טופו למון-גראס

d a p h n a

New member
טופו למון-גראס

לפני כמה ימים יצא לי לנסות מתכון ממש מוצלח לטופו ברוטב למון-גראס. הרוטב ממש עדין ובכל זאת נותן לטופו המון טעם, והוא היה מספיק טעים שאפילו בן זוגי אוכל הבשר וסולד-הטופו נהנה ממנו. חשבתי לחלוק אותו אתכם: לאדם אחד רעב - מרכיבים למשרה: חצי חבילה של טופו קשה רבע כוס רוטב טאמארי (רוטב סויה עדין יותר) שלוש כפות סוכר 2 כפות שמן קנולה 2 גבעולי למון גראס, מנוקה מהעלים החיצוניים והשורשים, ומגורר היטב (אפשר גם לקצוץ דק למון גראס משומר אם יותר קל להשיג) 2 בצלצלים קצוצים דק 2 שיני שום, קצוצות דק מרכיבים להקפצה: מעט שמן קנולה או שמן בוטנים להקפצה שן שום גדולה מעוכה 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים 2 חופנים של אפונה סינית טרייה (אפשר בטח להחליף בברוקולי חלוט קלות או כל ירק דומה אחר) בוטנים קצוצים דק כוסברה, בזיליקום ומנטה/נענע קצוצים דק דק. הכנה: חותכים את הטופו לקוביות. מערבבים את כל חומרי המשרה, שופכים על הטופו ומשאירים להשרייה כחצי שעה. מחממים את השמן בווק, מטגנים את השום והבצל הירוק לכמה שניות ומוסיפים את הטופו. מקציפים עד שהטופו מתחיל להשחים. מוסיפים את האפונה הסינית ומקפיצים עד שהכל חם. מוציאים את הטופו לצלחת (רצוי כזו שמכילה אורז או אטריות אורז), מפזרים בוטנים קצוצים וכמות מכובדת של עשבי תיבול קצוצים. בתאבון!
 

MyTaoWay

New member
רגע רגע....

את צמחונית ...... ובן הזוג שלך אוכל בשרי ? איך ? למה? ומתי? איך אתם מסתדרים? מי מבשל ל-מי ?
 

d a p h n a

New member
כבר כתבתי על זה כמה פעמים

כן, אני צמחונית. כן, בן זוגי אוכל בשר. אין פה בדיוק "איך, למה?" פגשתי בחור. התאהבנו. השיקול "האם אתה אוכל בשר?" אף פעם לא נראה לי כמו שיקול שבגללו אוותר על אהבת חיי. ומרגע שהחלטתי שאני מתכוונת לחיות את חיי איתו, הרי שברור מאליו שצריך להיות כבוד הדדי כולל זה שהוא מכבד את העובדה שאני צמחונית, ואני מכבדת את העובדה שהוא לא. אין שום בעיה להסתדר. אני אוכלת אוכל צמחוני. הוא אוכל בשר. אני צמחונית עבור עצמי כי אני לא רוצה להתקיים מחיות מתות. חשוב לי שאני לא אוכל בשר. אין לי שום יומרות "להמיר" אנשים אחרים או לעשות מהפכות כלל עולמיות. אם מישהו מבקש ממני עזרה בבישול צמחוני או בלהפוך לצמחוני, אני כמובן שמחה לעזור לו. בהתחלה בן זוגי בישל את כל הבשר. עם השנים נוצר מצב שבו לפעמים אני מבשלת בשר כי אני מבשלת יותר טוב ממנו - ואם הוא ממילא מתכוון לאכול את הבשר, אז זה לא באמת משנה אם אני זו שמבשלת את הבשר או הוא זה שמבשל אותו. אני כן מאוד מגבילה אותו מבחינת בשר, במובן זה שיש הרבה סוגים של בשר שאני לא מוכנה שהוא יכניס הביתה.
 

איילת1974

New member
תודה, נשמע טעים, ושאלה קטנה

איפה אפשר למצוא אפונה סינית (מלווד שווקים כדוגמת שוק הכרמל)? ניסיתי במקומות רבים ובשום מקום לא ראיתי.
 

d a p h n a

New member
יש קפואה במקפיאים

אבל למען האמת זו ממש לא אותה התוצאה. אני חיה בארה"ב, ואצלנו אפונה סינית טרייה זמינה כל השנה בסופרים, אבל אני זוכרת שבארץ היא היתה זמינה רק לעונה מאוד קצרה. בגלל זה ציינתי שאפשר במתכון להחליף את האפונה הסינית גם בדברים אחרים שאולי יהיו זמינים יותר.
 
למעלה