טולקין(?) ואחרים - זקוקה לעזרה בחיפוש מאמר

טולקין(?) ואחרים - זקוקה לעזרה בחיפוש מאמר

או בהפניה למקורות אחרים רלוונטיים. אני מחפשת מאמר שעוסק בדרכים בהן הופנמו שינויים טכנלוגיים בארגון (עסקי או אחר, לא משנה) על ידי קבוצות שונות - אבל לא היררכיות שונות של עובדים. הקבוצות יכולות להיות שונות על רקע מין, תרבות, גילאים, השכלה (למרות ששלוש האופציות הראשונות עדיפות). ורצוי, כמובן, מאמר מרכזי בתחום - אם יש כזה. יש חיה כזו?

tulkin

New member
יש לי לפחות כמה שעולים לי בראש... אבל...

אני בלחץ אטומי כמו כל שבוע לפני יום שלישי.... אם את לא מקבלת ממני רשימה עד יום רביעי בערב, תנג'זי לי קצת. אני מקווה שזה לא יהיה לך מאוחר מדי.

אווזת

New member
לגמרי לא לחוץ. אנג'ז בחמישי

רביעי שלי הוא כמו שלישי שלך... המון תודה!

tulkin

New member
הנה כמה דברים שעלו לי בראש וקראתי לאחרונה

הם מתעסקים בעיקר ברמת המאקרו. כלומר בהטמעת טכנולוגיה ברמת הארגון ובגורמים כלליים המשפיעים עליה. המאמר השני של קליין לוקח נתונים ברמות שונות. המאמר של ווסטפל דן ברמה מאד כללית ביישום של איזו9000 בבתי חולים ולוקח בחשבון גם אפקט של רשתות תקשורת בין בתי חולים. אני אישית חושב שזה מאמר רע, אבל בעיני המרצים שלי הוא נחשב למאמר מרכזי וחשוב, עוד לא ברור לי למה. באופן כללי וונדה אורליקובסקי (מMIT) עוסקת המון בהשפעה של טכנולוגיה על עבודה ברופן כללי, לא רק הטמעת טכנולוגיה, והיא כותבת מצויין (לדעתי). שווה אולי להסתכל על עוד מאמרים שלה. זה שהבאתי כאן נראה לי הכי רלוונטי. עושה רושם שהמקומות שהכי נחקרו בעניין הטמעת טכנולוגיות הוא בתי חולים. המאמר של אדמונדסון שייך לכלל הזה. לפיזאנו (המחבר השלישי) יש עוד מאמרים על טכנולוגיה בבתי חולים, אבל פחות רלוונטיים למה שאת מחפשת אני חושב. אני מקווה שקתרין קליין תהיה המנחה שלי לדוקטורט בסופו של דבר, היא פשוט חוקרת מעולה ואדם נפלא. רק לא מזמן היא סיפרה לנו על התגלגלות המאמרים שלה על הטמעת תוכנה דמויית ERP בארגונים. הבאתי שניים, הראשון יותר תאורטי, השני אמפירי. כמובן שאפשר להסתעף מכאן להמון כיוונים. יש עוד ענף של מאמרים שעוסק פחות בהטמעה של טכנולוגיות בארגונים ויותר בשאלה איזה טכנולוגיות חדשות תופסות ואיזה לא, באופן כללי (למשל, למה המינידיסק נעלם מהעולם, המלחמה בין מסכי פלזמה שכמעט הפסידו לחלוטין למסכי הלד הנפוצים כל כך היום ועוד), אבל נראה לי שזה פחות הכיוון שאת מחפשת בו. הנה הרשימה:
Marcie Tyre and Wanda Orlikowski, “Windows of Opportunity,” Organization Science 5: 98-118 (1994). Westphal, J.D., Gulati, R. and Shortell, S.M., 1997 Customization or conformity. Administrative Science Quarterly, 42, 366-394. Edmondson, A., Bohmer, R. M., & Pisano, G. P. 2001. Disrupted routines: Team learning and new technology implementation in hospitals. Administrative Science Quarterly, 46: 685–716 Klein, K. J., & Sorra, J. S. 1996. The challenge of innovation implementation. Academy of Management Review, 21: 1055–1080. Klein, K. J., Conn, A. B., & Sorra, J. S. (2001). Implementing computerized technology: an organizational analysis. Journal of Applied Psychology, 86(5), 811–824.​

tulkin

New member
בקריאה שניה של מה ביקשת

(כמובן, רק אחרי ששלחתי את הרשימה), נראה לי ששווה שתתחילי מהסוף להתחלה. תוותרי על ווסטפל. גם להתחיל מאורליקובסקי לא יהיה רעיון מאד רע. אבל קליין יהיה לך כנראה הכי רלוונטי.

למעלה