טונוס שרירים גבוה

טונוס שרירים גבוה

ביתי, בת 3 חודשים ושבוע מאופיינת בטונוס שרירים מעט גבוה בידיים. רציתי להבין מה הם בעצם ההשלכות למצב?? אציין שהיא- בשכיבה על הגב מרימה ומחזיקה ממש טוב ולאורך זמן את הראש והכתפיים (וזה הבנתי ש'בזכות הטונוס') היא מסוגלת לפרוס ידיים לצדדים ואם משהו נמצא שם אז לתפוס אותו ולמשוך אותו לפה. היא התחילה לפני מספר ימים לתפוס את שתי הברכיים, כשהברכיים מעט מורמות אך בכל זאת הידיים מושטות לעברם. היא עדיין לא מושיטה ידיים למעלה לעבר חפצים אבל היא כבר כמה שבועות יודעת להביא את שתיי ידייה קדימה, אל מעל הפנים, לתפוס את כפות הידיים אחת בשנייה ולשחק איתן ( וככה היא גם מרדימה את עצמה) לאור כל מה שתארתי- מה הן ההשלכות של המצב? איך אפשר להפחית את הטונוס? תודה ויום נפלא

Julia s

New member
עונה מנסיוני

גם לבן שלי יש טונוס גבוה. הבעיה שלי אמרו שיכולה להיות היא קצת קשיים בהתפתחות כי הוא מאוד מאמץ שרירים מסויימים. מה שניתן לעושת הוא לעסות את האזורים הנוקשים. אם מדובר בידיים, פשוט תשכיבי על הגב כשהדיים פרוסות לצדדים ותמעכי כמו בצק ממש תקווצ'צ'י. היא תהנה מזה! עושים את זה כמה שיותר.

פוצי של מוצי שלום

מי אבחן את הטונוס הגבוה? טונוס שרירים גבוה יכול להיות נורמלי ולא להפריע כלל להתפתחות ומצד שני יכול להיות מלווה בסימנים נוירולוגים ולהגביל את התנועה מאד. אין שום אפשרות לדעת את ההשלכות לגבי ההתפתחות של ביתך בלי לראות על מה מדובר אך אם היא מיישרת את הידיים לצדדים ומרימה אותן למעלה זה סימן מצויין. אם את מודאגת כדאי להתייעץ עם הרופא. אם מדובר על "סתם" טונוס מעט גבוה אני ממליצה בחום על עיסויים עמוקים כאלה שממש לשים את התינוק ומאפשרים להרפות ממתח השריר ועל נשיאה במנשא בערסול וריקוד משותף קצבי.

היי ענת

מי שאבחנה אותה ככזו היא הרופאה בטיפת חלב. ואכן, נראה כי האבחון נכון משום שבזמנים שהיא 'כועסת' היא דוחפת דיי חזק עם הידיים ויש לה הרבה כח!! בנוסף, גם בזמן ערות שאנחנו משחקות היא נוטה מאוד להתרגש ואז היא מזיזה הרבה את הידיים והרגליים (תוך כדיי חיוכים ומלמולים
) ואז אם אני מנסה לקרב לה את הידיים או למתוח אותן לצדדים ( כמו בשירים של 'ידיים למעלה על הראש') היא ממש מכווצת את היד וכאילו מצמידה אותה לגוף. ומצד שני, יש לה גם את פרקי הזמן בהם היא 'רגועה' יותר ואז גם רפויה יותר. אציין כי לפני כשבועיים הצטרפתי לקבוצה של ליווי התפתחותי בשיטת 'צעד ראשון' ושם למדנו כיצד לערסל בשתיי ידיים ובאמצעות מנשא דוגמאת 'מנשארי'/'תינוכיס' ואני אכן מיישת שיטות אלה. בדקה הראשונה היא מנה מעט להתנגד אך לחאחר מכן מרפה ומתמסרת. את שיטת עיסוי הידיים אני מכירה אבל חייבת לציין כי היא יותר קשה לי ליישום. השאלה היא אם אקפיד על שעתיים-שלוש ביום של עירסול במנשא זה יספק את אותן תוצאות כמו עיסוי הידיים? לאור הדוגמאות ליכולות שלה מהודעתי המקורית, האם אכן נראה כי מצב הטונוס אכן פוגע בהתפתחות שלה?

ערסול זה מצויין ואם ביתך מסכימה

להתערסל אז היא מקבלת בתנוחה זו אפשרות להרפות ולהאריך את הגב, להרפות שכמות ולקרב ידיים לקו האמצע. אני מוצאת שערסול במנשא נותן תוצאות מצויינות אך לא במקום עיסוי ותרגול הידיים. דבר נוסף שחשוב לדעת הוא שיש להקפיד על החלפת צדדים בערסול על מנת לשמור על איזון וסימטריה בין שני צידי הגוף. בסך הכל לפי מה שאת מציינת לא נשמע שיש בעיה קיצונית אך שוב אני אומרת שלצערי אין יכולת לאבחן דרך האינטרנט אז קחי דברי בערבון מוגבל.

למעלה