טופו רך

טופו רך

שכחתי מהטופו במקרר והוא התקלקל
איזה בזבוז!
אני מסתכלת על הטופו השני שבן זוגי קנה לפני כמה ימים, ורואה שכתוב עליו "טופו רך". אני מסיקה שמרקמית הוא שונה, ולכן לא יתאים לשניצלים שרציתי להכין.
למי יש מתכון מעניין לטופו רך? אני רואה באינטרנט שמדברים על גבינות, עוגות ומרקים. אשמח לקבל הצעה מעניינת - אני לחלוטין פתוחה להצעות, מחר אלך לירקן ואשלים את מה שצריך.
 

ladybug6

New member
יכו להיות שאת מתבלבלת עם טופו משי

טופו משי זה מה שמתאים לגבינות וקינוחים, הטופו הרך פשוט קצת יותר רך מהרגיל, מתאים למילויים וכאלה. האמת היא שאין לי הצעות מעניינות, רק ההערה לגבי הטופו משי, אתן למישהו אחר להציע משהו מועיל
 
זה מה שמצאתי בגוגל בתיאורים על "טופו רך",

עוד לא הספקתי לחפש מספיק כדי להתבלבל עם טופו משי
 
אין שום בעיה לשנצל את זה

לא באמת רך אולי מעט יותר עסיסי מהאחרים
הלוואי והיה טופו משי לקנות
זה מעדן והוא אידיאלי לחלופה של גבינות למריחה

כמו כל טופו שניתן לפורר קטן ולגרר דק הוא מתאים כחלק מרכיבי קציצות כמו שעשיתי עם הפטריות- הולך עם קישואים, דלעת, בטטה...לא לשכוח לטגן בצל ואת הירקות חתוכים קטן קטן מעל עד לצימצום הנוזלים. מוסיפים את הטופו מגורר דק, מלח, פלפל, קמח חומוס ומעט סודה, הרבה כמון. אחר כך כשבההתערובת ניתנת להידוק לקציצות מניחים קציצות על תבנית מוברשת בשמן זית ואופים.

כנ"ל לתוך בצק פילו/עלים
כנ"ל מעל בצק פריך

וכאמור את יכולה להישאר בתכנית המקור שלך

אל דאגה אין בארץ טופו רך אמיתי על המדפים
 

יוספה 51

New member
מצאתי , בדרך לנסות, שווה בדיקה.

עוגת גבינה טבעונית
עוגה על בסיס קשיו שמקבלת גוון צהבהב. הציפוי אינו הכרחי ומיועד למעוניינים בעוגה לבנה.
שימו לב: אם אין טופו רך, אפשר לחליפו בחבילה נוספת של גבינת טופוטי, שנמכרת לא רק בחנויות טבע אלא גם במרכולים רגילים - פחות בריא אך יותר זמין. כמו כן, ניתן להחליף חלק מהביסקוויטים בתחתית באגוזים טחונים.
טיפ: אפשר לקשט את העוגה בתותים או פירות יער. מומלץ לעשות זאת אחרי שהעוגה שהתה שעה-שעתיים במקרר והציפוי הפך מעט צמיגי, כך שהפירות לא ישקעו במלית.

המרכיבים:

לתחתית:
1/2 (100-150 גרם) חבילת ביסקוויטים
1/3 כוס שמן
2-3 כפות חלב סויה
1 כף סירופ מייפל או סילאן

למלית:
2/3 כוס קשיו שהושרו במים לכמה שעות (אם שכחתם להשרות מראש, זה לא נורא אם יש לכם מעבד מזון טוב, או אם לא חשוב לכם מרקם חלק)
חבילת (300 גרם) טופו רך
2 כפות שמן
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף קורנפלור גדושה
1/2 כפית מלח
1/3 כוס סוכר

לציפוי (לא חובה):
1/2 פחית קרם קוקוס (כ-15% שומן, לא להתבלבל עם מי קוקוס) או חבילת שמנת צמחית
1/2 חבילת (כ-3 כפות גדושות) גבינת טופוטי
2-3 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
1/2 1 כף קורנפלור
 
למעלה