liora liora
New member
טונה וקולסטרול
שלום, לאחרונה התברר לי שרמות הקולסטרול בדם שלי גבוהות ולאור זאת ערכתי שינויים בתזונה שלי. כיוון שגם היחס בין הקולסטרול ה'טוב' לקולסטרול ה'רע' מחייב שיפור, הבנתי שבין היתר חשוב שאקח אומגה 3 (שמן דגים) ואצרוך יותר מאכלי דגים, בעיקר דגים כמו טונה וסלמון. כעת בדקתי את הרישום על גבי קופסת הטונה, והתפלאתי לגלות כי ב- 100 גרם טונה יש 50 מ"ג קולסטרול. לשם השוואה, בגבינת שמנת (שכמובן ירדה מהתפריט שלי) יש ב-100 גרם רק 40 מ"ג קולסטרול. המידע הזה מבלבל אותי: האם מומלץ לאדם שסובל מרמת קולסטרול גבוהה ומיחס לא טוב בין HDL ל- LDL לאכול דג טונה? אשמח לעצתכם.
שלום, לאחרונה התברר לי שרמות הקולסטרול בדם שלי גבוהות ולאור זאת ערכתי שינויים בתזונה שלי. כיוון שגם היחס בין הקולסטרול ה'טוב' לקולסטרול ה'רע' מחייב שיפור, הבנתי שבין היתר חשוב שאקח אומגה 3 (שמן דגים) ואצרוך יותר מאכלי דגים, בעיקר דגים כמו טונה וסלמון. כעת בדקתי את הרישום על גבי קופסת הטונה, והתפלאתי לגלות כי ב- 100 גרם טונה יש 50 מ"ג קולסטרול. לשם השוואה, בגבינת שמנת (שכמובן ירדה מהתפריט שלי) יש ב-100 גרם רק 40 מ"ג קולסטרול. המידע הזה מבלבל אותי: האם מומלץ לאדם שסובל מרמת קולסטרול גבוהה ומיחס לא טוב בין HDL ל- LDL לאכול דג טונה? אשמח לעצתכם.