d a p h n a
New member
טופו למון-גראס
לפני כמה ימים יצא לי לנסות מתכון ממש מוצלח לטופו ברוטב למון-גראס. הרוטב ממש עדין ובכל זאת נותן לטופו המון טעם, והוא היה מספיק טעים שאפילו בן זוגי אוכל הבשר וסולד-הטופו נהנה ממנו. חשבתי לחלוק אותו אתכם: לאדם אחד רעב - מרכיבים למשרה: חצי חבילה של טופו קשה רבע כוס רוטב טאמארי (רוטב סויה עדין יותר) שלוש כפות סוכר 2 כפות שמן קנולה 2 גבעולי למון גראס, מנוקה מהעלים החיצוניים והשורשים, ומגורר היטב (אפשר גם לקצוץ דק למון גראס משומר אם יותר קל להשיג) 2 בצלצלים קצוצים דק 2 שיני שום, קצוצות דק מרכיבים להקפצה: מעט שמן קנולה או שמן בוטנים להקפצה שן שום גדולה מעוכה 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים 2 חופנים של אפונה סינית טרייה (אפשר בטח להחליף בברוקולי חלוט קלות או כל ירק דומה אחר) בוטנים קצוצים דק כוסברה, בזיליקום ומנטה/נענע קצוצים דק דק. הכנה: חותכים את הטופו לקוביות. מערבבים את כל חומרי המשרה, שופכים על הטופו ומשאירים להשרייה כחצי שעה. מחממים את השמן בווק, מטגנים את השום והבצל הירוק לכמה שניות ומוסיפים את הטופו. מקציפים עד שהטופו מתחיל להשחים. מוסיפים את האפונה הסינית ומקפיצים עד שהכל חם. מוציאים את הטופו לצלחת (רצוי כזו שמכילה אורז או אטריות אורז), מפזרים בוטנים קצוצים וכמות מכובדת של עשבי תיבול קצוצים. בתאבון!
לפני כמה ימים יצא לי לנסות מתכון ממש מוצלח לטופו ברוטב למון-גראס. הרוטב ממש עדין ובכל זאת נותן לטופו המון טעם, והוא היה מספיק טעים שאפילו בן זוגי אוכל הבשר וסולד-הטופו נהנה ממנו. חשבתי לחלוק אותו אתכם: לאדם אחד רעב - מרכיבים למשרה: חצי חבילה של טופו קשה רבע כוס רוטב טאמארי (רוטב סויה עדין יותר) שלוש כפות סוכר 2 כפות שמן קנולה 2 גבעולי למון גראס, מנוקה מהעלים החיצוניים והשורשים, ומגורר היטב (אפשר גם לקצוץ דק למון גראס משומר אם יותר קל להשיג) 2 בצלצלים קצוצים דק 2 שיני שום, קצוצות דק מרכיבים להקפצה: מעט שמן קנולה או שמן בוטנים להקפצה שן שום גדולה מעוכה 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים 2 חופנים של אפונה סינית טרייה (אפשר בטח להחליף בברוקולי חלוט קלות או כל ירק דומה אחר) בוטנים קצוצים דק כוסברה, בזיליקום ומנטה/נענע קצוצים דק דק. הכנה: חותכים את הטופו לקוביות. מערבבים את כל חומרי המשרה, שופכים על הטופו ומשאירים להשרייה כחצי שעה. מחממים את השמן בווק, מטגנים את השום והבצל הירוק לכמה שניות ומוסיפים את הטופו. מקציפים עד שהטופו מתחיל להשחים. מוסיפים את האפונה הסינית ומקפיצים עד שהכל חם. מוציאים את הטופו לצלחת (רצוי כזו שמכילה אורז או אטריות אורז), מפזרים בוטנים קצוצים וכמות מכובדת של עשבי תיבול קצוצים. בתאבון!