תשובות
1. הבחירה במעקף קיבה הייתה מאוד קלה נכונה והגיונית, כי אני הייתי "חולת מתוקים", בנוסף לאכילה המרובה....
ברגע ששמעתי את צמד המילים "תסמונת דאמפינג"- היה לי ברור שכל ניתוח אחר הוא מיותר.
כאחת שהייתה אוכלת חטיף שוקולד ביום- עד חבילת שוקולד ביום.... ולא מסוגלת לעבור את היום ללא שביב של סוכר- הייתי חייבת הגמלות בדרך הקשה ביותר.
מסיבה זו, היה לי ברור ששרוול לא יוכל לעזור לי- כי להמשיך לאכול שוקולד זה מאוד אפשרי אחרי שעושים שרוול.
סיבה נוספת היא כי אני סבלתי מצרבות (לא תכופות... אבל עדיין), ולא רציתי להמשיך לחוות את זה.
 
העניין איתי שאצלי זה היה מאוד ברור והגיוני- אבל לאנשים אחרים יש הרבה שיקולים נוספים....
אני אומנם הייתי אוכלת הרבה, אבל מעולם לא נמשכתי לבצקים, לאוכל מטוגן.
הייתי אוכלת ירקות מוקפצים, אבל לא מצליחה לעבור את היום בלי חטיף שוקולד קטן אחרי זה.
 
אני חוזרת האמירה הזאת בתור מנטרה- אבל אני באמת מאמינה בזה:
אני חושבת שכל אחד שרוצה לעבור ניתוח (ועומד בקריטריונים) צריך לבחון את כל האופציות שקיימות (וכן, לבחון גם טבעת, גם שרוול וגם מעקף קיבה), ורק אחרי שעושים חישוב של תזונת הניתוח= צריך לקבל החלטה מושכלת.
אסור בעיני ללכת על פי הרצונות של הבריאטריה כעת- כי יש אנשים שלמשל טבעת יתאים להם מאוד, אבל כעת המנתחים לא בעד הניתוח בגלל תוצאות סטטיסטיות, ולכן לא ימליצו לו על כך.
אני יודעת שיש אנשים שמתנגדים לצורת חשיבה שלי והולכים רק על פי המלצת הבריאטריה כיום- אבל צריך לזכור שלפני 10 שנים הבריאטריה חשבה בצורה X, עכשיו היא חושבת בצורה Y, ובעוד 20 שנה היא תחשוב בצורה Z....
אני חושבת שהדבר שהכי מדגים את זה טוב זה השינוי שיש בכל השנים האחרונות בחשיבה של מנתחים:
לפני 30 שנה זה היה אך ורק מעקף קיבה, לפני 15 שנים זה היה טבעת, ב-10 השנים האחרונות זה שרוול, וכעת העניינים מתהפכים לכיוון של מיני מעקף...
אז איך חושבים מה הניתוח הכי טוב עבור עצמך?- שוקלים את כל סוגי הניתוחים (בקריאה של מאמרים), מסתכלים על איזה תזונה הכי בעייתית אצלך, ואז מחליטים על פי כל השיקולים החלטה מושכלת.
 
2. אני עשיתי את הניתוח שלי באסותא חיפה. המנתח שלי הינו ד"ר דוד חזן. הוא מומלץ בחום רב!!! מנתח שעושה את שני סוגי הניתוחים (שרוול ומעקף), ובהחלט מתאים את סוג הניתוח על פי התזונה שלך (ולא על פי הבריאטריה).
 
3. אני מאוד מאוד מאוד מרוצה מהניתוח.
אני כיום אוכלת כל סוגי המאכלים (מלבד מתוק תעשייתי וכמובן אפרסמון וציפה של פרי הדר (אבל את שני האחרונים גם אסור בשרוול)).
כשאני מדברת על מתוק- זה לא כולל פירות. אני אוכלת עד היום בננה, תותים, ענבים, תפוח....
תסמונת דאמפינג קורת בסוכר תעשייתי- עוגות, שוקולדים, קרמל ועוד ועוד.
אני יכולה להעיד שמאוד קל לי לאכול בשר לסוגיו הרבים (על פי מה שהבנתי מאנשים שעברו שרוול, זה שיש קושי לאכול בשר)
 
אני יכולה לומר גם שאין לי שום חוסרים מבחינת הויטמינים- וזה כמובן כי אני מקפידה לקחת כל יום אחד הויטמינים שאני צריכה.
 
אין לי בעיות במערכת העיכול- ההפך, אני מרגישה שהמערכת עכשיו עובדת יותר טוב מבעבר.
וכן, אני יכולה להעיד שיכולת השמירה היא מאוד גדולה כאשר אי אפשר לאכול סוכרים....
 
אשמח לענות על עוד שאלות- רבות ככל שיהיו לך