טונה... אילו מאכלים מהירים וקלים ניתן להכין

טונה... אילו מאכלים מהירים וקלים ניתן להכין

מקופסת טונה פשוטה ? טונה נחשבת לזולה, טעימה, זמינה ובריאה. יש אנשים שבהחלט מחליפים אותה בבשר ועוף. כל רווק/ה, כל סטודנט/ית, כל חייל/ת בודד, וכל משפחה בעצם, מארחת דרך קבע את שימורי הטונה בארונה... מה נאלתר איתה וייצא פצצה? יאללה... תתפרעו.

קציצות טונה ברוטב לימון

מרכיבים לקציצות: 2 קופסאות טונה (מסוננות משמן) 1 ביצה 1 תפוח אדמה גדול (מגורד דק וסחוט מנוזלים) חצי בצל (מגורד גס) 2 כפות סולת (אפשר להחליף בפירורי לחם) מלח פלפל מרכיבים לרוטב: 2 כוסות מים 1 כף אבקת מרק בצל (אפשר גם אבקת מרק עוף) 1 כף רוטב צילי (מתוק או חריף לפי הטעם) 2 שיני שום קצוצות מלח פלפל מיץ מחצי לימון (מי שלא אוהב חמוץ אפשר לשים פחות) אופן ההכנה: לערבב את כל מרכיבי הקציצות לטגן עד להשחמה קלה כשהקציצות שחומות להוסיף את מרכיבי הרוטב (ללא לימון ושום). לבשל חצי שעה להוסיף לימון ושום ולבשל עוד דקה. תדאם, הקציצות מוכנות. בתאבון תהנו תמונות של הקציצות אפשר לראות פה: http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1191915

מליאל

New member
מאפינס טונה של...?

סליחה ברח לי השם והמתכון, אני אחפש ואעדכן, נמצא בפורם הזה...נשמע מתכון ורעיון סוף..!

polegra

New member
סלט טונה מהיר קל וטעים

קופסת טונה בשמן עם השמן לפורר עם מזלג להוסיף קופסת תירס קל 3 מלפפונים חמוצים במלח חתוכים דק פילפל קלוי חתוך ומיונז אפשר להוסיף עוד דברים כיד הדמיון הטובה עליכם טלי

סויה 1

New member
סלט טונה במיונז.

טונה מסוננת מהשמן ביצה קשה בצל קצוץ 1-2 כפות מיונז משובח(אני נשתמשת במיונז של הלמנס,או מכינה לבד) זיתים שחורים לקישוט. מסננים את הטונה מהשמן,מוסיפים ביצה קשה ובצל קצוץ דק. מועכים הכל במזלג,(דיר בלאק לא להשתמש במעבד מזון ...שלא תצא מישחה) מוסיפים כ-2 כפות מיונז משובח,מלח ופלפל. מעטרים בזיתים שחורים. אוכלים עם לחם טרי ומתמוגגים.....

פסטה עם טונה וזיתים שחורים

מבשלים פסטה לפי ההוראות. כשמוכן - מוסיפים תכולה של 2 קופסאות טונה רגילה (שותפי לדירה לפני 25 שנים עשה זאת עם טונה בירקות), מערבבים, מוסיפים זיתים שחורים ללא גרעינים , מערבבים שוב ואוכלים. כמובן אפשר לשדרג עם בצל קצוץ למי שאוהב או שום כתוש או עגבניות קצוצות.

התחלתי עם סושי ונודלס, עברתי לפסטה, אם אני

אמצא את עצמי נותנת מתכון לעוגה - אדע שאני בבית. תודה

סויה 1

New member
פסטת בזק...

קונים טונה מתוצרת ריאו מרה( RIO MARE) מיובא מאיטליה שיש כמעט בכל מרכול. מומלץ נתחי טונה בהירה בשמן זית עם שום ופלפל אדום, מכינים ספגטי או מקרוני,או כל פסטה אחרת שאוהבים,ומערבבים עם הטונה הקנויה. המתכון מתאים לשני אנשים... ארוחה טעימה מאוד ב-10 דקות הכנה.

למעלה