טופו לילדים

סביון1

New member
טופו לילדים

שלום,

קניתי חבילת טופו בסופר. רציתי להכין ממנה שווארמה לפי מתכון שקיבלתי כאן אבל במחשבה שניה, אולי עדיף משהו אחר, ואני אסביר למה.

הבן הצעיר שלי מאד לא אוהב בשר. אני מברכת על נטייתו לצימחונות ואף מנסה להצטרף אליו בדרך זו, אבל בד בבד מנסה לשמור על תזונה מאוזנת. וזה קשה כי הוא חשדן מאד למאכלים חדשים, לא כל שכן חומר גלם לא מוכר (טופו). הוא מצידו יאכל כל היום פחמימות - פסטה, לחם וכו - וירקות וזה מספיק לו. אבל הגוף שלו זקוק גם לחלבונים. לכן אני מבקשת מתכון שיכיל טופו אבל שיתאים לטעמם של ילדים.

תודה!
סביון

gs1234

New member
בבקשה

אפשר להכין שקשוקה טופו - לטגן עגבניות, בצל ופלפלים, ולהוסיף טופו מגורר גס.

אפשר לגרר טופו ולערבב עם שמן זית ושום ולפזר על פיצה ביתית.

אפשר לחתוך לקוביות ולבשל עם ירקות. מבחינת הילד זה יהיה כמו ירק חדש. הטופו סופג את הטעמים של הרוטב בבישול.

אפשר גם להכין ממרחים ולשים בכריכים. חפשי "ממרח טופו" בגוגל ותקבלי המון מתכונים לממרחים.

סביון1

New member
תודה רבה

אני מצטערת אבל מכל האפשרויות שהצעת הילד יאכל אולי ממרחים, וגם זה לא בטוח.

בינתיים מצאתי איזשהוא מתכון שנראה לי מתאים. השאלה היא האם לדעתכם אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה שם במשהו אחר, קורנפלור למשל? אין לי קמח תפוחי אדמה בבית.

תודה למיעצים

gs1234

New member

זה מתכון שלי
(יש לי בלוג מתכונים - מופיע בחתימה למטה...ׂ

אפשר בשקט להחליף לקורנפלור.

יוספה 51

New member
וגם-אצבעות שניצל טופו של ליידיבאג

כמו שניצל אמיתי רק יותר טוב.. יש בבלוג של 'לא על החסה לבדה'.

ladybug6

New member
נכון, באתי להציע את זה

ילדים בדר"כ אוהבים את זה, אולי כי אוכלים את זה עם קטשופ..

אפשר גם לנסות להשתמש בטופו כבסיס לפטשידות או קציצות, אם הילד פתוח לזה. יש את קציצות הטופו של עינת שגיא שהן טעימות. אפשר להכין כל מני פשטידות עם הטופו.
חלבון מסויה אפשר לקבל גם מחלב סויה, מעדני סויה, גבינת סויה ביתית שהיא ממש כמו גבינה לבנה,
או שאפשר להרפות מהסויה ולנסות לשלב קטניות אחרות כחלק מהתזונה היומיומית - כמו מג'דרה, קיצ'רי (אורז עם עדשים כתומות וקצת כמון וכורכום), גרגרי חומוס מתובלים או ממרח חומוס ביתי, שעועית לסוגיה ברוטב אדום או סתם ככה, "בולונז" משעועית/עדשים, לביבות מעדשים שהושרו ונטחנו ללא בישול, סלטים עם קטניות ועוד ועוד.

למעלה