טופס הצהרת מכס בנחיתה

בוביקון

New member
ועוד שאלה

האם בטופס הזה מהצהירים גם על דברים שישלחו לנו בהמשך (למשל כמה ארגזי ספרים שלא נביא איתנו מיד)?

טופסי הצהרה לפטר ממס מהגרים לקנדה

משתמשים בעותק נוסף של אותו טופס וכותבים עליו למעלה GOODS TO FOLLOW . במכס יחתימו לך אותו ואתה מביא את הטופס עם החותמת למכס כשאתה משחרר או מצמיד צילום לניירת שאתה נותן למשלחץ במידה ו 8 שורות לא מספיקות לך יש דף נוסף שהקישור שלו מצורף כאן.

ILCA

New member
נדמה לי שבוביקון מגיע על אישור לימודים ולכן

מדובר על טפסים אחרים...

ILCA

New member
אתה בטוח? אז מה זה טופס E29B שכתוב שמיועד

לתושבים זמניים?

אני נכנסתי כתושב זמני, ולא התבקשתי למלא

את הטופס הזה. יכול להיות שמי שמביא דברים חדשים או יקרי ערך צריך למלא את זה כי הוא אמור להוציא אותם בסוף השהות. ממליץ לשלוח אי מייל לשלטונות המכס ולשאול, אחרי שתפרט את סוג הטובין שאתה מתכוון להביר וערכם.. לדעתי מי שמביא רק בגדים וכלי מיטה משומשים בלי תכשיטים ואלקטרוניקה לא צריך לעשות את הטופס הס אבל תשאלו ותקבלו תשובה.

בוביקון

New member
הבהרות

זה תלוי בסטטוס. מי שבא בכוונה להשתקע ויש לו PR בתהליכים צריך למלא את הטופס ששמתי אליו לינק. מי שבא במטרה זמנית צריך למלא טופס של תושב זמני.

ILCA

New member
לאיזה מהטפסים אתה מתכוון? גם לא לגמרי ברור לי

המשפט: "זה תלוי בסטטוס. מי שבא בכוונה להשתקע ויש לו PR בתהליכים צריך למלא את הטופס ששמתי אליו לינק. מי שבא במטרה זמנית צריך למלא טופס של תושב זמני". מי שבא כסטודנט בא כתושב זמני. המכס לא מספיק גמיש בשביל להחליט שאם לסטודנט יש תהליכי PR אז הוא בסטטוס שונה מסתם סטודנט. בירוקרטיה מתעסקת עם מצבים בפועל. ובפועל אתה סטודנט.

ILCA

New member
ראיתי את הסעיף המצוטט, אבל:

במקרה שלנו אישור הלימודים הוא לאשתי, ואת בקשת ה-PR הגשתי אני. מעניין האם הבקשה שלי משליכה על הסטטוס שלה בהקשר של הטופס המתאים. ודרך אגב, אני לא רואה הבדל גדול בין שני הטפסים כי בכל מקרה ניתן בהמשך לעדכן לגבי הסטטוס. באיזה טופס אתם הולכים להשתמש?

בוביקון

New member
מה שחשוב הוא אם יש לך כוונה להשתקע שם או לא

אם אתה מגיע על ויזת לימודים ובמקביל גם כדפנדנט של מישהו שהגיש PR, אתה עדיין נחשב מישהו שמתכוון להשתקע, ולכן אין סיבה שתחתום על זה שאתה מתכוון להוציא את הציוד מקנדה בסוף. אנחנו הולכים להגיש את הטופס של המשתקעים. במקרה הכי גרוע יבקשו מאיתנו למלא את הטופס השני במקום, אבל לא נראה לי. באמת אין הבדל גדול בין הטפסים, רק העניין של הוצאת הציוד מקנדה בתום השהייה הזמנית. יש גם כמה הבדלים מינוריים לגבי איך ומה מותר להכניס, אבל זהו.

ILCA

New member
השאלה אם כשמגישים את הטופס של משתקעים,

לא סוגרים את הדלת בפני תוספת יבוא בהמשך. למשל להביא רכב מארה"ב ללא מס.

למעלה