טופס 135 והשמטת מידע מטפסי 867

azaz12

New member
טופס 135 והשמטת מידע מטפסי 867

שלום,
התחלתי למלא טופס 135 לצורך קבלת החזר מס לשנים 2015+ 2016 עבור הסיבות הבאות:
א. מעבר עבודה (שכר השתנה)
ב. סיום תואר
ג. תרומות
את כל הדברים האלו הבנתי איך למלא בטופס 135.
הבעיה היא שיש לי גם חשבון השקעות עם מעט תנועות (רווחים והפסדים). יש ברשותי טפסי 867 לשנים הרלוונטיות, אולם אינני מצליח להבינם כ"כ (אני מבין חלק מהסעיפים שם). וזה גורם לכך שאני לא מבין מה אני צריך למלא בסעיפים הקשורים לזה בטופס 135.
שאלות:
1. האם השמטת המידע אודות ההשקעות הוא חוקי? המטרה היא לא להשתמט מתשלום מס, מפני שאותו אני משלם דרך בית ההשקעות (הישראלי) בו מתנהל חשבוני. אלא להימנע מהתעסקות נוספת באיך למלא את הסעיפים.
2. האם בגלל השקעותיי אני מחוייב במילוי טופס 1301 במקום טופס 135?
3. במידה ואשאיר את הסעיפים ריקים (וכן בהנחה שטופס 135 רלוונטי עבורי) ואגיע עם טפסי 867 לפקיד השומה- האם יעזרו לי שם להשלים את המספרים החסרים או שאני חייב להגיע עם הטופס כשהוא מוכן לחלוטין?

תודה רבה מראש,
איתי

תשובות

1. זה לא חוקי להשמיט הכנסות. אי ידיעה אינה פותרת מעונש. 2. לא מחייב 1301 כן מחייב נספח ג 3. לשכות ההדרכה פתוחות לקהל הרחב. קח בחשבון שהם לא גוף מייעץ אלא רק מדריכים איך למלא. בברכה. התשובה ניתנה על ידי איתם פינטו, יועץ מס. ממונה (משותף) תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס. ***היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

azaz12

New member
לשכות הדרכה

תודה רבה על התשובה הבהירה.
אני לא מצליח למצוא מידע על לשכות ההדרכה. מצאתי רק מידע בנוגע לתקופה של מילוי הדוח השנתי שבו הן פתוחות. תוכל להפנות אותי בבקשה לרשימת הלשכות ושעות הפתיחה?
תודה רבה על העזרה,
איתי

ctzn99

Member
לשכות הדרכה

כאמור הכתובת שלך היא לשכת ההדרכה, לא פקיד שומה! חפש בגוגל, באתר של מס הכנסה, וכד'. בלשכת ההדרכה הפקיד ממש מנסה למלא איתך את הטפסים - חלק מהפקידים המדריכים אפילו יודעים איך למלא נספח ג'
(מנסיון...)
אגב בעבר שואלים הציגו כאן את טפסי 867 שלהם וקיבלו עזרה מהפורום

למעלה