טופו בטעם עוף

d a p h n a

New member
טופו בטעם עוף

הכנתי היום את המתכון הזה לטופו בטעם עוף, ויצא מאוד נחמד. זה מתכון למוצר בסיסי שאפשר לאחסן במקרר ולהשתמש בו במתכונים שדורשים במקור חתיכות עוף, כמו נאגטס. אני השתמשתי בו במתכון לpopcorn chicken ויצא טעים. המתכון המקורי כאן: http://www.vegsource.com/talk/recipes/messages/57462.html אני מתרגמת לנוחות הקהל: מרכיבים: - כחצי קילו טופו קשה (רצוי כזה שעבר הקפאה והפשרה. ראו הוראות הכנה) - ליטר מים - 2 כפות אבקת מרק צמחונית בטעם עוף - חצי כפית סוכר (או תחליף) - רבע כפית זרעי סלרי - רבע כפית תערובת תבלינים לעוף (אני ויתרתי) - רבע כפית אבקת שום להכנה: 1. מסננים את הטופו מנוזליו, ומכניסים למקפיא. אחרי שהוא קופא, מפשירים אותו וסוחטים בעדינות כדי להוציא את מירב הנוזלים. השלב הזה לא חיוני אם רוצים את להכין את הטופו מיד, אבל הוא אמור לשפר את התוצאה. 2. חותכים את הטופו לפרוסות או לקוביות בינוניות. 3. בסיר בינוני מערבבים את המים וכל חומרי התיבול. מביאים לרתיחה. 4. מוסיפים את הטופו לסיר, ומביאים שוב לרתיחה. 5. מנמיכים את האש כך שהתערובת בסיר נמצא במצב של רתיחה עדינה. מבשלים כך במשך כחצי שעה, תוך ערבוב מדי פעם. 6. מכבים את האש, מעבירים לכלי סגור את הטופו עם מה שנשאר מנוזל הבישול. מניחים לצינון במקרר. שומרים את הטופו בתוך הנוזל שלו ומשתמשים בכל מתכון שדורש חתיכות עוף.

d a p h n a

New member
די רגיל

אולי קצת יותר דומה למרקם ה"ספוגי" יותר שיש לו הרבה פעמים במסעדות אסיאתיות, מאשר למרקם האחיד הרגיל יותר. אני חושבת שזה יותר קשור לעניין של ההקפאה וההפשרה מאשר לבישול בהכרח. בכל מקרה, הוא יצא טעים למדי גם מבחינת המרקם. עדיין היה לו טיפה מה"אין טעם" הרגיל שיש לטופו, אבל אני חושבת שזה כי מיהרתי אז בישלתי אותו רק 20 דקות במקום חצי שעה, וגם לא נתתי לו לשבת ולהתקרר לאורך זמן, אלא רק עד שהוא היה מספיק קר כדי לעבוד איתו. אצטרך לעשות ניסוי נוסף כדי להביא את הרעיון לשלמות.

gs1234

New member
גם אני אנסה

אני חייב לציין שהטופו בישראל קשה יותר מהטופו החו"ל, ולכן ייתכן שאין צורך להקפיא ולהפשיר.

d a p h n a

New member
אני משתמשת כאן בטופו extra firm

שהוא מאוד קשה, לדעתי, גם בהשוואה לאלה בארץ. אני חושבת שההקפאה וההפשרה משנות מעט את המרקם של הטופו.

p e b b l e

New member
גם אני משתמשת ב- extra firm

בכל מקרה ההקפאה משנה את המרקם של הטופו ולא רק את רמת הקשיחות. בעודי משוטטת ברחבי האינטרנט קראתי שיש גם כאלה שמאדים את הטופו ולא מבשלים. נראה לי שאני אנסה לאדות...

למעלה