טופס 1042-S

Kingstone

New member
טופס 1042-S

זה אמנם מס אמריקאי אבל אולי משהו ידע.
בבעלותי מניות אמריקאיות בנסד״ק שאני מקבל דרך מקום העבודה שלי כהטבה (RSU). כל שנה אני נאלץ למלא טופס W8-BEN שמצהיר שאני לא אזרח אמריקאי ואין לי חבות מס לארה״ב. עם זאת קיבלת את הטופס הזה שמצהיר שיש לי Federal tax withheld של 150 דולר.
עכשיו השאלה היא האם אני צריך לעשות משהו בנידון? האם זה טופס שאומר שכבר שילמתי את המס הזה או שאני צריך לשלם?
בין אם נעשתה טעות בטופס ה W8-BEN או שלא, אני רוצה לוודא שאני לא צובר פה חוב.
לאחר מכן, האם אפשר לעשות משהו בנידון כדי לתקן את העוול. (החזר המס)

תודה.

כדאי לוודא שאין משהו מעבר

כמו מסחר בפלטפורמה כגון איביי אמזון אטסי וכדומה. ממניות ההטבה כל עוד לא נפרעו לא אמור להיות מס. בברכה. התשובה ניתנה על ידי איתם פינטו, יועץ מס. ממונה (משותף) תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס. ***היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

Kingstone

New member
תודה

השאלה היא עם מי אני מוודא? האתר למסחר הוא etrade.
עם המקום עבודה?
ד״א ששאלתי את etrade הם אמרו בעצמם שהם לא יודעים איך זה עובד כשהאזרח הוא ממדינה אחרת.
לאחרונה מכרתי חלק מהמניות אז אני תוהה אם יהיה קשר מכך.

RSU

עליך לוודא עם מקום העבודה אם התקבול בגין ה- RSU מגולם כבר בשכר ואז ברור לגמרי שלא צריכים לנכות לך מס במקור.
ככל הנראה מדובר במניות שקיבלת לא לפי 102 והן לא מוחזקות אצל נאמן ישראלי . לכן בעת המימוש יש לדווח על הכנסה זו בארץ . המס על הכנסה כאמור הינו מס פירותי כלומר, יחוייב במס שולי.

התשובה ניתנה על ידי ג'נט סורי, יועצת מס.
ממונת תחום מקצועי (משותף) בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

**היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

Kingstone

New member
תודה ג׳נט, דווקא הRSU

כן קיבלתי דרך תקנה 102 עם נאמן ישראלי (ESOP).
הקטע שוב שכנראה בגלל טעות במילוי טופס W8-BEN קיבלתי את ההודעה הזאת מרשויות המס האמריקאיות.
השאלה פה היא לא על מס ישראלי.

למעלה