טוף, אני עונה פה

טוף, אני עונה פה ../images/Emo122.gif

כדי לא להרוס לעלמה'לה את העייץ. (ומזהירה מראש שזה עומד להיות ארוך ומשעמם) אז מה חרא? המממ... האמת שהחרא בחיי כל כך מתגבהה שאני ניצבת מולו המומה ולא מבינה מאיפה נפלה עלי כל הג'יפה הזו. מתגעגעת נמרצות לימים שהדבר היחיד שכאב לי היה הלב ולפחות היה כסף להשקיט אותו במגוון פינוקים. כמו כולם גם אותי קורע המצב הכלכלי. בהתחלה הוא סתם דרך עלי בעדינות ועכשיו אני אשכרה טובעת. ראיתי מבעוד מועד את הצפוי לבוא (זרם העבודות האט את קיצבו עד שנעצר כליל וכבר שלושה חודשים שלא הכנסתי אגורה) וניסיתי להצטמצם עד כמה שניתן. אבל כמה באמת ניתן? חשבונות צריך לשלם, אוכל צריך לקנות גם אם מרחיקים עד השוק, מתנות לימי הולדת וכל זה... ניפטרתי מהויזה, עברתי לעבוד במזומן ונשכתי שפתיים עד שיתחיל עוד גל עבודה עתידי. אבל העבודה המובטחת נדחתה ונדחתה (עכשיו אומרים שזה עניין של שבוע שבועיים אבל מה אני יודעת, כבר לא מאמינה לכלום) ופריסת התשלומים למס הכנסה וביטוח לאומי שעשו לי עקב העובדה ששנת 2001 היתה דווקא טובה כלכלית לא מתחשבת במצב. בקיצור, לפני שאני נושמת, לפני שאני משלמת שכ"ד, חשבונות ושאר עניינים הופה - חמשת אלפים ש"ח מתעופפים. אני טובעת, כבר אמרתי? בבנק מנסים ללכת לקראתי, לפני שבוע, בדמעות, פתחתי את חשבון החיסכון שעשיתי לבני ושום דבר לא נעשה יותר נח. לפי החישובים הקדחתניים שלי במרץ תתחיל התאוששות, אבל עד אז מה? לא אנשום? לא נאכל? הלואה כבר לקחתי, ההורים עוזרים כמה שהם יכולים ובשבוע שעבר אפילו הצלחתי לצוד לי עוד עבודה עתידית. משפילה, משפילה, משפילה אבל עבודה. לא יכולה כבר עם האין נשימה הזה ומודה שאני כותבת את כל זה עכשיו ומשעממת אפילו את עצמי... ובתוך כל זה הצ'קים של האקס חוזרים ונחשו למי מגיעים הנושים? נכון. אלי. וההוא שנעלם לתוך אחת מעבודותיו הנצחיות לא מחזיר להם אפילו טלפונים וכוס אמ-אמק העולם. וזה על קצה המזלג. יש עוד קישוטים ודובדבנים על העוגה הזו אבל אין לי כח לשעמם. ואוי למי שיגיד לי שעוד יהיה טוב, אין לי יותר אמונה בלב.

noa128

New member
טוב ממי, בואי נלך אחד אחד

גם כי כש"פורטים" זה נראה פחות.. מניסיון. אומרים שמצבים קיצוניים דורשים אמצעים קיצוניים - אז בואי נראה מה את עושה כדי "להקל" את הלחץ, ולא פחות - כדי להרגיש יותר טוב. קודמקול - א י ן מצב ש"הוא" נעלם לאחת מעבודותיו הנצחיות כשנושיו מתדפקים על דלתך. פשוט אין. כותבים לו מכתב, רצוי בחתימת עו"ד (רצ"ב לינק שיעשה את זה בזול) ובו מבהירים חד וחלק - שא. מזונות נכנסים ולחלוטין לא מעניין אותך איך, ב. שנושיו הם בעייתו שלו ונא לפתור אותה מייד. ושלא את ולא ילדך תסבלו הטרדות של נושים שלו - יש לך מספיק על הראש. ולא (אין ברירה) תפני להוצאה לפועל - יש לך קדימות בחוק על כל נושה שלו. ב. הולכים לרשויות המס שפרשו לך חוב - ומסבירים - אם צריך עם דמעות - שאת מבקשת הקפאת ההסדר, שאין לך כרגע הכנסה אבל מפאת העיצומים אין לך אישור על כך מלשכת תעסוקה - ומגדירים מראש מתי את חוזרת לשלם. הם בני אדם שם בילילי - וכמו שלימדו אותי - כוחך במה שאין לך - הם לא יכולים לקחת מימך מה שאין לך, בעיקר אם יש לך אישור שאת חד הורית ושהכסף הזה הוא מחייתך ומחיית בנך. אם תראי נכונות אבל תבהירי שזה פשוט לא מעשי כרגע - יש סיכוי שתורידי אותם מימך עד שתיכנס שוב עבודה. ג. לעבוד במזומן - הכי טוב בעולם. את הכסף מתכנית החיסכון אני הייתי מעבירה בשלמותו לשכ"ד קדימה לכמה חודשים - ככה את רגועה שיש קורת גג. העבודה המשפילה משפילה נותנת לך כסף ביד? הצ'קים החוזרים של האקס ישולמו לך עם קצת לחץ, נכון? אפילו בחלקם? אז הנה הקצת אויר עד מרץ. אני יודעת שמה שהכי קשה זה הלחץ והפחד, ובתוספת ההשפלה זה הכי חונק - אז אני לא אגיד לך "יהיה טוב", מי אני שאבטיח לך כזה דבר? זכותך לגלות את זה לבד עם הזמן.. מחבקת חזק עם ספייס... נועה.

רקאסה

New member
רק לחבק

כי נועה כבר אמרה הרבה יותר דברים חכמים ממה שאני יודעת להגיד. מקווה שישתפר לך. (מקווה שישתפר לכולנו במדינה הזאת. הימים הופכים לקשים יותר ויותר). ולא שעממת. נגעת. עוררת הזדהות. לפחות את האפשרות לשפוך יכולה להציע לך.

1הופ

New member
חרא של תקופה

ביליל'ה, קראתי את ההודעה שלך כבר אחר הצהריים, והיא יושבת לי על הלב מאז. אבל פשוט לא יודעת מה להגיד. אני מוצאת את עצמי בשיחות הייאוש, תסכול, מרמור האלה יותר מדי בזמן האחרון - גם כמי שיוזמת אותן וגם כמקשיבה. אני לא יודעת מה אנחנו אמורים לעשות. כולנו מוכשרים ועם רצון לעבוד וכלום! נאדה! גם שכבר עובדים זה מרגיש כמו פול גז בניוטרל. בחודשיים האחרונים אני מרגישה שאני רצה מרתון סביב הזנב של עצמי, עושה קצת מכל דבר וזה לא מביא אותי לשום מקום. לפעמים בא לי למצוא עבודה מסודרת, 9-17, שתכניס לי משכורת קבועה (גם אם מינימלית), אבל לפחות בלי הדאגה הזו כמה אצליח להרוויח החודש. דרך אגב, חשבת על האופציה הזו? אני יודעת שזה נורא למי שהתרגל להיות אדון לעצמו ולזמן שלו, אבל אולי זה יוכל להרגיע אותך לקצת. כל כך באסה שאנחנו צריכים לבזבז את השנים הכי טובות שלנו בהישרדות, במקום לבנות את עצמינו ואת ה"קריירות" שלנו. כל כך חבל שכאשר ייגמר כבר המיתון הזה, לנו זה יהיה מאוחר מדי. ותגידי, (רק אם בא לך כמובן) מה שלום יורש העצר? חיבוק עוטף, הופ

חלק מהדובדבנים

יורש העצר... הממ... (אנחה עמוקה) הוא פרח, הוא ישאר פרח ויגדל להיות גבר למופת אבל הדרך ארוכה וקשה ולמרות האמונה הנאיבית שהיתה לי אי שם בתחילת הפרידה שיהיה לי שיתוף פעולה מלא ושאני יכולה לסמוך על הצד שכנגד (כל אות מבשר רעות בחרתי לראות אז כנקמה שלו בי דרך הילד והייתי בטוחה שהוא יתאפס ויבין שטובת הילד קודמת לכל) היום אני יודעת שאין שם אף אחד בצד השני. זה עושה קולות של בן אדם, זה מריח כמו בן אדם אבל זה לא. בקיצור, יורש העצר לומד עכשיו שניים שלושה דברים על החיים ועל כאב ואני עושה כל שביכולתי לצמצם נזקים ולהיות לו מגן וחומה ומשענת והכל. בשיניים ובציפורניים אני מגדלת אותו לאחרונה ומתנחמת בעובדה שבצד הזה של המיתרס הילד מקבל אהבה רבה מאנשים רבים, הגונים ובעלי קומן-סנס שחפצים ביקרו. על היחסים שיש לו ועל היחסים שיהיו לו עם אביו אני לא יכולה להיות אחראית וזה עצוב אבל גם משחרר. בקיצור, חרא בלבן היה מסכם גם את הדיווח הזה יפה מאוד. והופ, הרסת אותי עם התיאור הזה שלך על איך אנחנו שורדים וכשהמיתון יגמר זה יהיה לנו מאוחר מדי. אני כל כך מקוה שלא, עבדתי קשה כל כך הרבה שנים בשביל להיות משהו מעבר לזונת העבודה שנהייתי, אלא שבסתר ליבי אני מרגישה בדיוק כמוך רק לא מאפשרת למילים האלו שכתבת להרשם בכלל במח. חרא חרא חרא. בוקר טוב.

לא ליטה

New member
בוקר../images/Emo42.gifטוב בילי'נקה

(כן, עם שמש
לא מעניין אותי שאפור בחוץ
אני אמשיך עם
עד שהיא תגיע
מישהו אמר הכחשה
הדחקה
משהו
) וחוצמזה, אכן חרא, בילי. לזה אפילו אני לא יכולה להתכחש. על עבודה - אין לי מילה להגיד. סורי. על הילד - יכולה רק להגיד לך שבמסגרת הקורס בפסיכולוגיה התפתחותית (מה עם הלימודים, דרך אגב?) הבטיחו לי (תכף אני אזכר מי זה היה בדיוק) שמספיק דמות משמעותית אחת בחייו של הילד שתהיה יציבה, בטוחה ותומכת כדי לתת לו את התנאים המינימליים להתפתחות תקינה. ולילד שלך יש יותר מאחת כזו והוא יהיה בסדר גמור, גם אם יאלץ ללמוד כמה שיעורי-חיים שהיינו מוותרים עליהם בשמו. ועל האיש שעדיין משפיע יותר מידי על חייך - אני שואלת מאוד בשקט ומאוד בזהירות: לא מתחשק לך לגמור סופית גם את הענינים הפורמליים איתו? אני מבינה שזה לא פשוט, אבל נראה לי מאוד משחרר... התגעגעתי, בילי.

מתחשק

כן, אני מאוד רוצה לסיים את העניינים הפורמליים אבל זה לא אפשרי כרגע. כן הצלחתי להגיע איתו, אחרי צרחות לא אופייניות מהכיוון שלי, להסכמה שהוא משתף פעולה בעניין (התקדמות ענקית יחסית למה שהלך עד עכשיו) אבל עכשיו זה תקוע גם בגלל שהאיש לא זמין עד מרץ כמעט, וגם בגלל שזה עולה כסף שאין לי כרגע. יש מסמכים לתרגם וכל מיני בלגנים ואני חסה עכשיו על כל גרוש. בינינו, אני מבינה יותר ויותר שגם אם נסיים את העניינים הפורמלים זה לא ישנה הרבה. לא באמת. זה האיש, כזה ישאר וגם נכדים משותפים עוד יהיו לנו כך שמחיי הוא לא ממש יצא. אני רק יכולה לקוות שיום אחד אפגוש מישהו שיחזיר לי את האמון במין הגברי ואולי זה יגרום לי להתעצבן פחות מהתיפקוד העלוב של האיש ההוא. אבל במלוא הכנות, ואפילו בלי רחמים עצמיים, אני חייבת לומר שגם בזה אני כבר לא מאמינה. וגם, וזה בתגובה לגברת הנחמדה עם שלושת הדובים, אני כבר לא מאמינה שלחבית שלי יש תחתית... או שאולי יש ואני פשוט עברתי דרכה לחבית הבאה... בכל פעם שחשבתי שאני בתחתית התגלה עוד אוקינוס של חרא וברוך השם אני שוחה פה כבר עוד מעט שלוש שנים כך ש... לא יודעת, לא יודעת. המממ...

לא ליטה

New member
זה לא שאין לה תחתית

אלא שעומד שם למעלה, על יד שולי החבית הזו, איש עם
וכל פעם שאת צפה הוא טורח לתת עוד מכה בראש (וסליחה על הדימוי האופטימי). באיזשהו שלב הוא מוכרח להתעייף מזה, לא? והמין הגברי... מה אומר ומה אגיד... צ'מעי, לא משנה איזה גבר מדהים ומופלא יופיע יום אחד בחייך - המקסימום האפשרי זה שהוא יתעצבן ביחד איתך (לא שזה רע, חלילה) על העליבות של "האיש ההוא". וזהו. אם שואלים אותי - שלוש שנים זה מספיק לגמרי, די והותר, תודה רבה. נדמה לי ששילמת את חובך לחברה ואפשר כבר לשחרר אותך מהחבית (רוצה פתק?). יודעת שאני לא ממש מעודדת, אבל לפחות אני בעדך. זה בטח נחשב למשהו.

זה נכון הדימוי עם הפטיש... אבל

אם זה היה תלוי בכמה אנשים בעדי כבר מזמן היו משחררים אותי מהחבית. כשאני מנסה בכל כוחי ההולך ומתמעט למצוא את הדברים הטובים שהביאו לי השלוש שנים האלו (והן הביאו גם דברים טובים הלוואי ויום אחד יהיה לי נחת ונוחות כדי להינות מהם כמו שצריך) אין ספק שחברים טובים ותמיכה גדולה יעמדו בראש הרשימה. אבל אני ההוכחה החיה לכך שזה ממש לא מספיק וכשהחיים מחליטים להביא לך אותה באצבע משולשת הם עושים את זה וזהו. חד וחלק. חברי לא יגרמו לי להתאהב שוב, חברי לא יכולים להוציא אותי מהבוץ הכלכלי, וחברי, למרות שהיו רוצים מאוד, לא יכולים לדפוק מכות רצח וללמד לקח את האקס. אז כן, אני שמחה שאת בעדי ואם הייתי חושבת שזה יעזור הייתי לוקחת את פתק השיחרור בשתי ידיים, חבל שזה לא עובד ככה.

המילה חרא - טיזר

בילי יקרה, כשקראתי את הדברים שלך (ועוד לא קראתי את התשובות של כולם) מה שעלה לי לראש זה משהו ששיננתי לי בראש כמו מנטרה בשנה האחרונה הבנתי שאני נמצאת בתוך חבית של חרא (סליחה על התיאורים אבל זה מה שעבר לי בראש וזה מה שהחזיק אותי) אני צוללת לתוך החבית, עד לקרקעית וכשאני מגיעה לתחתית, אין עוד לאן לרדת, משם אפשר רק לעלות ובאמת ככה היה, ככל שעליתי למעלה האויר נהיה יותר צלול, בסוף כשמוציאים את הראש מתוך החבית האויר כ"כ נעים, בדיוק כמו נשימה ראשונה של תינוק שנולד. אז היו ימים שחשבתי ששום דבר לא ישתנה אבל בזכות הראיה הזו שלי, הצלחתי להגיע למעלה, אני יודעת שיש לי עוד קצת להגיע לנשימה הצלולה ביותר, לאויר שמחוץ לחבית, אבל לפחות יודעת שאני כבר לא בתחתית ושיותר כיף לי לנשום עכשיו. בהצלחה

פּרפרית

New member
אז חוץ מחיבוק וירטואלי

אני יכולה להציע לך גם כסף וירטואלי. אם יהיה לך רעיון איך להמיר את הערימה לערימה אמיתית תזרקי איזו עצם... ויעזור אם אומר שאני מדשדשת באותו חרה של מצב?

למעלה