טוטאלוס או לא?

ora25

New member
טוטאלוס או לא?

-------------------------------------------------------------------------------- היום בצהריים עשיתי תאונת דרכים עם הרכב.. כולי תהייה עם הרכב שלי הלך טוטאלוס, ובשביל זה צירפתי 2 תמונות.. אפשר לראות מה שסימנתי בצהוב שזה הקורה הקדמית... מה דעתכם? טוטואלוס או לא?

enigo

New member
מה המחירון?

קשה אומנם לדעת עלויות מדויקות, אבל בהערכת אצבע, אם מדובר ברכב שמחירו 40K ודרומה, זה בטוח טוטאלוס. אם מדובר ברכב יקר יותר, תלוי מה בדיוק נפגע.

enigo

New member
אז לא בטוח בכלל

עכשיו זה תלוי במה נפגע בדיוק - רק תושבת מדחס המזגן, או שכל המדחס הלך? המתלה נתלש או לא? תת השלדה התעקמה או שרק המשולש? וכן הלאה. אחרי זה תלוי כמובן בכמה מתמחר היבואן את החלקים, למרות שהרכב שלך כבר ישן מספיק כדי שחברת הביטוח לא תהיה מחוייבת להשתמש בחלקים מקוריים או חדשים - כדאי לפקח מקרוב על הנושא, או שאתה עלול למצוא את עצמך נוסע ברכב שמורכב מפאזל של חלקים שלא בדיוק תואמים, אלא בעיקר היו הכי זולים שאפשר היה לקנות באותו רגע.

galisko

New member
השאלה כמה כריות אויר נפתחו לך ?

עם נפתחו שניים אז יש סיכוי של " אובדן להלכה " ולא אובדן גמור " למרות שמבחינת בעל הרכב זה לא משנה את הרכב הוא כבר לא יקבל חזרה.

shahf

New member
אני א
(ואקפיץ על הדרך)

בשישי ראיתי תאונה בצומת מגידו, טוארג (מהשנתון הקודם, לפני מתיחת הפנים) שפגש סילברדו (מהשנתון החדש) מאחור. די ברור לי שהסילברדו ישוקם ויחזור לכביש אך נראה שהטוארג נפגע קשה וכריות אוויר נפתחו, אני למדתי שכריות אוויר פתוחות=טוטל לוסט. (כי עלות התיקון עם יחידת כריות אוויר לרוב תעלה על מחיר המחירון של הרכב) עכשיו אני תוהה, טוארג לכשעצמו די יקר, כתוצאה מכך גם החלקים יקרים, השאלה היא אם גם במקרה הזה התיקון יהיה יותר יקר מעלות הרכב או שבמקרה הזה הפער מצטמצם? (בלי להכניס למשוואה תיקוני חאפרים שדוחפים נגד במקום כרית ולך תדע...)

ora25

New member
תשוובות:

כריות האויר לא נפתחו.. הרכב עדיין באחריות עד סוף שנה...זה משנה במשהו אגב? דבר שני כל הקורה הקדמית התעקמה לגמרי!!

galisko

New member
אין קשר לאחריות .

אם לא נפתחו כריות אז לא נראה לי שהנזק יהיה מעל 50% מערך הרכב , קורות אפשר לישר או להחליף במקרה הצורך ... תעדכן אותנו בבקשה מה נסגר .

ora25

New member
עוד שאלה קטנה

אם אני מתעקש על חלפים מקוריים, (נדמה לי שבביטוח יש אפשרות לשלם עוד טיפה השתתפות עצמית לגבי זה), אז אם אני מתעקש, אז בטח החלפים מקוריים יעלו הון תועפות ואז בטח יש אפשרות שהמחיר יהיה עד 50%? חוץ ממתי מחליפים קורה? ומה לגבי ירידת ערך משמעותית?

exclosive

New member
יש לך אפשרות להביא שמאי מטעמך

תדרוש טוטל לוס. רק מהמחשבה שהרכב יתוקן ותאלץ להפסיד עליו די הרבה דאג שהביטוח כבר ישבור את הראש עם המכירה שלו לא אתה

galisko

New member
כתבת קורה אבל אני מעריך שמדובר ב גשר .

גשר עליון ותחתון ניתנים לתיקון והחלפה אם נפגעה גם קורת האורך אז כאן כבר יש פגיעת שילדה וירידת הערך גבוהה ... תראה מה פוסק השמאי ואז תהיה חכם יותר אם הנזק מתקרב ל 60 % אבל לא עובר אותו אז אולי יש מקום ללחוץ שישביתו את הרכב או שיעשו " אובדן להלכה " אבל כמו שזה נראה לי כאשר אין פתיחת כריות אויר הנזק לא יהיה יקר כל כך ...אני לא שמאי רכב אבל לדעתי הנזק שלך לא יעבור 20 -25 אלף שקל ועם חלקים מפירוק אפשר להוזיל משמעותית את התיקון . אגב עדיף חלק מקורי משומש מאשר חלק תחליפי חדש .

itzik93

New member
הם יעשו את המקסימום לתקן את הרכב ולא להשבית

וככל הנראה הם יצליחו. ברור שתהיה כאן ירידת ערך רצינית (קורות אורך עקומות אש) אבל זה שווה להם. זה שווה להם כי: 1. הם לא יתנו לך את כל ה 76K ש"ח שהרכב שווה, כי התיקון עולה פחות. 2. המוסך רוצה להרוויח - ומתאונות יש המון "שמנת" למוסך. מעל גיל שנתיים הם יכולים להביא חלקים מקוריים מפירוק ולהוזיל את עלות התיקןו משמעותית. מדובר ברכב יחסית נפוץ כך שיש סיכוי למצוא חלקים בפירוקיות. איציק

ora25

New member
הייי! השמאי העריך את הרכב כ46% הוצאות

מה אתם אומרים שחברת הביטוח תעשה?

enigo

New member
אני אומר להביא שמאי משלך שימצא עוד 5%

בתנאי שיש לך פוליסה שאומרת שמ-50% זה אובדן מוחלט להלכה. אם הסף בפוליסה הוא 60% אז אבוד לך.

enigo

New member
אז יש סיכוי. קלוש - אבל יש

דברי עם בעל המוסך לגבי הערכות המחיר של השמאי. נסי לגלות עוד חלקים שנפגעו והשמאי לא שם לב וכן הלאה. אם את מבוטחת דרך סוכן - זה הזמן לשאול בעצתו.

למעלה