טוטם אינדיאני

IamNoa

New member
טוטם אינדיאני

כשהתייעצתי עם חברים שלי וניסיתי להדביק לכל אחד דמון (את שלי לא מצאתי) אז חברה שלי (הדמון שלה הוא אייל :) ) אמרה שזה מזכיר לה את הטוטם של האינדיאנים.. וחוץ ממנה, שמעתי את המילה הזאת בעוד הקשרים ביומיים האחרונים אז הלכתי לבדוק במה בדיוק מדובר. יש איזו שיטה אינדיאנית שפועלת על פי חיות, לכל בנאדם יש 9 חיות שמייצגות חלקים בנשמה שלו ואני חושבת שקראתי במקום אחר גם על אחת אבל לא לגמרי הבנתי את זה.. בכל מקרה, זה נראה לי מעניין, אולי הטוטם האינדיאני הוא באמת כמו הדמון, והאינדיאנים באמת שואבים מהטוטמים שלהם כוח ומתייעצים איתם. הנה קישור לאיזה אתר: http://www.demons.org.il/d17_totem.html

Fairywitch

New member
עוד דברים שמתקשרים לי לדמונים:

סתם מחשבה שעלתה לי אתמול, וזה המקום להכניס אותה
פמיליארים של מכשפות
הפטרונוסים בהארי פוטר
חיות הבינה ב"הרואים למרחק"

IamNoa

New member
כן, גם אני חשבתי על פטרונוסים

כי חברה שלי אמרה שהיא עשתה כזה מבחן ויצא לה שהטוטם שלה הוא לוטרה, ונזכרתי בזה שהפטרונוס של הרמיוני הוא לוטרה.. ואפילו יש לה שיער כמו של הרמיוני! (אבל ממש, ולא כמו מהסרט. תלתלים מקורזים נפוחים וחומים. והיא כלכך יפה :) )

Fairywitch

New member
שיער הרמיוני../images/Emo99.gif

גם לי יש (אבל לא מקורזל- רק מתולתל). *איזו לא קשורה אני*

רחוק יותר

סיפור טליסין במית' הוולשית הוא דוגמא לסיפור שבו הפכו אנשים לחיות. נכון, מדובר בהשתנות צורה כחלק ממעין "דו קרב" קסמים, אבל פולמן מזכיר לי את זה תמיד. בסיפור של יוגארט מדברות הדמויות על חייהן בגלגול הבא. אהבתי את מי שביקש להיות עצלן עם שלוש אצבעות. בסיפורי עם בע"ח מסמלים אף הם תכנונות אנושיות: הנחש והשועל את הערמומיות, הנשר את המלכותיות, הינשוף את החכמה וכו'. כרגע המוח נמצא בהתחלת תהליך הטעינה אל לקראת מחר (אחרי היום העמוס פיזיקה אטומית שהיה לי) אז לא עולות עוד דוגמאות מהספרות, אז נחכה לזמן טוב יותר.

האבק

New member
עוד דוגמה

מהערך "דמונים" שבאנציקלופדיית חומריו האפלים: "נדמה כי הקונספט של דמונים מבוסס על ה"פיילגג'ה" (Fylgja), יצור מיתולוגי מהמיתולוגיה הנורדית. הפיילגג'ה היו יצורים על-טבעיים שליוו בני אדם, ולקחו לעצמם צורת חיה שמשקפת את אופיו של אותו אדם, ואף שימשה כתוספת חיצונית של הנשמה, כמו דמונים. בשונה מהדמונים, הפיילגג'ה הופעה רק כשבני האדם ישנו, ואם הם כן הופיעו כשהוא היה ער, זה היה כשבאו לבשר על מותו של האדם. "

SNTD

New member
נשמע כמו המוות של האנשים ../images/Emo58.gif

כפי שמסופר בספר השלישי כשליירה וויל יורדים לעולם המתים, הם פוגשים את צלמי המוות, לרוב האנשים לא רואים אותם כלל והם מתחבאים מהם ומתגלים לפניהם רק בשעת מותם, אבל אם ניקח את הרעיון שהם באים כשהם ישנים, זה ייראה כאילו הם לא רואים אותם בכלל לא? נכון שיש פסול אחר - הם לא לובשים צורת חיות, אבל הרעיון קצת מזכיר

Fairywitch

New member
השאלה היא אם טוטם אינדיאני יכול

להיות כל חיה שהיא, או רק זאב/נשר/נץ. כי מגוון האפשרויות אצל דמונים הוא ענק, ואצל פטרונוסים בכלל.

IamNoa

New member
אני לא יודעת אם כל חיה שהיא,

אבל המגוון ללא ספק רחב יותר מ- זאב/נשר/נץ.

Fairywitch

New member
משום מה בציורים תמיד מצרפים

לאינדיאני את אחד משלושת הנ"ל. תיארתי לי שזה יותר. מעניין אילו בע"ח נוספים.

למעלה