טופס 17

טופס 17

היי
רציתי לשאול אותכם אם טופס התחייבות לניתוח שרוול פג תוקף למי צריך לפנות ? או שאני צריכה לעשות את התהליך מחדש ? . הסיבה שנתתי לזה לקרות היא מיכון שאני בהתלבטות בין השרוול למיני מעקף. במידה ואני אבחר במיני מעקף האם קופת חולים כללית מכסה ? אשמח לשמוע ממכם בתודה מראש.

מעיין א3

New member
האם את מדברת על פרטי או ציבורי?

לא הבנתי האם מדובר על אסותא ומדיקל סנטר או על בית חולים ציבורי.
אני מאמינה שבציבורי הקופה מחסה את העלות.
לגבי פרטי- צריך לשאול גם את הקופה וגם את בית החולים הפרטי.....

מעקף קיבה

היי מעיין , ראיתי בפורום קיצור קיבה שאמרת שאחותך שוקלת לעשות מעקף קיבה ,השאלה שלי האם היא עשתה ? ואם כן אודה לך שתתני לי פרטים כי גם אני חושבת לעשות .

מעיין א3

New member
היא שוקלת את המיני מעקף- אני עשיתי מעקף קיבה רגיל

יש הבדל בין מיני מעקף למעקף קיבה רגיל... בין היתר במנתחים שמבצעים את סוג הניתוח הזה.
באסותא אמרו לנו שזה נכלל בתוך טופס 17.
עם זאת, אנחנו נמצאים במכבי, ואף אחד מהמנתחים שאמרתי לא נמצאים במכבי- ולכן צריך לשלם שכר מנתח...
&nbsp
אני אישית עברתי את הניתוח הרגיל של מעקף קיבה (הישן), ולזה לא קשה למצוא מנתחים מכל שאר הקופות....
אני חושבת שזה מאוד תלוי במצב הרפואי שלך- האם הוא מאפשר מיני מעקף או לא (כי אם יש לך צרבות- אז כמו בשרוול, המיני מעקף מגביר את הצרבות.... לעומת מעקף קיבה רגיל שפותר אותם לחלוטין).
&nbsp
מבחינת בית חולים ציבורי- צריך פשוט לדבר עם הקופה שלך ולראות האם הם מכסים את זה או לא... אני פחות מודעות למה שקורה בבתי חולים ציבוריים...

מעיין

אני מאוד מודה לך שהקדשת לי מזמנך והבהרת לי כמה דברים. האם זה בסדר שאשאל אותך עוד כמה שאלות ?

שאלות למעיין או לכל אחד שרוצה להוסיף מניסיונו האישי

1. למה דווקא בחרת במעקף ולא בשרוול ?
2. איפה עשית את הניתוח שלך ? ומי היה המנתח שלך?
3. האם את מרוצה מהניתוח ?

מעיין א3

New member
תשובות

1. הבחירה במעקף קיבה הייתה מאוד קלה נכונה והגיונית, כי אני הייתי "חולת מתוקים", בנוסף לאכילה המרובה....
ברגע ששמעתי את צמד המילים "תסמונת דאמפינג"- היה לי ברור שכל ניתוח אחר הוא מיותר.
כאחת שהייתה אוכלת חטיף שוקולד ביום- עד חבילת שוקולד ביום.... ולא מסוגלת לעבור את היום ללא שביב של סוכר- הייתי חייבת הגמלות בדרך הקשה ביותר.
מסיבה זו, היה לי ברור ששרוול לא יוכל לעזור לי- כי להמשיך לאכול שוקולד זה מאוד אפשרי אחרי שעושים שרוול.
סיבה נוספת היא כי אני סבלתי מצרבות (לא תכופות... אבל עדיין), ולא רציתי להמשיך לחוות את זה.
&nbsp
העניין איתי שאצלי זה היה מאוד ברור והגיוני- אבל לאנשים אחרים יש הרבה שיקולים נוספים....
אני אומנם הייתי אוכלת הרבה, אבל מעולם לא נמשכתי לבצקים, לאוכל מטוגן.
הייתי אוכלת ירקות מוקפצים, אבל לא מצליחה לעבור את היום בלי חטיף שוקולד קטן אחרי זה.
&nbsp
אני חוזרת האמירה הזאת בתור מנטרה- אבל אני באמת מאמינה בזה:
אני חושבת שכל אחד שרוצה לעבור ניתוח (ועומד בקריטריונים) צריך לבחון את כל האופציות שקיימות (וכן, לבחון גם טבעת, גם שרוול וגם מעקף קיבה), ורק אחרי שעושים חישוב של תזונת הניתוח= צריך לקבל החלטה מושכלת.
אסור בעיני ללכת על פי הרצונות של הבריאטריה כעת- כי יש אנשים שלמשל טבעת יתאים להם מאוד, אבל כעת המנתחים לא בעד הניתוח בגלל תוצאות סטטיסטיות, ולכן לא ימליצו לו על כך.
אני יודעת שיש אנשים שמתנגדים לצורת חשיבה שלי והולכים רק על פי המלצת הבריאטריה כיום- אבל צריך לזכור שלפני 10 שנים הבריאטריה חשבה בצורה X, עכשיו היא חושבת בצורה Y, ובעוד 20 שנה היא תחשוב בצורה Z....
אני חושבת שהדבר שהכי מדגים את זה טוב זה השינוי שיש בכל השנים האחרונות בחשיבה של מנתחים:
לפני 30 שנה זה היה אך ורק מעקף קיבה, לפני 15 שנים זה היה טבעת, ב-10 השנים האחרונות זה שרוול, וכעת העניינים מתהפכים לכיוון של מיני מעקף...
אז איך חושבים מה הניתוח הכי טוב עבור עצמך?- שוקלים את כל סוגי הניתוחים (בקריאה של מאמרים), מסתכלים על איזה תזונה הכי בעייתית אצלך, ואז מחליטים על פי כל השיקולים החלטה מושכלת.
&nbsp
2. אני עשיתי את הניתוח שלי באסותא חיפה. המנתח שלי הינו ד"ר דוד חזן. הוא מומלץ בחום רב!!! מנתח שעושה את שני סוגי הניתוחים (שרוול ומעקף), ובהחלט מתאים את סוג הניתוח על פי התזונה שלך (ולא על פי הבריאטריה).
&nbsp
3. אני מאוד מאוד מאוד מרוצה מהניתוח.
אני כיום אוכלת כל סוגי המאכלים (מלבד מתוק תעשייתי וכמובן אפרסמון וציפה של פרי הדר (אבל את שני האחרונים גם אסור בשרוול)).
כשאני מדברת על מתוק- זה לא כולל פירות. אני אוכלת עד היום בננה, תותים, ענבים, תפוח....
תסמונת דאמפינג קורת בסוכר תעשייתי- עוגות, שוקולדים, קרמל ועוד ועוד.
אני יכולה להעיד שמאוד קל לי לאכול בשר לסוגיו הרבים (על פי מה שהבנתי מאנשים שעברו שרוול, זה שיש קושי לאכול בשר)
&nbsp
אני יכולה לומר גם שאין לי שום חוסרים מבחינת הויטמינים- וזה כמובן כי אני מקפידה לקחת כל יום אחד הויטמינים שאני צריכה.
&nbsp
אין לי בעיות במערכת העיכול- ההפך, אני מרגישה שהמערכת עכשיו עובדת יותר טוב מבעבר.
וכן, אני יכולה להעיד שיכולת השמירה היא מאוד גדולה כאשר אי אפשר לאכול סוכרים....
&nbsp
אשמח לענות על עוד שאלות- רבות ככל שיהיו לך

למעיין

מאוד מודה לך על שהקדשת מזמנך לכתוב לי את כל הדברים האלה
בצורה מאוד ברורה .הבעיה אצלי היא לא המתוקים אלא כמויות של בצק ואוכל מטוגן ומאוד אוהבת בשר .
התלבטות העיקרית שלי לגבי המיני מעקף הוא בגלל התת ספיגה, אני סובלת מחוסר ברזל אני לא יודעת כמה זה יתאים לי . יש לי כבר התחייבות קופה לניתוח שרוול בירושלים ממה שהבנתי המנתח שלי לא מבצע ניתוח מיני מעקף . מקווה להגיע להחלטה מושכלת כמה שיותר מהר ,המצב שלי בלתי נסבל .

מעיין א3

New member
אני חושבת שכדאי להתייעץ עם מנתח כירורגי

אסור לך לשקול את ההחלטה הזאת לבד- במידה ובאמת יש לך חוסרים בברזל.
אני כתבתי בזמנו את שמות המנתחים של מיני מעקף בפורום השכן, אז כדאי אולי לבקש ייעוץ מאחד מהם....
צריך לראות מה הם ממליצים לעשות במידה ויש לך גם ככה חוסר בברזל....
&nbsp
בהצלחה!

0804771

New member
פרטי או ציבורי

אני שנה וחצי אחרי פחות 40 קילו ניראת ומרגישה נהדר ממליצה ציבורי הסיבה העיקרית מעקב קבוע ובכל בעיה ולו הקטנה ביותר יש מי שיבדוק בפרטי לא תמיד זה קורה וחבל לשלם בסביבות700 שח בשביל חדר יותר יפה ובסוף לקבל את אותו רופא מהציבורי בהצלחה

למעלה