טוני קוקוץ' פורש

טוני קוקוץ' פורש

שלום לכולם . נכון שאני לא מאחת המדינות האלו, אבל אם יש משהו שאני מאוד אוהבת זה כדורסל יוגוסלבי. חשבתי שתרצו לדעת שטוני קוקוץ', הקרואטי ששיחק בשנים האחרונות בנ.ב.א, הודיע על פרישה מכדורסל בגיל 38. אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני זוכרת שפעם, כשאנשים היו שומעים את השם שלו, רעידות של פחד היו פוקדות את גופן, בימי ספליט הגדולה. חבל שאגדה מהלכת מחליט לפרוש (ואת האמת, להתעמק בגולף...), אבל אלו חוקי הטבע. עכשיו מתפנה מקום לניקולה וויצ'יץ' להפוך לשחקן לפחות ברמתו (למרות שלפי הביצועים שלו במגרש הוא מזכיר לי דווקא את וולאדי דיוואץ', שנחשב לאחד הסנטרים הכי גדולים שיש, והוא סרבי דווקא... אאוץ'). רק בשמחות מה שנקרא. ד.א- אם להיות יותר ספציפיים, כדורסל יוגוסלבי בשבילי נכון להיום, זה דיאן בודירוגה - שאסתפק ואומר שכל פעם שהבן אדם (יש כאלה הרואים אותו כאלוהים...)עומד על קו העונשין, כל השחקנים, המאמנים, ושאר הירקות בכדורסל, צריכים להוציא מצלמות, דפים ועטים, וללמוד איך הוא עושה את זה.. הלכתי. צ'או.

טוני אני טוען שדיסקגולף הוא הכי טוב

מה זה דיסקגולף ? (כדאי להוריד ולראות) דיסקגולף הוא ספורט מדהים בעלייה מתמדת של פופולריות. הוא לא יקר להפעלה ולא יקר לשחקנים. אין צורך בהשחתת טבע קיים לעומת הגולף ההפך הוא הנכון. השחקנים/יות חייבים בשמירה על הסביבה והסובבים. מתמזגים עם הטבע ונהנים ממנו. בשבילי דיסקגולף הוא הספורט בעולם, ההרגשה העילאית של זריקת הדיסק לטווחים ארוכים בכוח ויעילות, לטווחים קצרים ברגש וריכוז, זריקות מתוחכמות למעבר מכשולים ודיוק בקליעה לסלים, התמודדות עם האילוצים בשטח ותנאי מזג האוויר, תוך שיפור הכושר הגופני והמנטלי. למעשה זהו אושר צרוף של חווית המפגש עם אנשים, שבאים להתחרות וליהנות בטבע. הכנת השטח היא למעשה השתלבות בסביבה הקיימת. מומלצים אתרים עם תנאי שטח מגוונים, ולכן חשובה הבחירה של האתרים והיכולת המקצועית להתאים את המסלולים לתנאים בשטח. קיימת השקעה בבניית סלים (שניתנים לניוד או יכולים להיות מקובעים לקרקע) ובעבודת תכנון דקדקנית. משך הזמן המתוכנן הוא בד"כ בין שעה לשעתיים. מס' הסלים המקובל בליגה המקצוענית הוא 18, אבל זה יכול להשתנות ובמיוחד בהתאם לשחקנים וקהל היעד. אופי המשחק מאפשר פעילות לאורך כל השנה באתרים יפיפיים, מלבד תנאי מזג אויר קיצוניים. בעולם קיימות ליגות של חובבים וגם דירוג עולמי למקצוענים. עקרון המשחק הוא בדומה לגולף, כאשר במקום מחבטים וכדורי גולף יש ערכת צלחות, ובמקום גומות ישנם מעמדים בצורת סל שמותאמים לקליטת הצלחת גם בזריקה ממרחק. מעמדים אילה נקראים בקצרה סלים. עמדת ההתחלה נקראת Tee. ממנה נעשית הזריקה הראשונה. קבוצת המתחרים מתחילה, ומתקדמת יחד במסלול לעבר הסל הבא במטרה לקלוע לתוך הסל בכמה שפחות זריקות. נקודות עונש נכללות גם כן בניקוד. הזריקה הבאה מבוצעת מהמקום בו נחתה הזריקה הקודמת. במסלול ייתכנו מכשולים ואפשרי שיהיו זריקות כשהסל מוסתר ע"י עצים, שיחים או גבעה, לכן קיימים סוגים שונים של צלחות מדויקות לטווחים שונים ובמיוחד ארוכים מאוד, לשמירת כיוון, לזריקה איטית או בעקומה ימינה או שמאלה, שמירת כיוון גם ברוח חזקה שבאמצעות טכניקה טובה גם ניתן לעקוף מכשולים בדרך לסל. בד"כ מתחילים עם 3 דיסקים: drive לזריקה ארוכה שבד"כ מעבר לטווח הראיה, approach לזריקה השניה בד"כ לטווחים בינוניים putting לקליעה מוצלחת לסל. ככל שמתמקצעים, כדי לשפר את היכולות כדאי לרכוש צלחות המותאמות לזריקות עם סטייה ימינה או שמאלה, לרוח חזקה לדיוק יתר לכיוון מטרות שאינן בטווח הראיה. הסלים בנויים כך, שזריקה מדויקת ומדודה, שנקראת putt תפגע בשרשראות הסל והצלחת תיפול למגש שבנוי לקלוט צלחות. בדומה לגומה בגולף, אלא שהסל מונח מעל לאדמה. כל גולפאי/ת דיסק כמו גם הקהל ,רק מחכים לשמוע את רעש השרשראות בסלים, צהלות שמחה מלוות בהתפעלות, גם בשביל זה משחקים. היתרון לעומת גולף, זה שניתן לשנות את מיקום הסלים, ולעבור מאתר לאתר ללא הצורך בהשחתת הטבע הקיים וללא חפירת גומות, בדיסקגולף מתמזגים עם הטבע. הסלים ממוקמים בנקודות ידועות מראש. אתר הדיסקגולף מכיל אוסף של מסלולים. לכל מסלול נקודת התחלה המסומנת על הקרקע, ונקודת סיום, שהיא סל המטרה. לכל מסלול יש מס' זריקות , המוקצות לו – par. דיסקגולף הוא ספורט עממי לכל גיל, כולם יכולים להשתתף, כל אחד ואחת במסגרת המתאימה להם/ן. ניתן לשחק גם לבד, כך שאין צורך בתיאומים עם קבוצה של אנשים. ההשתלבות בספורט היא מיידית, אך רכישת מיומנות בטכניקות ושיפור דורשים זמן ואימונים. קהל, שצופה במשחק גם דרך מדיה מצולמת מבין את המתרחש בצורה אינטואיטיבית ונסחף בהתרגשות במיוחד כי קצב האירועים מהיר יותר מאשר בגולף. הפעילות מקדמת את היכולת המוטורית והגופנית בסיכון גופני נמוך מאוד, ובתנאי שהמשתתפים/ות מקיימים/ות את כללי הבטיחות. רובי סרבי

Hrvatska vas zaboravit neće nikada!

שחקן קרואטי גדול. נולד בדאלמאציה כמו דינו ראדג'ה ואפילו באותה עיר(ספליט) גם דראז'אן פטרוביץ הוא מי דאלמאציה מהעיר הלא רחוקה מי ספליט(שיבניק) אבל הוא בעל דם סרבי
יש משהו בדאלמאציה שמחדיר להם כדור סל למחזור הדם.

אין כמו דראז'אן פטרוביץ הגדול מכולם

שחקן מדהים שנהרג בתאונת דרכים בגרמניה. דא"ג לפני התבדלות יוגוסלביה למדינות בזמן הקומוניזם, נחשבה יוגוסלביה למעצמת ספורט לא בגלל שלקחו שם סמים כמו במזרח גרמניה אלא בשל התכונות הפזיולוגיות, הכישרון ומשטר האימונים והידע של המאמנים והמאמנות. אבל לא רק כדורסל עובר בגנים, תראה לדוגמא כדורעף נשים וכדורמים, SP 2006: Plave Odbojkasice Serbia - WORLD CHAMPION 2005 רובי סרבי

וגם כדור יד כמובן(זהב לHR) באתונה

אני מהווה איזון לכיוון קרואטיה כדי שלא יהיה רושם שרק הסרבים מגיעים להשגים

למעלה