טופס 1042S ודו"חות מס בארה"ב

Fellowship

New member
טופס 1042S ודו"חות מס בארה"ב

1. אישתי עובדת ב NIH וקיבלה בדואר טופס 1042S.
בשדה 7 (Federal tax withhelp) הערך הוא אפס,
שדה 10 (Total withholding credit) הוא ריק.
האם המשמעות היא שהטופס הוא לידיעה בלבד ואני לא צריך לעשות עמו דבר?

2. ללא קשר לטופס הנ"ל, ברגע שנקבל W2 מה NIH,
אז יחד עם ה DS-2019 ונתוני הויזה, אמלא דו"ח מס ל State ול IRS דרך Sprintax.
האם אני זקוק למסמכים נוספים כלשהן?
אין לנו השקעות או נכסים בארה"ב, למעט חשבון בנק,
להבנתי מכיוון שלא קיבלתי בדואר (אמור להתקבל עד אמצע פברואר) טפסי
1099INT/1098 וגם Online לא מופיעים עבורי טפסים כאלו, אין בהם צורך.
(לאור גובה ריבית זכות, אין משכנתא וכו')

3. האם את דו"חות המס ל State ול IRS צריך להדפיס (בסוף התהליך ב Sprintax) ולשלוח בדואר פיזי, או שיש אפשרות להגיש אונליין?

4. אני על J2, יש לי אישור עבודה/EAD, אינני עובד.
האם גם אני צריך להגיש דו"ח מס כלשהו או רק אישתי?

guy56782

New member
תשובות

1. לא, המשמעות היא שלא הורידו לך מס מההכנסה הזאת. אם היא חייבת במס - תלוי בסטטוס שלך - תצטרך לשלם אותו. בכל מקרה אתה צריך לדווח על ההכנסה הזו, או כהכנסה פטורה או כהכנסה חייבת במס.
2. זה צריך להספיק.
3. NRA לא יכולים להגיש פדרלית online (לגבי המדינה אני מניח שזה תלוי במדינה). בכל מקרה ספרינטקס תתן לך הוראות מדויקות מה לעשות.
4. ספרינטקס אמורה לייצר עבורך טופס 8843, שאתה צריך להגיש גם אם לא היו לך הכנסות. תתחילו בלהשתמש בתכנה עבור אשתך - אני חושב שהיא תייצר עבורך את הטופס הזה על הדרך (אתה שולח אותו בנפרד - התוכנה תגיד לך בדיוק מה אתה אמור לעשות).

הערה על הצד: לדעתי זה לא תקין שלא קיבלתם W2 עד עכשיו - זה בדרכ נשלח הרבה יותר מוקדם. הייתי מברר.

Fellowship

New member
הבהרה

1. ברור לי שצריך להגיש דו"חות מס, התכוונתי לשאול האם אני צריך לעשות משהו עם הטופס הזה (למלא/לשלוח) או רק לשמור אותו אצלי.
&nbsp
2-4. הבנתי, תודה רבה.
&nbsp
בנוגע ל W2, ב NIH אמרו שמפיקים אותו ב 15 למרץ ושולחים בדואר (לכן לוקח עם מספר ימים), ביקשתי שישלחו לה גם במייל בינתיים.

guy56782

New member
אוקיי

כשתשתמש בספרינטקס, התכנה תבקש ממך פרטים מהטופס 1042s שקיבלת. וכשתשלח את ההחזרים, תצטרך לצרף העתק שלו להחזר הפדרלי ואולי גם למדינה (שוב, ספרינטקס תגיד לך בדיוק מה לעשות).

Fellowship

New member
״כשתשלח את ההחזרים״

הכוונה כשאשלח את דו״חות המס?
שמתי לב שמשתמשים במונח Tax return ולא Tax report.
מדוע? תמיד מקבלים החזרים?

Boston Guy

New member
מה שאמרו לך ב NIH נוגד את החוק הפדראלי

החוק הפדראלי מחייב כל מעביד בארה"ב להנפיק טופס W-2 לגבי שנת המס הקודמת ולדאוג שהוא יגיע לידי העובד שלו עד תאריך 31 לינואר בשנת המס הבאה.
זה יכול להיות דיגיטאלי או טופס נייר, ויש מעבידים ש"מותחים" את המעטפת ומפרשים את החוק כ "ה POSTMARK על המעטפה צריך להיות לא יאוחר מ 31 לינואר".
עד היום לא שמעתי הצהרה כזו "אנחנו רק מפיקים את טפסי ה W-2 ב 15 למרץ".
נראה משונה שגוף פדראלי מפר בצורה כל כך בוטה חוק פדראלי.

Fellowship

New member
יתכן שהתבלבלו עם טופס 1042S(?)

בדקתי ואתה צודק כמובן, אפילו באתר של ה NIH כתוב אותו הדבר.
אבל כאשר בתחילת מרץ שלחנו מייל וביקשנו את ה W2, התשובה היתה:
Hi, Your tax form won’t be mailed out until the 15th of March. Sorry.

למרות שבמייל הבקשה היה כתוב במפורש W2, אולי הם לא שמו לב וחשבו שהשאלה מתייחסת ל 1042S,
שאותו אכן מפיקים באמצע מרץ, יחד עם זאת, באמת לא קיבלנו W2, כנראה תקלה.

כך או כך, לא קריטי, יש עוד זמן לטפל בהגשת דו"חות המס.

תודה.

ilanvag

New member
אם קיבלת 1042S, אז אתה לא אמור לקבל גם W2, למיטב ידיעתי

זה או זה או זה.
&nbsp
למיטב זכרוני, ועבר כעשור מאז -- כשאשתי עשתה פוסט-דוק בהארוורד, גם היא קיבלה 1042S ולא W2... ואני מניח שהם יודעים מה הם עושים.
&nbsp
במלים אחרות -- תנסה לתפוס בטלפון מישהו ב-NIH שמבין משהו מהחיים שלו... כי אם תמשיך לחכות ל-W2, אז יש מצב שתחכה עוד הרבה הרבה זמן...

guy56782

New member
אני מקבל גם וגם

האוניברסיטה מסווגת חלק מהמלגה שלי כמשכורת (אני לא מתרגל, זה איכשהו תלוי במקור שהם משתמשים בו עבור המלגה). ככה שזה כנראה תלוי במוסד.

ilanvag

New member
אמרת בעצמך - *חלק* מהמילגה.

הכוונה שלי הייתה שעבור סכום נתון, למיטב ידיעתי, אין דבר שכזה לקבל גם 1042S וגם W2. זה או או.
&nbsp
אם האוניברסיטה מחלקת את המילגה שלך בצורה מסוימת, כך שעבור חלק אתה מקבל 1042S ועבור חלק אחר אתה מקבל W2 -- זה כבר סיפור אחר.
&nbsp
אצל פלושיפ, הבנתי שטופס 1042S כולל את כל ההכנסה שקיבלה אשתו (ואם לא, אז ייתכן שהוא אכן צריך לקבל גם W2... אבל מאחר ואנחנו כבר אחרי אמצע מרץ והוא עוד לא קיבל, והחוק אומר סוף ינואר -- אז אני בספק).

למעלה