טופס W-8BEN

Fellowship

New member
טופס W-8BEN

הבנק שלח אלינו דרישה למלא טופס W-8BEN, עשינו זאת בשנה שעברה כאשר היינו עם ויזות J (כעת על H), אבל כעת זה פחות ברור.

ראשית, האם ההתייחסות בטופס היא לשנת מס או לנקודת הזמן הנוכחית?
אם מדובר על שנת מס 2018, אז נחשבנו Non Resident לצורכי מס,
אם מדובר על נקודת הזמן הנוכחית, אז החודש, ממש בעוד מספר ימים ספורים,
אנו עוברים את מבחן הימים והופכים ל Resident לצורכי מס (ולכן הדו"ח לשנת המס 2019 יהיה Dual Status).

להבנתי, ההתייחסות היא ללא קשר לשנת מס, אלא לסטטוס הנוכחי,
מעבר לכך שזה נשמע הגיוני, אני אמור למלא בטופס מה הסיבה שבגינה אנחנו נחשבים Non-Resident Alient,
בפעם הקודמת בחרתי באופציה של ויזת J וצירפתי צילום שלה,
אני מניח שלא רלוונטי לבחור זאת ולצרף צילום של ויזה פגת תוקף,
שכבר הונפקה ויזה מסוג חדש לאחריה (לאחר כמובן שינוי סטטוס תואם).

לפי הכתוב כאן: https://www.irs.gov/instructions/iw8ben אני פשוט צריך לבקש/למלא W-9 במקום הנ"ל?
Do not use Form W-8BEN if you are described below
You are a U.S. citizen (even if you reside outside the United States) or other U.S. person
(including a resident alien individual). Instead, use Form W-9, Request for Taxpayer Identification Number and Certification, to document your status as a U.S. person.

או שהסטטוס כן נקבע בתום שנת מס, ונכון לעכשיו אנחנו נחשבים Non Resident ועלי לסמן שיש לנו ויזות J?
(נשמע בעייתי)
ואם כבר לסבך עוד יותר, אז ממש כעת אנחנו באמת נחשבים Non Resident (אבל לא עם ויזות J),
ובעוד כשבוע נהפוך ל Resident לפי מבחן הימים, אז אני אמור למלא בצורה שונה אם אמלא כעת או בעוד שבוע?
(לא סביר).

להבנתי, ברגע שאנחנו עוברים את ה Substantial Presence Test אנחנו צריכים למלא W9 במקום W-8BEN, מישהו יודע אם זה נכון?
(החלק שנשמע בעייתי הוא שכדי לעשות זאת אני צריך לחכות שבוע?
הרי אם אעשה זאת עכשיו אני לא יכול להצהיר שאנחנו עם ויזות J ובעצם אין לי מה לסמן (חובה) בטופס כהסבר לסיבה שאני לא נחשב עדיין תושב לצורכי מס).

הצלחתי לסבך נושא שאמור להיות פשוט

vinney

Well-known member
אתה חופר. אתה על H? שלח W9.

עקרונית אתה צריך לשלוח את הטופס הנכון ליום החתימה, ולשלוח טופס חדש ברגע שהסטטוס משתנה. בתכל׳ס ברור שתגיש דו״ח תושב לשנה הזאת, אז שלח W9 וזהו.

למעלה