טופו זה לא גבינה!

ashmash

New member
טופו זה לא גבינה!

חזרתי עכשיו מהסופר והואיל ואני לא קניין קבוע, נתקלתי בבעיה שמטרידה אותי רבות. חיפוש הטופו... זה ממש מעצבן שכל פעם צריך לחפש את הטופו בין שלל הגבינות. טופו הוא בכלל לא גבינה ואפילו לא תחליף גבינה כאשר קונים אותו בצורתו הגולמית. רק פעם, מזמן באיזה סופר, אני חושב שזה היה בקו-אופ צפון, אז הקדישו מקרר שלם לסויה ומוצריה... ככה צריך להיות. אולי נעשה משהו וניצור קשר עם מנהלי סופרים?

Neta558

New member
המממף...

למה לעשות מקרר נפרד למוצרי הטופו והסויה? הרבה מהמוצרים הם מוצרים דומים למוצרי החלב בטעמם\מרקמם\שמם\צבעם וכו´, ופשוט אינם מכילים חלב (איזה קסם מופלא!), נראה לי טבעי לחפש אותם באותו מדף. גם לא נראה לי רע שאנשים יתבלבלו ויקנו בטעות חלב סויה
בסופו של דבר, המוצרים קרובים בסוגם, צריכים מקרר ו..חולקים אותו. זה באמת מטריד אותך רבות?

tsf

New member
ביוניברס קלאב יש

השכילו ולמדו רשתות אחרות...

ashmash

New member
תסכימי איתי

שגוש טופו לבן שניתן להקפיץ איתו כל מיני דברים, לתגן אותו כשניצל וכו´ לא צריך להיות ליד גבינות צהובות... זה מקשה למצוא אותו. לא תמיד אני מצליח למצוא אותו, וזה לא אומר שהוא לא שם...

Neta558

New member
לא מבינה את הבעיה

כמעט כל מוצרי הטופו מתאימים למקרר דברי החלב בגלל סוגם. לא הייתי רוצה להתחיל לחפש אותם במקום אחר. נכון, גוש הטופו לאו דוקא הכי מתאים שם, אבל למה להפריד אותו משאר חבריו?
ואם כבר ידוע שגוש הטופו במקרר מוצרי החלב, מה מקשה עליך למצוא אותו שם? למה צריך מקרר נפרד לגושי טופו? אני באמת רואה בענין התעקשות לא נחוצה. מספיק לי שהסופר מביא גושי טופו, לא ממש משנה לי באיזה מקרר בדיוק הם מונחים. נטע

ashmash

New member
בגלל הדימיון המפתיע

בין גוש הטופו לגבינה צהובה, והאריזה שניראית פלאים לפעמים הוא נבלע וקשה לאתר אותו. שוב, אני חושב שמקרר נפרד שבו מרוכזים כל מוצרי הסויה, יהפוך את חיינו לקלים יותר מאשר פיזור מוצרי הסויה על פני מקרר חלבי ענק... פשוט תנסי למצוא סופר שמפריד, ותביני!

f rat1

New member
לא ממש קריטי...

תשמע, יש הרבה דברים שיעשו את החיים שלנו לקלים יותר, אבל אפשר לחיות גם בלעדיהם, ואפילו בצורה די נוחה... בכל סופר המוצרים מסודרים אחרת. גם מי שקונה מוצרי חלב ניגש בכל סופר למקרר החלבי, אבל צריך לאתר את המיקום המדויק שלהם, כי גם זה דבר שמשתנה ממקום למקום - אין מה לעשות נגד זה! אי אפשר לצפות שכל הסופרים יהיו מתואמים לגבי סידור המוצרים. מבחינתי עדיף שאני אדע שמוצרי הטופו נמצאים תמיד במקרר החלבי (גם אם אני צריכה לאתר אותם בין יתר הגבינות), מאשר שבכל סופר הם יופיעו במקרר שונה לגמרי - זה רק מסבך את העניינים. חוצמזה, זה נורא נחמד שמוצרי הטופו והסויה מפוזרים במקומות שונים במקרר - ככה קורה לי שבמהלך החיפושים אני גם מגלה מדי פעם מוצרים חדשים שלא היכרתי!!!

דדי שי

New member
טכנית, דווקא כן

אמנם טופן הוא דבר שונה מאוד מגבינה- בטעמו, בהכרבו התזונתי וכמובן- בהיעדר האלימות הכרוכה בייצורו, אבל הוא מכונה לעתים "גבינת סויה" מהסיבה שהוא מיוצר באותו תהליך- הקרשת החלבון- אם כי מחומרים שונים.

למעלה