוא נוגע בי בכל אופן ומצב. פעם לא שאלתי, "למה" , למה אני נוהג כך או אחרת, והיום אני שואל ורוצה יותר מעצמי. פעם לא הכרתי צורת חיים שונה משהיתה לי, והיום אני רוצה צורת חיים שונה שלמדתי להכיר, לכבד ( שזה שלב בפני עצמו), לאהוב, ולרצות שתהיי שלי צורת חיים שכזו. המושג "אושר" היה טבוע בי רק כשהבטתי ב"אושר" שגרמתי לאחרים, דרך האימון למדתי שמותר, צריך ואפשר גם לאהוב את עצמי, ואז גם להרגיש "אושר" מהו. למדתי שגם אני צריך להיות "מאושר" לא רק להפוך את הסובבים אותי לכאלו. למדתי שלאהוב, זה להיות ליד מי שאני באמת רוצה, ששם ליד האדם הזה אני רוצה לעצור, להושיט יד ואת הלב, ושם אני רוצה להיות על מנת שאוכל לאהוב באמת ולקבל את האהבה שאני כל כך רוצה אותה. דרך האימון הבנתי את המושג "לשחק על המגרש" לעומת "קהל ביציע" , משהו שמקביל לעשות, להיות, להשפיע, לבין לזרום, להתגלגל, לא להיות מעורב. מילה גדולה מאוד שלמדתי היא "בחירה". בכל מעשה שאנו עושים, אנו למעשה עושים "בחירה" בין משהו שהיינו יכולים בלחור בו, לבין מה שבחרנו בפועל, ולמה בחרנו דווקא כך, ומודע זה קרה, פה.. זו דרך האימון לגלות למה ומדוע.. אני עובר חוויה ארוכה, שמובילה אותי מקצה אחד ממש אל הקצה השני, לפעמים לאט, לפעמים מהר, לפעמים עם כאב ולפעמים בכיף, זה הכל אישי, אבל כל מה שמניע אותי זו לטעמי מילה אחת קטנה, להיות מאושר מהבחירה שלי, ואז העולם כולו על הטוב והרע שבו, יחיו בי בשלוה ומכאן תבוא הנתינה, לי ולאחרים, שאני כל כך מייחל לה. ומילה לגבי המאמנים עצמם. למדתי שזה קשה, שתמיד יש צורך לדעת עוד עוד, וללמוד, ולהתעצם, והם לא מניחים לשום דבר, אלא מגלגלים כל אבן, כל מכשול, על מנת להביא אותנו כמתאמנים אל היעדים שאנו מציבים לעצמנו, עניתי מהבטן, מקוה שזה בסדר, פשוט נגעת מאוד בשאלה שלך, ותודה על שבחרת לשאול אותי את השאלה הזו. שנה טובה לכולם ! ושונה טובה מיוחדת ואישית, ל" מאמנת" שבחרה בי, שתהיה לה שנה מוארת אוהבת מאתגרת וטובה.