טופס i-864 & i-864a ואישור משטרה

miritav

New member
טופס i-864 & i-864a ואישור משטרה

הי לכולם. אני הגשתי טופס i-130 עבור בעלי בינואר ועדיין מחכה לתשובה. בנתיים מכינה את הכל לשלב הבא.

שאלה בנוגע לi-864:להבנתי אני צריכה למלא אותו ואמי תמלא i-864a כhousehold member שלוקחת אחריות כלכלית על בעלי. ואז אני שולחת את שתיהן יחד לNVC בדואר. זה מה שהבנתי מהאתר של ההגירה אבל אני רואה פה שיש כאלה שההורים/ספונסרים ממלאים i-864. מישהו יכול ללכוון אותי?

שאלה בנוגע לאישור משטרה: אני מחכה לאישור הi-130 לעשות את זה מכוון שיש לאישור משטרה פג תוקף ואין לי עדיין קייס נאמבר. כאשר יש קייס נאמבר והולכים למשטרה, האם הם שולחים את האישור לקונסוליה בירושלים ונותנים לי במקום העתק לשלוח לNVC? הבנתי שלהרבה אנשים היו בעיה עם זה שלא קיבלו העתק לשלוח לNVC וקיבלי תשובה חזרה שהאישור חסר.

תודה ושנה טובה!

idan306

New member
תשובות

שאלה בנוגע לi-864:להבנתי אני צריכה למלא אותו ואמי תמלא i-864a כhousehold member שלוקחת אחריות כלכלית על בעלי. ואז אני שולחת את שתיהן יחד לNVC בדואר. זה מה שהבנתי מהאתר של ההגירה אבל אני רואה פה שיש כאלה שההורים/ספונסרים ממלאים i-864. מישהו יכול ללכוון אותי?
==> הבנת לא נכון. אני יוצא מנקודת הנחה שאת אזרחית אמריקאית שמבקשת גרין כארד לבעלך. את הספונסרית הראשית ולכן את צריכה למלא i864. אמך (שאני מניח אזרחית או תושבת קבע שגרה בארה״ב) היא קו-ספונסר ולכן גם היא צריכה למלא i864. בנוסף, אם היא נשואה ומגישה מסים בסטטוס Married Filing Jointly אז בעלה צריך למלא i864A היות ודוחות המס שלה שיראו הכנסה לטובת ספונסרשיפ בעצם יכילו גם כספים שלו. אם הוא לא מעוניין למלא ולחתום ישנה אלטרנטיבה שבעצם מוכיחה שהחלק של ההכנסה של אמך בדוח המס המשותף מספיקה להוות קו-ספונסר. בשביל זה אמך תצטרך להראות איזה חלק היא ״תרמה״ לדוח. למשל באמצעות טופס W2 ממעסיק
&nbsp
שאלה בנוגע לאישור משטרה: אני מחכה לאישור הi-130 לעשות את זה מכוון שיש לאישור משטרה פג תוקף ואין לי עדיין קייס נאמבר. כאשר יש קייס נאמבר והולכים למשטרה, האם הם שולחים את האישור לקונסוליה בירושלים ונותנים לי במקום העתק לשלוח לNVC? הבנתי שלהרבה אנשים היו בעיה עם זה שלא קיבלו העתק לשלוח לNVC וקיבלי תשובה חזרה שהאישור חסר.
==> יש לך עוד הרבה לחכות. אין טעם ללכת למשטרה לפני שקובעים לך ראיון בקונסוליה. המשטרה שולחת אישור ישירות לקונסוליה - זה נכון. כשתהיי מוכנה עם כל המסמכים לNVC, צרפי מסמך נוסף שמסביר מגוע אינך מצרפת אישור משטרה (נוסח כשלהו שמסביר שבישראל המשטרה שולחת את האישור ישירות לקונסוליה) ושאת מבקשת לא לעכב את הבקשה בגלל זה

miritav

New member
תודה ועוד חידוד

הי עידן,

תודה רבה על ההכוונה! אני אזרחית אמריקאית שגרה בארץ, אמי אזרחית אמריקאית (רווקה) שגרה בארה"ב. קראתי את הדגשים בלינק הזה: https://travel.state.gov/content/vi...ments/Step_4_Collect_Financial_Documents.html

וזה נראה לי שאני תחת המצב שבתמונה המצורפת. אני לא רואה איפה רשום את המצב שאתה תיארת שתינו ממלאות את הi-864 הרגיל?

שוב תודה!

miritav

New member
נראה לי שמצאתי את ההסבר...

נראה לי שמצאתי את ההסבר...
https://www.uscis.gov/greencard/affidavit-support
Joint Sponsor
A joint sponsor is someone who is willing to accept legal responsibility for supporting your family member with you. A joint sponsor must meet all the same requirements as you, except the joint sponsor does not need to be related to the immigrant. The joint sponsor (or the joint sponsor and his or her household) must reach the 125% income requirement alone. You cannot combine your income with that of a joint sponsor to meet the income requirement.

How to File an Affidavit of Support
You, the sponsor, should complete Form I-864 when your relative has been scheduled for an immigrant visa interview with a consular officer overseas or when your relative is about to submit an application for adjustment to permanent resident status with the USCIS or with an Immigration Court in the United States. If you have a joint sponsor, they must also complete Form I-864. If you are using the income of other household members to qualify, then each household member who is accepting legal responsibility for supporting your relative must complete a separate Form I-864A, Contract Between Sponsor and Household Member.

miritav

New member
הי שוב- שאלה בנוגע לhousehold size בi-864

הי שוב!

בנוגע לhousehold size, איך בדיוק ממלאים? אני מלאתי 1 לperson i'm sponsoring, שזה בעלי, ואז מלאתי 0 לspouse. זה נכון לדעתך?

בנוגע למספר 7, האם אני ממלאה 1 לאמא שלי? הרי היא לא ממלא i-864. אמרת שהיא אמורה למלא i-864a אז איפה בדיוק אני מציינת אותה בhousehold size? אנחנו נגור איתה בנתיים...

תודה ושנה טובה!

miritav

New member
כנ"ל שאלה על תוספת income

כנ"ל בשאלה על Income you're using from anyone in your household size... מה עושים פה?

ולפי ההסבר של איך סופרים household size, אני אמורה לכלול את אמא שלי, אבל לא ברור לי איך אם היא לא ממלא i-864a?
תודה תודה תודה

למעלה