טומי עכשיו אתה בלצ"ו אני מבינה

• פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

טומי*

New member
הייתי אתמול........./images/Emo9.gif

אבל מכיוון שאני גר לבד, אז בדרך כלל מבשל ליומיים.

vera2

New member
טומי אני מריחה את הריח המיוחד

בכלל אני מאוד אוהבת פפריקה אפילו שאני פותחת את השקית קודם מסניפה אחר כך עושה פיזור. בתיאבון אם נשאר עוד מהשהוא?

ברק 188

New member
למה הונגרים אוהבים חריף, יש הסבר?

היות ואני אוהב הרבה...הרבה... חריף ועד כמה שזכור לי גם כך היה הדור שלפני וכך דור ההמשך (אומנם יש להם את גם את הצד התונסאי שרק "משדרג" את החריפות, -ובילדותי זוכר במרפסת שתמיד היתה שרשרת של פלפלים אדומים תלויה-לה אז מחשבה, באיפה זה בא לנו אולי מהתורכים ?

ju100

New member
חריף עד...../images/Emo41.gif

דמעות..ככה אני אוהבת את החריף שלי..ואני היחידה בבית שאוכלת חריף..

עב

New member
עוד קצת שלטון טורקי

בכל מטבח יש השפעות ובמטבח ההונגרי יש השפעה של הטורקים ואולי גם של האוסטרים (העוגות, הו עוגות השחיתות!) אני מצטערת שהטורקים לא נשארו בהונגריה לעוד 300 שנה, זה היה מועיל מכל הבחינות (אולי ההונגרים היו נעלמים כליל?). ליהודים היו קשרים טובים עם העותמנים שקלטו אותם ברצון אחרי גירוש ספרד. לא רחוק מהבית שלי יש אנדרטה צנועה לזכר החיילים הטורקים שנספו במלחמת העולם הראשונה. האירוע המצער קרה ממש 36 שנים לפני שנולדתי וכך הם מציינים את יום הולדתי בטקס רב רושם.

ברק 188

New member
לו הינו מאחדים את הפורמים הונג+תור'

היה נקרא "תרבוש" הונגרי/טורקי -ישטנם, בא בי= יש טנא
ם

B T1

New member
הטורקים שלטו 150 שנה בהונגריה

יש לא רק מילים טורקיות בשפה ההונגרית, אלא, לפעמים אם הופכים את כל המשפט (מהסוף להתחלה) ומתקבל פרוש זהה. (יעני, לתורקי לא חשוב מאיזה צד) INDUL A GOROG ALUDNI תרגום:היוני הולך לישון (גם בהפוך)

sabajakov

New member
מלבד מספר גדול של מילים זהות,

בין הונגרית לערבית (בעזרתם האדיבה של האדונים הטורקים), בעיקר מתחום משק הבית, ישנו פתגם הונגרי "megitta a fekete levest " שמשמעו:שתה את המרק השחור. כלומר היה אצל הטורקים, ושתה קפה שחור. וכידוע ההונגרים לא ציפו לתוצאות נעימות מביקורים כאלה.

אבוטבול

New member
מונומנט טורקי

כמה ק"מ מהעיר האוניברסיטאית pecs מוצב על אם הדרך מונומנט גדול לזכר התקופה הטורקית. בעיר עצמה יש מסגד יפה שהפך לכנסיה. ושלא אשכח את הגלידה הטעימה שאפשר לאכול בכל פינה

B T1

New member
הוא איש נחמד, לא רק התפקד...

גם השאיר עקבות אחריו.

למעלה