טופס הסכמה עקרונית לתמא 38

lionardo11

New member
טופס הסכמה עקרונית לתמא 38

בבניין שלנו יצרו קשר עם יזם והביאו טופס הסכמה ע"מ שכל הדיירים יחתמו.
הבנתי שיש כבר 80% שחתמו . הטופס תקף לשנה ובזמן זה היזם צריך
לעבוד ולהכין תוכניות.
האם חתימתי מחייבת ? כלומר אם חתמתי ולאחר מכן תוצא תוכנית
שלא נראית לי , האם אאלץ לקבל אותה בגלל שחתמתי ?

מספר דיירים כל הזמן מטפטפים לי שיש כבר 80% ובעצם אם לא אחתום
יוכלו לתבוע אותי וגם אם לא אחתום הם יכולים לבד כבר להתקדם עם התהליך .

אין לי התנגדות לתמא ,אך אני לא יודע מה אקבל בסוף.

zammy

New member
אתה חייב להתייעץ עם עורך דין, כמוך גם כל הדיירים

לפי חתימה.

אם מתנהלים בחוכמה אפשר לעצור תמ"א 38 מבלי להיחשף לתביעה

דבר נוסף שעדאי לשים לב, בדרך כלל יש הבדל בין אי חתימה להתנגדות אבל זה נושא מורכב מאד. יש מקרים שבהם מפקחים על רישום מקרקעין פירשו אי חתימה דווקא כהסכמה (המקרים שאני מכיר לא נוגעים לתמא אבל העיקרון דומה). לכן אין כאן המלצה אחת חד משמעית וכל מקרה לגופו.

צריך לבדוק את נוסח טופס ההסכמה שאתה מתבקש לחתום. בדרך כלל בשלב זה מחתימים על טופס עניין עקרוני או הסכמה להדיקת היתכנות וכד' (משתמשים בכמה שמות שונים) שיזמים יידעו שיש בכלל על מה לדבר. לנוסח המדוייק יש חשיבות רבה.

בכל מקרה, נשמע שההתנגדות שלך במקום במקרה הזה והבניין טועה בגישתו. צורת העבודה המומלצת היא לקבל הצעות מכמה יזמים, לא אחד. כמו כן אתם חייבים עו"ד שייצג אותכם. אל דאגה, זה לא עולה כסף. היזם שתבחרו ישלם את שכרו של העו"ד בסופו של דבר.

מה זה "חתימה עקרונית" ?

האם מדובר על תמ"א 38 /1 או 2 , כלומר חיזוק ובניית תוספת על הגג שכולל ממדי"ם ומעלית או...שמדובר על "פינוי בינוי" [הריסה ובנייה חדשה]

האם נדרשתם לחתום על "חתימה עקרונית" לפני שהוצגה לכם תוכנית עפ"י מרכיבי התמ"א ? ומהם הזכויות העתידיות שלכם ?

האם טרחתם לקחת שמאי ועו"ד מטעמכם [שאינו קשור בכל צורה ליזם] לבדוק מהם הזכויות במקרה של אישור התמ"א 38.

ככלל על תתרגש משמועות של בעלי אינטרסים.
האם נערך כינוס דיירים ע"י הועד הנבחר בו הוצגו לכם פרטים, כוונות וכו' ?

lionardo11

New member
מצ"ב ההסכם. בקיצור נשאל אחרת, מה לשים לב בהסכם בדיקה ראשון?

על פניו נראה שאין שם התחיבות אלא רק לאחר שיוצג מה אפשר בכלל
לבנות במסגרת פינוי בינוי ואז אפשר להחליט אם כדאי.....לא ?

משמעויות הסכם ראשוני זה [כאין זכרון דברים] מחייב לכל דבר.

לא ברור לי מה אתה קראת או הבנת...אבל, מדובר כאן על מתן התחייבות בלעדית ליזם למשך 12 חודשים מיום החתימה לבצע הליכי תכנון מול המוסדות הנדרשים ובתקופה זו אסור לדיירים החותמים לפנות לגורם מתחרה כל שהוא.

מתוך הכתוב אני מבין שמדובר על פינוי בינוי. [תכנון מורכב יותר שאחוזי הבניה ניזונים בין היתר משטח המגרש כולו ולא רק עליו בנוי הבניין].

היזם מתחייב להגיש במהלך השנה לדיירים תכנית [לא מחייבת] שבה ידע כל דייר מה התמורה שיקבל בגין זכויותיו בתכנית, אך...היזם לא מתחייב שהבטחותיו יקויימו לדיירים בגין כל תיקון או שינוי שעליה תחליט הועדה המקומית לתכנון.

במהלך השנה אמורים הצדדים לחתום על הסכם מפורט ובו התחייבות הצדדים עפ"י ההסכם, במידה ולא יחתם הסכם שכזה יפוג תוקפו של ההסכם הנוכחי, אלא עם יתקיימו הבנות בין הצדדים להמשך תוקפו של הסכם זה.[או עפ"י הערכתי...יתקבל מכתב רשום מאחד הצדדים על אישור עקרונות התכנית]

מאידך...הודעה בדואר רשום של אחד מהצדדים תחשב כאילו הגיעה תוך 72 שעות .

מתוך העולה מרישום ההסכם ...לכאורה יש לדיירי הבניין עורכת דין כל שהיא ?

lionardo11

New member
אז זו לא הדרך לתקשר עם יזם למען התחלת תמא ?

זה בניין עם הרבה דיירים וגרים שם גם כמה עורכי דין.

אז יזם אמור להכין תכניות ולבצע בדיקות בלי שום הסכם ראשוני כלשהו
או החתמת הדיירים על רצונם לתמא ?

למעלה