../images/Emo207.gifהשנים שעוברות
לא כל כך מעט שנים למען האמת - התינוקת הכי קטנה שלי משרתת עכשיו בחיל החתולות, והיה הפרש גדול בין הילדים. אבל בעקבות השרשור הזה אני גם עברתי לנוסטלגיה לגבי השוני העצום בגידול תינוקות מאז הגדולים שלי: זה נשמע כמו בימי החושך, אבל לא היו לנו חיתולים חד פעמיים (היו בארצות הברית כמובן, אבל בארץ רק עשירי העשירים יכלו להרשות לעצמם לקנות פמפרס באיזה בית מרקחת אחד בהרצליה פיתוח), לא מגבונים, פורמולות מתועשות היו איזה שני סוגים, שניתנו לילדים שסבלו מאלרגיה לחלב או בעיות עיכול קשות אחרות (לבת שלי ניסו לתת פעם אחרי ניתוח ואחרי שטעמתי את הטעם הנורא וחשבתי שאני הולכת למות ממנו, פשוט חיכיתי שהרופאים והאחיות לא יהיו בסביבה והנקתי אותה בהסתר) - ההמלצה של טיפת חלב היתה לתת חלב פרה, כשלקטנים היו מדללים עם מים בהתחלה. לא יודעת אם את מכירה את הגלים שיש בנושא תיאוריות על גידול תינוקות, אז כשהבן שלי נולד התיאוריות נטו לכיוון של האכלה "מסודרת" - כלומר שהעדיפו האכלה מבקבוק על הנקה ולשמור על 4 שעות בין ארוחה לארוחה. ברררר.... - זה מה שלימד אותי לא להקשיב לרופאים ושאר בעלי סמכות. תמיד אמרתי על הקטנה שלי שהיא היתה חויה מתוקנת. גם לא זרקו אותי למסדרון אחרי הלידה, גם היו חיתולים חד פעמיים וגם אף אחד לא הציק לי על הבחירה שלי להניק (שלא לדבר על לקחת על הידים ו"לפנק"). וד"א, אחד הדברים ששמעתי רבות מהאמהות הצעירות אומרות זה שפריחת חיתולים נובעת מהשימוש בחיתולים חד פעמיים ונגבונים, אז בתור מי ש גידלה ילדים עם חיתולי כותנה "טבעיים" וגם עם חד פעמיים (וגם הייתי מטפלת בבית תינוקות תקופה מסויימת אז ראיתי הרבה ) - ללא ספק החיתולים החד פעמיים הורידו משמעותית את כמות גירויי העור ועוצמתם.