טונוס שרירים

טונוס שרירים

בבדיקה האחרונה של הרופאה התפתחותית בטיפת חלב נאמר לי כי לביתי, בת החודשיים וחצי, יש טונוס שרירים מעט נוקשה בידיים וברגליים. הרופאה הציעה תרגילי הרפיה של אחיזת הרגל/היד בין שתיי הידיים ולישה תוך גילגול של היד/הרגל (ממש כמו שעושים נקניקיה מבצק). ברגליים אכן חל שיפור מסויים אך עם הידיים ממש קשה לי. כל פעם שאני רק מתחילה לגעת לה בזרועות היא מקשה אותם עוד יותר, לעיתים דוחפת אגרוף לפה וממש נועלת את היד בכח. בנוסף, שמתי לב כי כשאני משכיבה אותה מולי ומנסה 'לסחוט' לה את שתי הידיים מהכתפים לכיוון האצבעות היא מתכווצת ומנסה כאילו להתיישב משכיבה. ממה זה נגרם? אילו תרגילים נוספים אפשר לעשות? חשוב לי לציין כי אני משתדלת לא להושיב אותה הרבה בטרמפולינה אבל אחרי כל ארוחה אני חייבת לכ-10-15 דקות בגלל פליטות מרובות.

לפוצי

הכיוון שהרופאה נתנה לך הוא מצויין. הרעיון הוא ללמד לשחרר מתח שרירי מיותר ( הטונוס החזק). לפי עצות הרופאה נשמע שהטונוס חזק אבל בטווח הנורמלי ולכן הצעותיה באו כדי לעזור לביתך לנצל טווחי תנועה מלאים ע"י שחרור . כאשר היד מכווצת לדוגמא היא מתקשה להתיישר אבל כאשר את מעסה היד יכולה להשתחרר ואף לזוז למעלה למטה או במעגל. לעיתים קרובות אני נוכחת שכדי לשחרר מתח שרירי מיותר יש לעסות במגע עמוק. הורים רבים חוששים שמגע עמוק יכאיב לילדיהם אך רב התינוקות אוהבים אותו והוא נותן להם רוגע וביטחון. תני לביתך להיות המורה שלך ועקבי אחרי תגובותיה כשאת מעמיקה את המגע. לחילופין נסי ללכת לקורס עיסוי תינוקות או לסדנאת ליווי התפתחותי שכוללת גם עיסוי. חשוב שתחפשי מדריך שידגים לך בפועל את העיסוי ועומק המגע על ביתך ( בחלק מהקורסים מדגימים על בובה ולכן אין אפשרות להתאים את אופן המגע ספציפית לכל תינוק) . תהנו..

למעלה