טופס מכירת חמץ

22BB

New member
נראה לי מיותר לחברות הפורום, כולן גומרות את ה

הרי מכירת חמץ נועדה לחמץ גמור ולא לשוקולד שאין לו חותמת כשר לפסח, ובכל זאת חברות הפורום הצדיקות לא סומכות על ההיתר של הרבנות ומחמירות ולא מותירות פירור חמץ בביתן, אז זה באמת מיותר.

במסגרת ביעור החמץ שלך הניירת מצאתי משנה שעברה מאמר של הרב לבנון שאיננו חשוד כמקל כלל וכלל והוא כותב במפורש שרצוי להשתדל לגמור את החמץ הגמור המצוי בבית ומה שלא נגמר יש למכור.
כל דבר אחר שאיננו חמץ גמור לא צריך מכירה.
אשתדל לסרוק ולהעלות.
 
אני עושה זאת מתוך הרגל. פעם היה ניסוח כזה

מפורט שכלל גם את החמץ הבלוע בכלים וכו'.
לוקח 2 דקות למלא ולשלוח את הטופס אז עושה זאת ליתר ביטחון וכאמור - מתוך הרגל.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
להעביר אלייך את מנת הקנס?


 
BB הרב אצלנו אומר שתמיד כדאי למכור

אף פעם אין לדעת במה יש תערובת של חמץ שאפילו לא חלמת על כך .

הרב של הישוב , סיפר לנו בשיעור השבוע על אדם שהשתמש בפסח בעדשים כתומות ללא הכשר לפסח ומסתבר שמורחים איזשהו חומר חמץ על העדשים .
אותו הדבר לגבי אורז , הוא אמר שיש מקומות שמלטשים את האורז עם קמח ולכן לא להשתמש במוצרים שהם כביכול לא חמץ אבל לא כתוב עליהם כשר לפסח .
 

22BB

New member
אני המומה ! על עדשים ואורז יש קמח ?

ומה עם צליאקים ?
ברור שצריך למכור כי היום המוצרים כ"כ מורכבים, אבל לא היה עולה על דעתי שאורז הוא לא אורז ועדשים הם לא עדשים.

הלכתי לראות מה כתוב על אריזת האורז
כתוב שמכיל רק אורז, אבל ראיתי גם שהוא כשר לפסח...
באמת מטריד אותי. הולכת לבדוק אריזות בסופר
 

shira1960

Active member
זהבה, לא רוצה לשלול את מה שהרב שלכם אמר -אבל

הסיפור הזה לא נשמע לי. תמיד יש שמועות כאלה ואחרות על מזון - אני זוכרת סיפורים שאנשים נשבעו שהם נכונים, שמפעלי טחינה שוטפים את השומשום באקונומיקה כדי שהטחינה תצא לבנה יותר, ולכן צריך הכשר מיוחד, והיו סיפורים על כך שמורחים "שומן מן החי" על תבניות אלומיניום חד"פ ולכן הן מבריקות, ולכן צריך הכשר מיוחד, ועוד הכנה וכהנה הצדקות לכך שצריך הכשרים מיוחדים.

מעניין שOU בארה"ב, שאף אחד לא חושד בהם שהם מקלים משהו, מוציאים כל שנה רשימת מצרכים שאפשר לצרוך לפסח ללא הכשר מיוחד, כמו קפה, שמנים, ועוד. כלומר, שמספיק ההכשר הרגיל.

בקיצור, אני לא מאמינה שיצרנים מערבבים את העדשים עם קמח.
 
אני אברר איתו לאחר פסח

הרב אמר שלעיתים!! בתהליך הליטוש זה נעשה עם קמח .
חיפשתי עכשיו וראיתי מאמר של תזונה ללא גלוטן שאומר שלעיתים בתהליך העיבוד של כל מיני מאכלים משתמשים גם בגלוטן .
יכול להיות שזה נשאר ביחס נמוך מאוד ולכן לא מציינים זאת על המוצרים .

אלו ההשערות שלי .
 

vered1111

New member
היום חובה על היצרנים לסמן אלרגנים

כך שאם לא כתוב על המוצר שהוא מכיל גלוטן או עשוי להכיל גלוטן, אז אין בו קמח.
לפעמים ה"עשוי להכיל גלוטן" נובע מהשתרבבות גרגר חיטה לחבילה של האורז/עדשים וכו.
 

vered1111

New member
ועוד משהו-

לפעמים יצרנים כותבים "עשוי להכיל גלוטן" כי הם לא עושים בדיקות להמצאות גלוטן במוצר.
אבל אם בוודאות יש , אז הם חייבים לסמן.
 
למעלה