טופסיאדה אחרי לידת בית

טופסיאדה אחרי לידת בית

לכל מי שיש מושג בעניין, איזה עניינים יש לסדר אחרי לידת בית? למשל, רישום הבייבית במשרד הפנים? ולגבי ביטוח לאומי, בנושא של דמי לידה + מענק לידה (אני יודעת שיש שהצליחו לקבל ללא אשפוז בבית חולים)? איזה ניירת צריך בשביל כל ענייני המינהלה הללו ואיך עושים את זה בפועל וגם כמה זמן אחרי הלידה? תודה מראש על התגובות.

אשכר ש

New member
אחרי הלידה

מבחינת טפסים שאת צריכה: *אישור ממיילדת מוסמכת שילדה אותך-הודעת לידה. *צילום רשיון של המיילדת. *איזה-שהו מסמך ממעקב ההריון, המעיד שהיית בהריון (אולטרסאונד, בדיקת דם, בדיקת רופא...). עם כל זה את ניגשת למשרד הפנים, יחד עם בן זוגך (לא לשכוח תעודות זהות)ורושמת את התינוק. בד"כ ישנה עמדה מיוחדת לרישום ילודים, בה אין תור ארוך. לדעתי, רצוי לא להתעכב עם זה יותר מדי, אנחנו רשמנו כעבור שבוע. מענק לידה אני לא הצלחתי לקבל, לא יודעת איך אפשר להשיג אם לא ניגשים לבי"ח.

אשכר תודה על ההתעניינות

מקום הלידה נשאר בבית כי אני ממש לא רואה את עצמי הולכת ללידה בבית חולים. הן מתוך אמונה שלידה בבית בטוחה יותר והן מתוך חרדה מגישת "פס הייצור" שיש בבית חולים. אני כן פתוחה לשינויים של הרגע האחרון שעשויים לקרות מתוך הבנה שכדאי לי להיות מוכנה לכל מה שעתיד לבוא (למשל, עוברית שתתהפך פתאום, פינוי לבית חולים וכד'), ולשם כך אפילו נעזרתי ואני עדיין נעזרת בנשות מקצוע, שגם הרגיעו אותי וגם נתנו לי מידע מעשי חשוב. עם זאת, אני צריכה לציין שהנושא הלא פתור של העדר הביטוח, עדיין מעצבן, כי זה עדיין קשה לי עקרונית לדעת שאני במובן מסוים אומרת לאשת מקצוע "גם אם תתרשלי זה בסדר". כי זה לא בסדר בעיני ואני מאוד מקווה שהמיילדות לא תוותרנה על הניסיון לפתור את העניין הזה כי באף תחום מקצועי זה לא הגיוני בעיני שאדם שנותן שירות ושאמורה להיות לו אחריות מקצועית אין לו ביטוח שמשקף את האחריות הזאת, על אחת כמה וכמה שמדובר באחריות על חיי אדם. על כל פנים, התגמשתי בעניין זה בסופו של דבר גם בגלל זה שאני פשוט לא מסוגלת לדמיין את עצמי יולדת בבית חולים (את הלידה שאני רוצה בכל אופן, אני מרגישה שאם אגיע לבית חולים זה בטח יסתיים בקיסרי כי אני אתעצבן ואלחם כל הזמן על הרצונות שלי, גם אם בצורה יפה כי אני די מנומסת...), ובעיקר כי המיילדת שאני מתכננת ללדת איתה היא בעלת ניסיון, קיבלתי עליה המון המלצות טובות ומתוך מפגש עימה היא נראית לי ב"אותו הראש" גם בהיבט של שמירה על הבטיחות בלידה והיא לא מצטיירת לי כמי שתנסה "להיות גיבורה" על חשבוני ואם יהיה צורך לפנות לבית חולים היא תעשה זאת מבלי להרגיש כישלון או שהיא צריכה להוכיח משהו למישהו ולי הגישה הזאת מאוד מתאימה. יחד עם זאת, אם מסיבה כלשהי הלידה לא תצא לפועל עימה, אז אין אף אחת אחרת שאני מעוניינת להיעזר בשירותיה ולכן ההחלטה, במקרה כזה, היא לפנות לכיוון של לידה בבית חולים עם דולה מקצועית (כלומר, בכל מקרה לא נלך לבד לבית חולים בכל תסריט שיתפתח), כי אם עשיתי כל מה שאני יכולה וזה לא עזר אז צריך לדעתי גם לדעת לעצור ולהגיד "עד כאן כנראה שכדאי ללכת בכיוון אחר". כמובן, אני מקווה שהתסריט הזה יישאר תיאורטי בלבד... שוב תודה על האכפתיות.

אם פי אני יודעת אבל שאלתי את רו"ח

שלי והוא אמר שיש נוהל מסוים לפנייה לביטוח לאומי וקבלת דמי הלידה במקרה של לידת בי"ח אבל לגבי נוהל קבלת דמי הלידה לאחר לידת בית הוא לא יודע שום דבר. לכן השאלה שלי היא מה צריך לעשות מבחינה מעשית? כי אין כאן בי"ח שמעביר את המידע על הלידה שהתקיימה לביטוח לאומי אלא אני צריכה לעשות זאת בעצמי לא? אגב, אני עצמאית אם זה משנה משהו בעניין זה...

את הטפסים אפשר למלא עוד לפני הלידה

למשל, אם יצאת לחופשת לידה מוקדמת (אפשר עד 6 שבועות לפני התל"מ) אם אחרי - ממלאים את הטפסים, אולי צריך לצרף צילום תעודת לידה או משהו דומה ושולחים.

הנה הטופס

את יכולה להדפיס, למלא ולשלוח הבעיה - הם רוצים אישור מקורי מבי"ח או להביא אישור מרופא שאת אמורה ללדת - בתנאי שיצאת לחופש לפני הלידה

mamadan

New member
היי תלמ ינואר

אמנם יש בטופס דמי הלידה סעיף בו יש לציין את בית החולים בו ילדת, אבל אני יצאתי לחופשת לידה לפני הלידה עצמה (שבוע או שבועיים לפני) ולכן הייתי צריכה רק להחתים רופא נשים שהוא בדק אותך לא משנה מתי. צריך לברר מה קורה אם את לא יוצאת לפני, את בטח צריכה לצרף את המכתב מהמיילדת ולציין שילדת בבית. לגבי מענק הלידה, אני קיבלתי אותו אחרי שתי לידות בית, בלי ללכת לבית חולים, וזה כנראה בגלל שנרשמתי במשרד הפנים ברחובות- שם אין להם תיוק מיוחד ללידות בית, והם מעבירים את הפרטים לביטוח לאומי כמו בלידות בית חולים. בהצלחה

mamadan תודה לאור חוסר הסבלנות

המתגבר שלי לענייני עבודה והיותי לא פרודוקטיבית לחלוטין לאחרונה בהיבט המקצועי בכל אופן..., נראה לי שאכריז על יציאה לחופשת לידה בשבוע השני של ינואר (התלמ שלי אמצע ינואר) ופשוט אחתים את הרופאה שעשתה לי מעקב לידה וזהו. אומנם לא התכוונתי לומר לה שאני מתכננת ללדת בבית (אני יודעת שהיא מאוד מתנגדת לזה) אבל אולי היא לא תשאל מדוע היא צריכה לחתום ואם כן, אענה לה והיא יכולה להגיד מה שהיא רוצה כי זה לא באמת ישנה משהו מבחינתי. שוב תודה על ההארות החשובות.

היא לא אמורה לשאול

מקובל מאוד לצאת לחופשה לפני הלידה, ואם כבר - להגיש אז את הטפסים. (רק צריך לזכור שזה מקצר את החופשה מהצד השני...)

mamadan

New member
נכון

זה לא קשור ללידת בית, זה רק קשור לזה שאת מתחילה את החופשה לפני הלידה. גם אם היית יולדת בבית חולים, ורוצה להתחיל את החופשה קודם- היית צריכה להחתים אותה. אני גם בעד להמנע מלספר להם, לפחות כל עוד אפשר.

POOH*

New member
רק לזכור שאז ...

חופשת הלידה אחרי הלידה מתקצרת. הזמן שלקחת לפני מקוזז מהאחרי. POOH

g a n i

New member
לא לשכוח מכתב מרופא הילדים

כך הנחתה אותנו המיילדת ואכן ביקשו אותו במשרד הפנים. מדגישה שאת חייבת ללכת *עם בן הזוג* כי אמנם לי אמרו שוב ושוב "לכו" "אל תשכחו" "תרשמו" אבל לא הפנמתי שנוכחות פיזית שלו היא תנאי סף לרישום ו...הלכתי פעמיים
אנחנו נרשמנו די מהר (שבוע? משהו כזה) כי בלידת בית הרי לא מקבלים מס' תז ובלי זה אצלנו א"א היה ללכת לטיפ"ח. רופא הילדים שלנו בא ל"ביקור חברתי" אז אני לא יודעת איך הביקור נרשם אם הוא בתשלום. היו אמהות שהעבירו את הכרטיס שלהן עצמן או שחזרו עם הכרטיס של התינוק אחרי שנרשמו, אבל אצלנו סרבו מכל וכל. הזדרזנו יחסית עם הרישום כי משקל הלידה שלה היה לא ברור (לא היינו בטוחים אם המשקל של המיילדת מדוייק) ואני ,אובססיבית שכמותי, רציתי לשקול כמה שיותר מהר במשקל בו נמשיך אח"כ בטיפ"ח. היא ינקה-חירבנה-גדלה יפה ומהר אבל אני רציתי לדעת *כמה*. דבר אלי במספרים, אהובי

../images/Emo207.gif מה לגבי אם אין טפסים

של מעקב הריון בכלל. משהי שמתוך בחירה לא הולכת לרופאים ויולדת ללא מיילדת? מה קורה אז? זה כאילו שאין לה "הוכחות" ? זה נשמע אבסורד לגמרי.

אם פי 3

New member
אז צריך בדיקת DNA

כדי להוכיח שהילד הוא אכן שלך. נשמע הזוי, אבל יש רמאויות בתחום - אזרחיות ישראליות שמגיעות עם תינוקות שלכאורה נולדו בבית, אך למעשה מדובר בתינוקות של נשים אחרות, שאינן אזרחיות - וכך התינוק מקבל אזרחות, כולל סל השירותים הרלוונטי (קצבת ילדים וכו').

mise

New member
מסתבר שלא בהכרח

אבל לא הייתי סומכת על זה. כן הייתי מארגנת מסמכי הריון, איכשהו. כשאחותי ילדה, זו בעצם נחשבה לידה ללא מיילדת, כי היא ילדה עם מיילדת ללא רשיון שגם סירבה לתת מסמך כלשהו לאישור הלידה או אפילו לכתוב את פרטי הלידה. לאחותי לא היה אישור הריון מעל שבוע 28 (הרופא שלה היה בחופשה ומאז היא כבר שכחה). מה שהבאנו לביה"ח היה סקירת מערכות משבוע 22, והם לא ממש התייחסו לזה. מה שעניין אותם בנקודה זו שלא היתה הוכחת מיילדת היא השיליה (בלידות עם מיילדת, מנסיון שלי, הם ממש לא מתעניינית בשיליה, אצלי, בלידה הראשונה, הם פשוט אמרו לי לזרוק אותה, אז השארתי להם את המלאכה ובלידה השניה, היה לי אישור ממיילדת, למרות שילדתי בלי, כי היא הגיעה אחרי הלידה, גם אז הם לא התעניינו בשיליה <הבאתי אותה חודש וחצי אחרי לביה"ח>), הם בדקו אותה לעומק, בדיקה של הבטן של היולדת ופתח יציאת התינוק, לראות שאכן נולד תינוק. זהו.

למעלה