טופס 194

inbalich

New member
טופס 194

אני חדשה כאן, ונתקלתי בשאלה לגבי טופס 194. בעלי ואני נוסעים לארה"ב בעוד כשבועיים לתקופה לא מוגבלת, ואין לי מושג מה זה הטופס הזה. מישהו יכול לפרט לי קצת יותר?

amits6

New member
טופס הכניסה המוחתם לך

עם תאריך שאת מחוייבת לעזוב את המדינה, המוצמד לדרכון בכל זמן שהותך בארה"ב.

רק עכשיו קישרתי בין המסר

ששלחת לי להודעה הזאת. טופס I-94 הוא טופס שתקבלו במטוס, תצטרכו למלא אותו כדי להכנס לארה"ב. תצטרכו להכניס בו את שמותיכם, מספרי דרכונים, מספר הטיסה עליה הגעתם וכתובת בה תשהו בארה"ב. את הטופס תמסרו יחד עם הדרכון בעת ביקורת דרכונים בכניסה לארה"ב, והוא ישודך לכם לדרכון ויוחתם עם תאריך שבו פוקעת אשרת השהייה שלכם בארה"ב. הוא יילקח מכם בצאתכם מארה"ב.

doronf65

New member
מנהל
האם טופס I-94 רלוונטי לגבייך?

ענבל שלום, אם הבנתי נכון מצירוף כל השרשורים שלך, הרי שאת מתכוונת להיכנס לארה"ב כתיירת עם בעלך האזרח, ולהשיג לעצמך גרין קארד כשתגיעי. אם זה כך, הרי שזו ממש לא הדרך המומלצת, ויהיו לך הרבה קשיים וייקח המון זמן (חודשים עד שנים) לעשות AOS (שינוי סטטוס מתייר לויזת תושב קבוע). הדרך הנכונה היא דרך השגרירות בארץ, ואז זה לוקח מספר שבועות עד חודשיים-שלושה אם יש לכם את כל מה שצריך. ואם לא הבנתי נכון, ואת כבר עשית את הסידורים הדרושים, הרי שאת מגיעה עם ויזת הגירה, ואז ה- I-94 לא רלוונטי לגבייך כלל. דורון

inbalich

New member
הי דורון, קודם כל תודה על תשומת הלב

הבנת נכון, אני אכנס עם ויזת התייר שלי, אבל אני מתחילה את תהליך הגרין קארד כאן בארץ, ולאחר שאגיש את כל המסמכים הדרושים, יזמנו אותנו לראיון, מה שאומר שבעוד כ 4-5 חודשים נבקר שוב בארץ הקודש
לרגל הראיון... טופס 94 המדובר עניין אותי כי ראיתי מישהי בפורום שהיתה היסטרית בגללו, ובכלל לא ידעתי מה משמעותו. בכל מקרה, אם אתה יודע אילו מסמכים עליי להגיש יחד עם הבקשה לגרין קארד, אשמח לדעת, למרות שהם בטח יגידו לי ברגע הגשת הטפסים מהם המסמכים הדרושים (אני מעדיפה פשוט לדעת מראש). ושוב תודה לך

omer72

New member
מספר עובדות

ישנו שלב מסוים בתהליך הגרין כארד שהקונסול מבטל לך את הויזה הקיימת שלא תוכלי לטוס לארה"ב עד סוף התהליך. תוודאו לפני תחילת התהליך (שעולה יותר מ800$) שיש לכם ספונסר שחי יותר מ3 שנים בארה"ב ומוכן להיות ערב לכם ולהצהיר על הכנסותיו ב3 שנים האחרונות וזאת מכיוון שבעלך (אם אני מבין נכון) לא גר ב 3 שנים האחרונות בארה"ב. כמו כן, בתור אזרח אמריקאי, הוא צריך להציג אישורים שהוא הגיש בעצמו טפסים לIRS ב3 שנים האחרונות כיוון שאזרחים אמריקאים מחוייבים להגיש.

doronf65

New member
מנהל
הערות

1. שלב ביטול הויזת תייר הוא בראיון. בהנחה שהיא מקבלת מספר ימים אחריו את ויזת ההגירה ובביקור הבא משתמשת בה - אז אין בעיה. אם בכל אופן יש לה מה לעשות עם ויזת התייר לפני שקיבלה ויזת הגירה, היא יכולה לבקש לא לבטל על המקום, ואז תצטרך להגיע אישית לפני שתקבל את ויזת ההגירה ויבטלו לה אז. 2. בעלה יכול להגיש דוחות 0 רטרואקטיבית, זה מה שעשתה אשתי. זה נכון שחייבים, כי כך הוא מוכיח שהוא לא יכול להיות sponsor, ויש לצרף co-sponsor.

omer72

New member
נכון

גם אשתי הגישה טפסים אחורה, כיוון שאתה צריך להרוויח יותר מ80000$ בשנה כדי שתצטרך לשלם מס (מה שלא נכון הפוך עכשיו עם הרפורמה במס בארץ). אני נפלתי בשלב הCOSPONSER כיוון שלא מצאתי אחד שכזה אבל אני אנסה להוציא בהמשך השהייה שלנו פה גרין כארד

doronf65

New member
מנהל
תהליך קבלת ויזת הגירה

ענבל, הנה לינק שיסביר את התהליך. שאלי עוד אם יש שאלות. אם אני מנתח את המקרה שלך, נראה לי שיש לך בעיית ספונסר. תצטרכי Co-sponsor. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=456&msgid=14469328&archive=1 בהצלחה! דורון

למעלה