טונוס גבוה??

• פותח הנושא jole
  • פורסם בתאריך

jole

New member
טונוס גבוה??../images/Emo35.gif

יהונתן היה בטיפת חלב היום...הכל בסדר והוא מתפתח יפה
האחות אמרה שיש לו טונוס גבוה...והראתה עיסוי בכף היד לעשות. מישהי יכולה לספר לי על זה קצת יותר ואולי תרגילים או עיסוי שצריך לעשות??

odeia

New member
ג´ול, טונוס גבוה מטופל ע"י

פיזיוטרפיה. קשה להסביר לך על תרגיל כאן. שווה ללכת להתפתחות הילד שילמדו אותך את התרגילים הנכונים. אם את מגיעה בימים הקרובים לאזורי, אשמח ללמד אותך מנסיוני בהתפתחות הילד. קיבלתי הדרכה מעולה מהטובות במטפלות ובפיזיוטרפיות בארץ.

odeia

New member
הלוואי הייתי יכולה, אבל אין לי

אפשרות, זה רחוק לי מידי

נשמע קצת מוזר

בן כמה יהונתן? אם ההתפתחות המוטורית שלו תקינה לא אמורה להיות לו בעיה של טונוס מוגבר,ואם בכל זאת יש לו בעיה כזו, אז כנראה שהיא מינימלית, ולא ממש דורשת טיפול. בכל מקרה טיפול בטונוס מוגבר הוא באמצעות פזיו´ והמון. הסבר קצר ומאוד פשטני: כאשר השרירים פועלים הם עושים זאת באמצעות העלאת והורדת הטונוס - בהתאם לפעולה שמתבצעת. המוח הוא האחראי למתן ההוראה לשריר - מתי להעלות ומתי להוריד את הטונוס. לפעמים משהו קצת נדפק במנגנון במח שאחראי על מתן ההוראה הזו, ואז נוצר מצב של טונוס מוגבבר או טונוס נמוך. מכיוון שמקור הבעיה במוח, זו בעיה קבועה, שאינה עוברת. לרוב על בעיות של טונוס נמוך אפשר להתגבר בלי הרבה סימנים. טונוס מוגבר, זה קצת יותר קשה (שוב, תלוי בחומרת הפגיעה). הפתרון היחיד הוא פזיוטרפיה - שמטפלת בסימפטומים של הבעיה ולא במקור. פתרון חדש אחר הוא זריקות בוטקס, אבל אם ההתפתחות המוטורית תקינה, אין שום סיבה לתת אותם. הן ניתנות בדר"כ לילדים בעלי נכות קלה, שמעוניינים לעזור להם לרכוש הליכה. מקווה שלא בילבלתי אותך יותר מדי.

רותי ע

New member
לפי שתי התגובות כאן של אלו

שמבינות יותר ממני בנושא הייתי הולכת לרופא הילדים לבדוק איתו. בכלל האחות הזאת מוזרה-אם יש בעיה צריך ללכת לרופא שיגדיר טיפול ואם אין בעיה אז למה להלחיץ? וכותבת את זה אמא שאחות טיפת חלם (לא טעות כתיב) אמרה לה שיש לה תינוק בן 3 חודשים פוזל והריצה אותה מבוהלת לרופא עיניים בשביל לגלות שיש לו גשר אף רחב כמו לכל התינוקות...

odeia

New member
רותי, טיפת חלב זה נושא לשירשור

דיון וסיפורי זוועה נתחיל אחד?

רותי ע

New member
"כל מה שאת חייבת לדעת על טיפת חלם

כדי לא לקבל התקף לב" כותרת מספיק טובה למאמר בו נקבץ עצות לאמא טרייה כדי שלא תחזור הביתה בוכה מביקור שם?

zimes

New member
מכירה את הביטוי "טפשת חלב"?

למען ההגינות, אני חייבת לציין שיש גם אחיות טיפת חלב טובות, ואפילו זאת שלנו, שהרגיזה מאוד, היו לה כמה פעמים בהן היא הפגינה ידע מרשים. דוגממאות מאצלינו - אחת נוראית (מחלישה מאוד את אמא, אם היתי מאמינה לאחות, היתי בטוחה שאני דפוקה או אולי לא כואב לי או אולי אני לא מיניקה) בעיני: "את אמרת שאת מיניקה, לא? אז איך זה שיש לך גודש?" והשניה לא מזיקה: במבחן ה"להעביר מיד ליד" היא התעקשה שצרור מפתחות לא יכול לשמש צעצוע-מבחן, וחיפשה שעה משהו מתאים יותר.

jole

New member
בעלי אומר שנסחפתי...

הוא זה שלקח את יהונתן לטיפת חלב והוא קרא את השירשור ואמר שנסחפתי כי האחות לא עשתה מזה עניין...אבל אני אקח אותו לרופאה בכל מקרה, רופאת הילדים שלנו מדהימה ואני סומכת עליה. נסחפתי???? אולי....אבל... Betetr safe then sorry לא??

zimes

New member
רותי - הרמנו את הכפפה (שלא נזרקה)

פתחתי שרשור דומה אצלינו בפורום, נערוך אח"כ מאמר משותף, או מאמר ובו סעיף הנקה. *בורחת מהמחשב*

odeia

New member
רותי, העצה הכי טובה ויחידה שיש לי:

לא ללכת לטיפת חלב, ישר ללכת לבריאות הילד, בכל עיר יש אגף כזה. אני חשבתי על סיפורי זוועה משם כדי שידעו ממה להזהר, כלומר, כשהם ישמעו את זה כבר לא יבהלו. סיפור ראשון: הגעתי עם הילדה והייתי צריכה לחכות בתור, הילדה היתה רעבה (סוף סוף), נתתי לה לאכול, יצאה האחות בהיסטריה ואמרה לי (לא ליפול עכשיו): אל תתני לה לאכול, היא צריכה להשקל. ואני חשבתי ששומרי משקל שמור רק לאמהות. רוצים עוד סיפורים? רק תגידו

למעלה