טוטומה נסגרת

  • פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

erezavn

New member
איזו באסה!

קטעים שהייתי שם ביום חמישי האחרון ממש במקרה...
מסעדה מהחביבות, המקוריות והטעימות שצצו כאן בשנים האחרונות. גם אחלה קוקטיילים. זו מסעדה שצריכה להחזיק לפחות 20 שנה ולא שנתיים. חבל ומבאס.
אני מקווה שהם ימצאו פרויקט חלופי ומשתלם יותר במהרה.

כמו שדליה אלחדף כתבה עכשיו בפייסבוק שלהם: VIVA LAS AREPAS!!!
ה-Arepas של טוטומה היו מהסנדוויצ'ים הכי טובים בארץ. באחריות.
 

החתולית

New member
אכן, דליה ואלן סוגרים את טוטומה

שהצליחה לשרוד שנתיים. מסעדה טובה ותפריט מעניין ושמח, אבל בישראל כמו בישראל, צריך הרבה כדי לשרוד.
&nbsp
בין הנסיעות להביא חומרי גלם מיוחדים, לבין מחסור תמידי בטבחים; בין הרגולציה המטורפת בארץ לבין המיסוי הגבוה - קשה למסעדות לשרוד, במיוחד אם הן קטנות ומשפחתיות ואין להן גב של משקיעים.
&nbsp
&nbsp
 

כביסה4

New member
סליחה על דעתי הצנועה

אבל זה כנראה אחד התחומים הכי "בכייניים" שיש, תמיד הכי קשה והכי לא נוח, כי יש "רגולציה מטורפת" בתחום שהרוב מחפשים בו קיצורי דרך והכנסה גבוהה מהירה (הרוב..) ומחסור תמידי בטבחים, עניין שלא בדיוק ברור לי מי להאשים בו, המסעדן שחסר לו ולא מוצא טבח בתנאים אותם היה רוצה לשלם, או הטבח שלא רוצה לעבוד כטבח.
רק לי נדמה שיש מין יבבה לא חרישית במיוחד מצד העוסקים בתחום המסעדות וסוג של "חיפוש רחמים" מוגבר ? סליחה, עוד תחום לכל דבר ועניין..
בכל מקרה הפער היום כל כך לטובת העוסקים בבישול ברצינות בבית, שרוב המסעדות פשוט לא עומדות בקצב ולא מהוות מקום אטרקטיבי מספיק לביקור, אז כן, גם סוגרים כשלא הולך, בצירוף כמובן גם עבודה קשה, חלילה לא נרשם מזילזול.
 

החתולית

New member
את כותבת מתוך ידע?

מכירה את רוב המסעדנים שחשבו שתהיה להם הכנסה גבוהה ומהירה?
&nbsp
את יודעת איזה שכר מסעדות מציעות לטבחים מקצועיים, וכמה דיונים מקצועיים ורצינים התקיימו במקומות שונים כדי לפצח את הנושא?
&nbsp
קל מאד לכתוב את הדברים שכתבת, ויכול להיות שלפני כמה שנים גם אני הייתי עלולה לכתוב דברים כאלה. אחרי הכרות די מעמיקה עם עולם המסעדנות בארץ, אני יודעת שהמצב שאת מתארת, איננו המציאות.
&nbsp
אני לא מכירה גורמים שהשקיעו בפתיחת מסעדה, מתוך מחשבה של ירוויחו הרבה כסף ומהר. תחום המסעדנות מוכר כתחום שבדרך כלל מרוויחים בו מעט כסף, ועובר זמן עד שמחזירים בו את ההשקעה.
&nbsp
אני גם מכירה מעט מאד שפים עשירים, שעשו המון כסף מהמסעדות שלהם. מי שהמסעדה שלהם במלואה, בדרך כלל מחזירים הלוואות לבנקים במשך שנים. הם לא רעבים ללחם, חלילה, אבל בהחלט לא עשירים.
 

כביסה4

New member
אז אולי נתייחס לזה בתור שליחות לציבור ?

ונודה לכל מי שמסכים לעסוק בתחום הסיזיפי הזה על ש"מנסה להפריח לנו את השממה" ? לא שותפה לכיוון הזה ואין טיפת הערכה יוצאת עודפת לעוסקים בתחום הזה מול המתקשים בתחומים אחרים.
מה שנכתב מתייחס באופן לא ישיר לפוסטים רבים ברשת וראיונות בעיתונות שפחות או יותר מאשימים כל העולם ואישתו באי הבנת נפשו וכישרונו "יוצא הדופן" של "אומן" כזה או אחר, הפוסט של הגברת האמורה לא היה שונה לטעמי מרוח זו של "נפלתי שדודה מול הרגולציות", אבל גם לא התעמקתי.
אף אחד לא עושה טובה לאחר בזה שהוא פותח מסעדה כלשהי במקום זה או אחר ואפשר לרדת מעניין ההתעשרות המהירה ולהתעמק אולי קצת יותר בחשיבותן של רגולציות במדינה מתוקנת, כל עוד במידת ההגיוני והחשוב כמובן.
 

Geralt of Rivia

New member
זה פורום ביקורת מסעדות... ברור שקושי בתחום זה יקבל יחס מיוחד

אולי גם מנעולנים או לוכדי נחשים נתקלים בקשיים מכמירי לב, אבל פה בפורום כנראה שאנשים יותר מתעניינים בבעיות של מסעדנים...

פתיחת מסעדות אינה שליחות לציבור, אבל היא בהחלט אינטרס של אותו חלק בציבור שאוהב לאכול במסעדות, חלק שאפשר להניח ששוכני הפורום הזה נמנים עמו. אם רגולציות ומיסוי מקטינים את היצע המסעדות שממנו אנחנו יכולים להנות, בהחלט כדאי לנו להקשיב לתלונות של מסעדנים שסוגרים בגללם, בפרט כאלה דוגמת דליה אלחדף שמעוררים רושם שבאמת אוהבים את התחום ולא נכנסו אליו מתוך תקוות שווא של התעשרות מהירה.
 

prizman

New member
שווה להתעמק בזה.

פעם חשבתי לפתוח מסעדה.
הספיק לי לקרוא את כמות משרדי הממשלה שאצטרך להתעסק איתם כדי לרדת מהרעיון.
הרגולציה לגמרי לא הגיונית, זה רחוק מאוד מהתנהלות של מדינה מתוקנת.
 

Sanchez

Member
תחום שמרשה לעצמו לגבות מהציבור...
700-800 ש"ח לקילו דג לא יזכה ממני לשום סימפטיה !
&nbsp
המסעדנים בארץ גובים מחירים גבוהים יותר מעמיתיהם בפריז, ניו-יורק ולונדון. אם הם לא מצליחים בכל זאת לשרוד- אין להם זכות קיום בנוף ארצנו.
 

DANIAVNI

Well-known member
בכל תחום עסקי יש עסקים שלא מצליחים להתרומם ונסגרים

רק שבניגוד למסעדות לא כותבים בעיתון על למשל כל חנות נעליים שנסגרת.

מעניין שיש מסעדות שלא זכו בפורום זה לבקרת חיוביות
ולמרות זאת שורדות וממשיכות לעבוד
ויש כאלה שלמרות הביקורות החיוביות נסגרות.

בסופו של דבר יש כאן ענין כלכלי פשוט
אם אתה משתמש בחומרי גלם איכותיים ומפסיד על כל מנה - זה לא משנה כמה ביקורות טובות תקבל
אבל אם אתה מרוויח על מנה ומצליח למרות ביקורות לא חיוביות
לצוד פראיירים בעזרת קופונים והופעות בטלויזיה אז כנראה שתשרוד.

יש בשלנים חובבים שחושבים שאם הם מבשלים מנה טובה בבית הם יכולים לפתוח מסעדה וזה לא עובד ככה .

בבית אתה מרשה לעצמך לא לחסוך בעלות חומרי גלם אבל במסעדה
יכול להיות שהמנה המוצלחת הזו מהבית כלל לא רווחית.
 

lriemann

New member
המקום עם ה-VFM הנמוך בארץ

היה טעים אבל יקר להחריד בהתחשב בחומרי הגלם.
וגם המיקום לא משהו.
מאחל לה הצלחה בעתיד.
 

החתולית

New member
ובאותו נושא: סרדיניה וחיוקה בפיתה סגרו דלתות

בשבת כיבו את התנורים במסעדת סרדיניה בכיכר קודמים בעיר העתיקה של יפו.
המסעדה נפתחה ב- 2012 ונסגרה אחרי חמש שנות פעילות בהן התחלפו הבעלים, התחלפו השפים, עברה מיתון ואירועים בטחוניים ביפו.
&nbsp
גם המקום הירושלמי הצנוע של אבירם חיוקה, נסגרה בלי הסברים רבים. בתחילת דרכה היא זכתה למחמאות רבות, ואין ספק שלא היה מדובר במסעדה יקרה, אלא במקום שהגיש אוכל רחוב טוב.
&nbsp
&nbsp
 

gastro101

New member
אהה...לפני שבועים שלושה היה לי כנס בבירה שהתחיל אחהצ

אספתי את הבת שלי לארוחת צהרים זריזה בחיוקה בפיתה- המקום היה סגור. מתקן התקרים ליד אמר שהיום סגור כי הוא לא מרגיש טוב. התנחמנו בפלאפל סביר ברח עמק רפאים . שוופס אשכולית אדומה היה הפתעה נעימה.
תכננתי בקור חוזר במקום..שאגב שכן בצמת צמוד לתחנת דלק ללא חניה נוחה.
 
אני מצאתי דלתות סגורות שם

בשישי בצהריים לפני כחודש וחצי לערך.

בירושלים פלאפל סביר זה הישג כביר. לא לקחת כמובן מאליו.
 

oreldi

New member
חבל על סרדיניה

אבל הרגשתי הדרדרות משמעותית בין הביקור הראשון שלי שם לפני שנתיים ומשהו שהיה מוצלח מאוד, לבין הביקור האחרון לפני חודשיים שהיה מאוד לא מוצלח. האוכל הידרדר מאוד והתחושה שלי היתה שזה לא פקשוש חד פעמי.
 

החתולית

New member
בביקור האחרון לדעתי השף לא היה במטבח

הוא נסע הרבה לאיטליה, ולדעתי היה פחות במטבח. אכלתי שם שלוש פעמים ובשלושתן האוכל היה טוב מאד.
 

oreldi

New member
מצטער אבל זה לא רלוונטי מבחינתי אם השף במטבח או לא

האוכל היה רע, ואותי זה ממש לא מעניין אם השף כן במטבח או לא במטבח. אם זה מה שקורה כשהוא לא במטבח, אולי כדאי היה שהוא יהיה יותר במטבח על מנת לבדוק איך הטבחים שלו מבשלים.
 
למעלה