טופס 161: שם המשלם: מעביד

Indigo121

New member
טופס 161: שם המשלם: מעביד

שלום
לפני כשנה פוטרתי ממקום עבודה, ונמסר לי טופס 161. מכיוון שהיה חסר סכום להשלמת הפיצויים, המעביד הוסיף לטופס, בנוסף לסכום שהצטבר בקופה, סכום נוסף תחת "שם המשלם: מעביד".

אם אני מבין נכון הסכום הזה למעשה לא הוכנס לקופה, כך גם לפי דוחו"ת מהקופה. אז היכן הוא נמצא?
האם במקרה של פשיטת רגל המעביד לא אוכל לקבל את הסכום?
אין לי צורך במשיכת כספי הפיצויים, אבל איך אוכל להבטיח שאקבל את אותו סכום השלמה מהמעביד אם לא אפדה את כספי הפיצויים ואמשוך אותם לחשבון הבנק שלי?

תודה רבה

השלמת פיצויים

כספי השלמת פיצויים (קוד 1) בטופס 161 צריכים להתקבל מהמעביד עם סיום העבודה, אם הכספים היו מופקדים בקופת פיצויים נוספת אז הקופה הזו הייתה מופיעה בטופס 161.
ככל הנראה תצטרך לפנות לערכאות משפטיות כנגד המעסיק, ואף רשות המסים תחשיב לך בעתיד את הכספים האלו ככספי פיצויים פטורים ממס, מה שיפגע בך (תלוי בהיקף הסכום) בקצבה המזכה בעת גיל הפרישה.
ממליץ לך להודיע לרשות המסים שלאהתקבלו סכומים אלו בפועל ולשמור על התיעוד.

Indigo121

New member
תודה על תשובתך, רק כדי לוודא-

אני רק רוצה להבהיר שטרם הגשתי את אותו טופס 161 (ו-161 א) למס הכנסה. אם אני מבין נכון, כספי ההשלמה (תחת קוד משלם 1) היו אמורים להיות משולמים (ישירות אליי) לפני הגשת הטופס למס הכנסה?

או שרק לאחר הגשת הטופס והאישור על כך ממס הכנסה המעסיק אמור לשלם את הכסף?

תודה שוב

Indigo121

New member
מישהו יודע בבקשה?

האם תשלום יתרת הפיצויים מהמעסיק אליי תלוי בהגשת הטופס 161 למס הכנסה, או שהוא אמור היה להתרחש בכל מקרה?

למעלה