טונה וקולסטרול

liora liora

New member
טונה וקולסטרול

שלום, לאחרונה התברר לי שרמות הקולסטרול בדם שלי גבוהות ולאור זאת ערכתי שינויים בתזונה שלי. כיוון שגם היחס בין הקולסטרול ה'טוב' לקולסטרול ה'רע' מחייב שיפור, הבנתי שבין היתר חשוב שאקח אומגה 3 (שמן דגים) ואצרוך יותר מאכלי דגים, בעיקר דגים כמו טונה וסלמון. כעת בדקתי את הרישום על גבי קופסת הטונה, והתפלאתי לגלות כי ב- 100 גרם טונה יש 50 מ"ג קולסטרול. לשם השוואה, בגבינת שמנת (שכמובן ירדה מהתפריט שלי) יש ב-100 גרם רק 40 מ"ג קולסטרול. המידע הזה מבלבל אותי: האם מומלץ לאדם שסובל מרמת קולסטרול גבוהה ומיחס לא טוב בין HDL ל- LDL לאכול דג טונה? אשמח לעצתכם.

liora liora

New member
נדמה לי שטעיתי... ../images/Emo52.gif

50 מ"ג קולסטרול מתוך 100 גרם טונה הם בעצם רק חצי אחוז. בגבינת שמנת כמות הקולסטרול היא 13%. הבדל גדול... מסקנתי היא שטונה אכן מומלצת לבעלי קולסטרול גבוה.

אכילת טונה

טונה הינו דג ים עשיר יחסית בחומצות שומן אומגה -3. מומלץ לצרוך טונה כתחליף לבשר או כתחליף למנת חלבון חלבית כגון גבינה/ביצה וכו. אם רמות כולסטרול גבוהות מומלץ מאד לקבל הנחיות מקצועיות מאיש מקצוע מוסמך מכוון שהנושא כולל בתוכו מגוון של הנחיות ולא רק התיחסות לרמות הכולסטרול במזון -בלבד.

liora liora

New member
תודה!

כן, אני יודעת שלא רק שינויים בתזונה נחוצים כאן (כולל תוספי תזונה כמו אומגה 3 וניאצין) אלא גם הגברת הפעילות הגופנית, וכנראה שבמקרה שלי יידרשו גם כדורים המעכבים את יצירת הקולסטרול בכבד. עם הכדורים אמתין עד לבדיקה נוספת שתראה עד כמה השינויים באורח החיים (תזונה ופעילות) שיפרו את המצב.

למעלה