טופיק שאלות מראיונות עבודה - Linux\Unix

Expect

New member
טופיק שאלות מראיונות עבודה - Linux\Unix

שלום לחברי הפורום :)
יכול להיות מעניין לשמוע אילו שאלות אתם עברתם במהלך ראיונות עבודה טכניים, או לחלופין בתור מראיינים אילו שאלות אתם שואלים את המועמדים המתראיינים אצלכם החל מהרמה הקלה לקשה.
הדבר יכול להיות יעיל לכולנו גם כדי ללמוד וגם כדי לתת אפשרות לחברי פורום חדשים שמצטרפים (או לאנונימיים מביניהם) לקרוא קצת ולהחכים, ואולי אפילו להתכונן לראיון עבודה בתחום בדרך הזו.
כמובן שיש המון שאלות והתחום הוא רחב, אבל שאלות שטוחות ושאלות חשיבה (ודרך פעולה) יכולים להיות נחמדיים לשיתוף.
אני אתחיל ב3 שאלות קלילות להתחלה:
1. הסבר את תהליך ה Boot Process ומה ההבדל בין כל Runlevel, היכן ניתן לקבוע את הlevel שבו תרוץ המערכת? (לצורך העיניין, בהפצות רד-האט או דביאן)
2. מנה 2 דרכים בהם ניתן לעשות גיבוי מלא למחיצת מערכת ולשחזורה המלא.
3. כיצד ניתן להריץ Cronjob כל 30 שניות?
מכיוון שכמעט ברוב המקרים יש יותר מדרך פעולה אחת לפתרון בעייה, אשמח לשמוע את הדרכים שלכם.
יכול להיות נחמד גם לענות אחד לשני על השאלות ובמידה ותיהיה היענות בדיון אני אנעץ אותו עד שנמצה את הרעיון :)

P I N E

New member
שאלות ראיונות עבודה

הי,
עוד כמה דברים מעניינים:
1. פקודת פינג משתמשת בTCP\IP ? שאלה קלאסית לבלבול האוייב
לא. הוא חלק ממערך בדיקת הרשת ששמו SNMP Protocol
2. מה זה INODE ?
חלק ממבנה הקובץ שמכיל את המטא דאטא.
3.ציין את מספר המחיצות המינימליות הדרושות להתקנת מערכת
מחיצת\ =רוט . ו SWAP

לינק מעניין
http://www.linuxtechi.com/linux-shell-scripting-interview-questions-answers/

hetzbh

New member
ואפשר להתקטן עוד יותר

עם UEFI אני יכול להכניס מערכת לינוקס שלמה לקובץ כך שלא צריך אפילו את ה- /

Dניאל Mור

New member
אתה בטוח ש - Ping רלוונטי ל - SNMP?

אולי התכוונת ל - ICMP? (ואם להיות מדוייקים: ECHO_REQUEST/ECHO_REPLYׂׂ).

+דניאל.

Expect

New member
עוד כמה לאוסף

1. הסבר מהו SDIG/SUID.
2. הסבר מהו Sticky bit.
3. איך עובד SELinux?
4. איך היית מחלק את מחיצות המערכת בהינתן Volume Group של 100GB?
5. באיזה hash משתמשת המערכת בקובץ shadow?
6. הסבר את הפעולות שהיית מבצע על מערכת פרודקשן על מנת להקשיח אותה ככל שניתן.
7. מהו PAM?
8. הסבר את היתרונות והחסרונות של מחיצת SWAP אל מול קובץ SWAP על הדיסק.

hetzbh

New member
כמה נקודות לגבי השאלות

ב-1 אולי התכוונת SGID? לא שמעתי על SDIG
לגבי SELinux, אני לא יודע כמה יסכימו איתי, אבל הוא עושה יותר צרות מאשר ממש להועיל. אפשר לעשות את רוב הדברים שהוא עושה עם מגוון כלי צד ג' אחרים.
לגבי חלוקת VG - אין לזה תשובה. אתה יכול ליצור LV יחיד עם הכל בפנים וזה ירוץ מעולה, זה גם תלוי בשימוש וכל אחד עושה כרצונו. אין "סטנדרט" לזה.
לגבי SWAP - לא תמיד צריך Swap (מערכות משובצות או קטנות, מיני PC שאם תרים שם SWAP אתה תדפוק מהר מאוד את ה"דיסק" הקשיח (ה-EMMC שיש בפנים), ולגבי כל חסרון שתמצא, אני יכול למצוא לך יתרון פשוט בהקמת SWAP על RAMDISK אם יש למכונה שלך המון זכרון ואתה לא משתמש בו.
&nbsp
אם אתה רוצה שאלה לראות כמה המשתמש באמת מבין בלינוקס טוב ובמיוחד בהפצות, שיסביר מהו ה-LSB.

Expect

New member
ו-SELinux

לא מסכים איתך...הוא עושה צרות אם אתה לא יודע איך לעבוד איתו (לא אומר שאתה לא, אלא באופן כללי).
ואפשר לעשות הרבה דברים עם כלי צד ג', לא רק תחליפי SELinux..ככה שאני לא בטוח עד כמה זה סיבה לא להשתמש בו

Expect

New member
ודבר אחרון

תחלוק איתנו כמה מהשאלות שאתה שואל\נשאלת והתקשית, ונוסיף פה למאגר :)

hetzbh

New member
ולגבי runlevel

הצורה שונה לחלוטין בין גירסה 6 של רד-האט לגירסה 7 ובקרוב גם כל עניין ה-runlevel הולך לחטוף שינוי רציני.
&nbsp
אה, ולגבי cron שצריך להריץ כל 30 שניות - אם אתה צריך לבנות דבר כזה, משהו דפוק בתכנון שלך..

Expect

New member
תשובות.

התכוונתי לSGID מן הסתם.
מדובר על שאלות כלליות ולא פר-הפצה או פר-גירסא של הפצה (runlevel)
לגבי קרון, הדרך היא מה שמשנה לי לראות איך המועמד עונה על השאלה, לא הצורך הסופי. תתפלא כמה לא ידעו לענות על זה בשלוף

למעלה