טווח מחירים לבדיקה אצל וט

טווח מחירים לבדיקה אצל וט

היי חברים,
אימצנו חתולה לאחרונה מחברים שעזבו את הארץ. החתולה גודלה אצלם בערך 3 שנים והייתה במצב טוב. הוטרינר הקבוע שלה קצת רחוק מאיתנו והיינו רוצים לקחת אותה לוטרינר קרוב (חיפאי) לבדיקה שגרתית (ובעיקר שיציץ לה על השיניים כי היא קצת מסריחולה מהפה).

מה טווח המחירים לבדיקה שגרתית אצל וטרינר?
אני בטוחה שזה משתנה מעיר לעיר אבל לפחות טווח +- כדי שאדע אם מה שידרשו ממני כשאבדוק לא מופרז מדי? כמה שלכם לוקח?

Potatoe

New member
אפשר להתקשר

אתה יכול להתקשר, להסביר את הסיטואציה ולעשות סקר שוק מבחינת מחיר.

עדכון- עקירה, טפילי אוזניים, פרעושים ותולעים. ומחיר מופקע.

חזרתי עכשיו מהוט, התעוררו כמה בעיות שתפסו את תשומת ליבי. החתולה הייתה מאוד מסריחה מהפה, לעסה קצת מוזר, התגרדה באוזניים בלי סוף והייתה עם עיגולים לבנים בטוסיק שחשדתי שהן תולעים.
הוט אמרה שיש לה שן רקובה בחלק האחורי שצריך לעקור, טפילי אוזניים, פרעושים ותולעים שצריך לטפל בהן.

זו החתולה הראשונה שאני מגדלת לגמרי לבד בלי עזרת ההורים ואני קצת בהלם מהעלויות שהולכות לצאת לי, מתכנון של 200 ש"ח לבדיקה אני מבינה שאני הולכת להוציא בערך 900 ש"ח:
רק העקירה לבד היא 550 ש"ח.
לגבי הטפילים באוזניים, הפרעושים והתולעים היא נתנה כמה אופציות:
ברבקטו שמספיק ל3 חודשים ויעלה 210 ש"ח, יכסה את הטפילים באוזניים ואת הפרעושים.
רבולושן שיעלה 170 ש"ח וצריך עוד אמפולה עוד 10 ימים, יכסה את הטפילים באוזניים ואת הפרעושים.
או זריקה שתעלה 45 ש"ח ועוד אחת עוד 10 ימים ותכסה רק את הטפילי אוזניים.
לתולעים יש כדור וחצי שעולה 30 ש"ח ולאחר 10 מים צריך שוב.

אני לא ממש יודעת מה הכי יעיל ועדיין לא יקרע לי את הכיס, גם לא הבנתי אם חלק מהטיפולים חוזרים על עצמם שוב בעוד כמה חודשים באותו מחיר.
היא תסביר לי שוב אם צריך, כרגע היא שם לעקירה ולגבי הטפילים והפרעושים אמרתי שאחזיר תשובה בצהריים.

עוד לא ניסיתי לתת לה כדורים, אני לא יודעת אם היא תזרום עם זה. אני לא מאמינה שתהיה בעיה אם היא אוהבת אוכל רטוב...

אני לא אתקמצן על החתולה אם זה הכרחי, אבל אני סטודנטית וקצרה בכסף וגם לא רוצה להעביר אותה תהליך מיותר אם הוא גם ככה לא יעיל.

למישהו יש נסיון בדברים האלה ויכול לייעץ?

Yukita

Active member
מנהל
מהתרשמות שלי

(לצערי, הכלב צריך לעבור עקירת שן השבוע... אז המחירים מוכרים) -
&nbsp
עקירה - מחיר די מקובל. לצערי... לחתולים וכלבים מבוגרים או עם סיבוכים כלשהם בדרך כלל מוסיפים גם בדיקת דם כדי לוודא שהם לא סובלים ממשהו שעלול לסבך את ההרדמה. באופן אידיאלי, היה צריך לבצע בדיקת דם כל פעם אבל בגלל העלויות בדרך כלל לא עושים זאת עם חתולים בריאים בטווח גילאים מסוים ("בוגר").
&nbsp
טיפולי טפילים - ברבקטו הוא מוצר חדש יחסית בצורת כדורים שניתן דרך הפה. מאחר שחתולים ברובם ממש לא באים ועושים "אה" כל פעם שצריך לתת להם כדור, עד כה שמתי רק רבולושן, שזו אמפולה שמטפטפים על העורף (יש להקפיד ולשים לב שזו אכן אמפולה לחתול ולא לכלב). באופן כללי, רבולושן אכן אמפולה יעילה מאוד, משמש למגוון רחב יותר של טפילים מאשר אמפולות אחרות. מה שטוב בזה הוא שאפשר לטפל בזה לבד בבית. אמפולות באופן כללי (ללא קשר לטיפול הרפואי במקרה שלכם) שמים משהו כמו פעם בחודש אם רוצים כיסוי שוטף, אבל במקרים של טיפול רפואי (כמו אצלכם) עשויים לקבל המלצה לשים שוב פעם אחת (לא לכל החיים) אחרי כמה ימים כדי לחסל סופית מקרה ספציפי של תופעת טפיל. הרעיון - לתפוס כל שלב חיים שבקע מהביצה ולא נקטל בטיפול הקודם.
&nbsp
טיפול תולעים - כן, זה נשמע רגיל למדי.
&nbsp
ולסיכום, כן, עלויות רפואיות וטרינריות הן יקרות. זה מפני שבניגוד לרפואה אנושית, אין סיבסוד ואין קופות חולים. זו רפואה פרטית לכל דבר. אפשר קצת לשפר על ידי סקר מחירים בין וטרינרים, או לבחור ללכת לטיפולים שגרתיים וקטנים יותר למרפאות זולות יותר כמו מרפאות של עמותות, ולהגיע לוטרינר הטוב והיקר יותר במקרים אחרים. זה לא פשוט. מן הסתם לכותבים נוספים בפורום יהיו אולי הערות נוספות לגבי המחירים ואם הם נראים סבירים.

גורדיאן

New member
תשובה:

קני 2 אמפולות רבולושן - לכיסוי קרדיות האוזניים ופרעושים.
תילוע - עדיף זריקה במקביל לעקירה, קשה מאוד לגרום לחתול לבלוע כדור תילוע כי הם שונאים את הטעם. לפעם הבאה שאלי כאן על אמפולות תילוע, כרגע זה לא רלוונטי.
עקירה - חובה, כמובן, אבל אל תתביישי לספר שאת סטודנטית ולהתבכיין, גם וטרינרים יודעים להתגמש במחיר כשצריך, במיוחד כאשר הם מבינים שהם עלולים להפסיד לקוח חוזר בגלל יקרנות.

כל התהליכים הנ"ל יעילים, הם יתנו לך בערך חצי שנה שקט, עם הקיץ יחזרו הפרעושים אבל יש להם טיפולים שוטפים וזולים יחסית, כשתגיעי לגשר הזה לא תהיה לך בעיה לחצות אותו.

תודה לשניכם, הילדה אחרי עקירה

לגבי האמפולות נסגרתי על הרבולושן, אבל היא אמרה לי שזה 3 אמפולות ב170. הגיוני?
לגבי התילוע- נראה לי שפספסתי תמומנטום כי היא כבר אחרי העקירה, אבל אני אנסה לתת לה את הכדור באוכל רטוב.
&nbsp
השאלה אם זה בסדר לעשות את שלושתם באותו שבוע- גם עקירה עם אנטיביוטיקה, גם רבולושן לטפילי אוזניים ופרעושים וגם כדור לתילוע?
לא קצת יותר מדי מעמסה לגוף לפעם אחת?

גורדיאן

New member
לבריאות,

מחיר רבולושן - תגגלי ותגלי, בזאפ אגב יש הצעות בטווח בין 160 ל-199, כך שזה הגיוני.
זריקת תילוע היא אופציה זולה לדעתי כי הנסיון שלי אומר שצריך בערך כדור וחצי כדי שהחתול יבלע חצי כדור, ספרי לנו איך הלך לך עם האוכל הרטוב...
לגבי הטיפול המשולש - זה קצת עומס אבל זה פוטר את החתול מעומס הרבה יותר גדול של כאבי שיניים, כאבי אוזניים וכאבי בטן.

למעלה