d a p h n a
New member
טופו בטעם עוף
הכנתי היום את המתכון הזה לטופו בטעם עוף, ויצא מאוד נחמד. זה מתכון למוצר בסיסי שאפשר לאחסן במקרר ולהשתמש בו במתכונים שדורשים במקור חתיכות עוף, כמו נאגטס. אני השתמשתי בו במתכון לpopcorn chicken ויצא טעים. המתכון המקורי כאן: http://www.vegsource.com/talk/recipes/messages/57462.html אני מתרגמת לנוחות הקהל: מרכיבים: - כחצי קילו טופו קשה (רצוי כזה שעבר הקפאה והפשרה. ראו הוראות הכנה) - ליטר מים - 2 כפות אבקת מרק צמחונית בטעם עוף - חצי כפית סוכר (או תחליף) - רבע כפית זרעי סלרי - רבע כפית תערובת תבלינים לעוף (אני ויתרתי) - רבע כפית אבקת שום להכנה: 1. מסננים את הטופו מנוזליו, ומכניסים למקפיא. אחרי שהוא קופא, מפשירים אותו וסוחטים בעדינות כדי להוציא את מירב הנוזלים. השלב הזה לא חיוני אם רוצים את להכין את הטופו מיד, אבל הוא אמור לשפר את התוצאה. 2. חותכים את הטופו לפרוסות או לקוביות בינוניות. 3. בסיר בינוני מערבבים את המים וכל חומרי התיבול. מביאים לרתיחה. 4. מוסיפים את הטופו לסיר, ומביאים שוב לרתיחה. 5. מנמיכים את האש כך שהתערובת בסיר נמצא במצב של רתיחה עדינה. מבשלים כך במשך כחצי שעה, תוך ערבוב מדי פעם. 6. מכבים את האש, מעבירים לכלי סגור את הטופו עם מה שנשאר מנוזל הבישול. מניחים לצינון במקרר. שומרים את הטופו בתוך הנוזל שלו ומשתמשים בכל מתכון שדורש חתיכות עוף.
הכנתי היום את המתכון הזה לטופו בטעם עוף, ויצא מאוד נחמד. זה מתכון למוצר בסיסי שאפשר לאחסן במקרר ולהשתמש בו במתכונים שדורשים במקור חתיכות עוף, כמו נאגטס. אני השתמשתי בו במתכון לpopcorn chicken ויצא טעים. המתכון המקורי כאן: http://www.vegsource.com/talk/recipes/messages/57462.html אני מתרגמת לנוחות הקהל: מרכיבים: - כחצי קילו טופו קשה (רצוי כזה שעבר הקפאה והפשרה. ראו הוראות הכנה) - ליטר מים - 2 כפות אבקת מרק צמחונית בטעם עוף - חצי כפית סוכר (או תחליף) - רבע כפית זרעי סלרי - רבע כפית תערובת תבלינים לעוף (אני ויתרתי) - רבע כפית אבקת שום להכנה: 1. מסננים את הטופו מנוזליו, ומכניסים למקפיא. אחרי שהוא קופא, מפשירים אותו וסוחטים בעדינות כדי להוציא את מירב הנוזלים. השלב הזה לא חיוני אם רוצים את להכין את הטופו מיד, אבל הוא אמור לשפר את התוצאה. 2. חותכים את הטופו לפרוסות או לקוביות בינוניות. 3. בסיר בינוני מערבבים את המים וכל חומרי התיבול. מביאים לרתיחה. 4. מוסיפים את הטופו לסיר, ומביאים שוב לרתיחה. 5. מנמיכים את האש כך שהתערובת בסיר נמצא במצב של רתיחה עדינה. מבשלים כך במשך כחצי שעה, תוך ערבוב מדי פעם. 6. מכבים את האש, מעבירים לכלי סגור את הטופו עם מה שנשאר מנוזל הבישול. מניחים לצינון במקרר. שומרים את הטופו בתוך הנוזל שלו ומשתמשים בכל מתכון שדורש חתיכות עוף.