טופס w-9 בבנק בישראל

zach78

New member
טופס w-9 בבנק בישראל

קצת רקע: אני תושב קבע (GC)בארהב מזה כ 8 שנים. בחשבון הבנק שלי בישראל נותרו מספר השקעות שלא הייתי מודע אליהן.

כשהגעתי לבנק למשוך את הכספים, הם סירבו לתת לי למשוך אותם אלא אם אמלא מספר טפסים ( ואספק מספר SSN וצילום דרכון ) ובראשם w9.
הדבר הדליק לי מספר רב של נוריות הזהרה, ובחרתי שלא למלא אף טופס ולעזוב ( פיזית ) את הבנק. האם אני פרנואיד לשלא לצורך, או שעלי להמשיך לסרב למסור לבנק את הנ״ל ?

נ.ב. 1. כשכתבתי ״סירבו לתת לי למשוך״ כוונתי היתה במזומן.
נ.ב. 2. בין הטפסים הנ״ל היה הצהרה לגבי אופן השהייה שלי בארה״ב. ( ויזת עבודה, תושב קבע, אזרחות )
אם יש למשתתפים כאן תובנות בנושא, אשמח לשמוע.

zuki3

New member
זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך

אתה צודק, זה בעיתי לתת את הנתונים האלו לגוף שאין לך שליטה לאן הנתונים יגיעו,
אבל אין לך ברירה, הבנק לא יתן לך לעשות כלום עם הכסף עד שלא תתן לו את כל הפרטים, לא למשוך את הכסף ולא שום פעולה אחרת,
לכן לא תהיה לך ברירה אלא לתת לו את כל הפרטים.
הבנקים הישראלים מפחדים אחרי שתפסו אותם והם כרגע מתנהגים בדרך הכי בטוחה שיש, אתה רוצה את הכסף ? תן את הפרטים שהם מבקשים

zach78

New member
רודפים אחרי ?

נכון. אני מנסה לוודא שאני עושה את הדבר הנכון.
קראתי את הדעות בפורום
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/456/163552361/ישראלים_בחו%60%60ל/עוברים_לארצות_הברית
ואילן היה די נחרץ כנגד זה, גם אם זה היה לפני כחמש שנים.

הם גם התעקשו על סגירת תיק המניות שלי ( שהיה ריק ), מכיוון שאני ״תושב חוץ״. לגבי זה לא באמת היה לי איכפת. מבחינתי, סגירת החשבון כולו זו אופציה סבירה בהחלט.

Boston Guy

New member
אבל איך תוציא מהם את הכסף שלך? אתה מוכן לוותר עליו?

הם מחזיקים בכסף שלך. ולא מוכנים - לפי מה שכתבת - לתת לך אותו בלי הטפסים הללו.
אתה מוכן להשאיר להם את הכסף וללכת?

zach78

New member
לוותר על הכסף ?

אני לא בטוח אם מה שהם בקשו אכן דרוש, וכמובן שאני לא מצפה מהם לעבור על החוק, אבל ייתכן והם לא ניסו להיות ״גמישים״ מספיק. ( למשל, לסגור את החשבון ול״שחרר״ אותי עם המחאה בנקאית ).

כמו כן, אני לא יודע מהי חבות המס, מכיוון שלא דיווחתי על חשבון זה. האם יש ״גילוי מרצון״ שיאפשר ״פתיחה״ של החשבון ללא עבירת מס ?

הם לא העבירו אותי להיות ״תושב אמריקאי״ מכיוון שסירבתי לחתום עם המסמכולוגיה שלהם. הם שחררו אותי עם ״הבטחה״ לשלוח במייל צילום של הדרכון והגרין כארד שלי, דחוף!!. ( לי אישית זה הזכיר סוכני רכב שמנסים לדחוף אותך לכיוון מסוים )

מה שאני מבין מתוך זה, זה שהם ״בצרות״ בגלל החשבון שלי, והם רוצים לתקן את זה. אבל זאת לא הבעיה שלי. אני רוצה להבין מה אני יכול לעשות כדי להוציא מהמצב הקיים את המיטב. אם זה אומר ״לאבד״ את הכסף, אז ניחה. ( אני לא יודע מה הקנס. קנס של מליון דולר, לדוגמה, יהיה חסר פרופורציות לסכום המדובר )

Boston Guy

New member
איך בדיוק "זה לא בעיה שלך"?

אתה כותב שאתה תושב קבע בארה"ב ונישום של רשויות המס בארה"ב כבר כ 8 שנים.
אתה כותב שלא דיווחת לרשויות המס בארה"ב על החשבון הזה עד היום - וזה חשבון שהיה קיים לאורך כל אותן 8 שנים שאתה מחוייב בדיווח מס לארה"ב.

אני לא יודע מה סדר הגודל של הנכסים הפיננסיים בחשבון הזה.
אני מניח (בגלל הרוח שנושבת מהניסוח של ההודעה שאליה אני מגיב) שמדובר על מספיק כסף בכדי שתהיה חובת דיווח לרשויות המס של ארה"ב (כלומר - מדובר בסכום גדול מ 10,000$). אחרת - אתה לא היית מדבר על "קנס".

כן - הם רוצים "לתקן" את ה"צרות" שהחשבון שלך עלול לגרום להם - או במילים אמריקאיות הם רוצים להיות IN COMPLIANCE עם הדרישות שהרשויות בארה"ב דורשים מהם.

אבל בבית סיפרי כזה דבר בהחלט יושב תחת הקטגוריה של "בעיה שלך" - יען כי הכסף שלך יושב שבוי בידיים שלהם.

אני לא לגמרי מבין את הבסיס להנחה שלך שיש הבדל בין "למשוך את הכסף במזומן" לבין "למשוך את הכסף בהמחאה בנקאית"... האם הבנק נתן לך את הרוש שהם מוכנים לשחרר לך את הכסף בצורה כלשהיא בלי שתתן להם את האינפורמצייה?

zach78

New member
COMPLIANCE

כשכתבתי ״לא בעיה שלי״ התייחסתי אך ורק לתקנות המחמירות שהם לוקחים על עצמם ( שהם, בתורם, יותר חמורות ממה שהם נדרשים ע״פ חוק ).
לדוגמה : הם מיהרו לסגור לי את תיק המניות, למרות שהדרישה היא דרישת דיווח בלבד ( הם לא רוצים את כאב הראש הזה )

אני לא מפחד מ״כסף שבוי״. אני דואג שהכסף הזה יעלה לי הרבה יותר משוויו.

Kender00

New member
נתחיל שלפי ידעתי הבנק מחוייב לזה לפי הנחיות בנק ישראל

זאת הסיבה שאף בנק בישראל (שוב לפי ידעתי ויכול להיות שאני טועה) לא ישאר תיק מניות פעיל למי שהבנק חושב שהוא לא מתגורר בישראל והוא נישום אמרקאי (יכול להיות שגם למי שמתגורר בישראל והוא אזרח אמרקאי עושים בעיות)
&nbsp
מאוד יכול להיות שהבנק העביר את הפרטים שלך (כמובן ללא המידע שאין לא כמו SSN) לרשויות האמרקאיות, היות והבנק יודע שאתה נישום אמרקאי אז יכול להיות שהעבירו את השם פלוס ת.ז., יחד עם המידע שמס ההכנסה מעביר (בגלל הסכמים) אז יש סיכוי שגם מידע זה עבר.
&nbsp
לכן לפי מש Boston Guy רשם הבעיה היא שלך ולא של הבנק...
אם יש לך מעל 10,000 דולר שמוחזקים החשבונות מחוץ לארה"ב (קרנות פנסיה גם נחשבים) אז חובה לדווח גם על חשבון זה (גם אם הוא פחות מ 10,000 דולר)
אז כדי לברר מול רו"ח אמרקאי איך לבצע גילוי מרצון ומה המשמעויות של זה
&nbsp
אבל הבעיה היא בצד שלך...
&nbsp

zach78

New member
תגובות

מבלי כוונה להעליב אף אחד ממגיבים למעלה, לא קיבלתי יותר מדי תגובות ״בונות״, ואני לא רוצה לנפח את הפורום בקשקשת מיותרת. אז אפסיק להגיב. ( ושוב, לא בכוונה להעליב אף אחד מהמשתתפים )

במקביל, פניתי לרואה החשבון שלי, ואעדכן אם יהיו המלצות קונקרטיות.

Boston Guy

New member
זה לא שהם מחמירים עם עצמם. להפך. הם עושים לעצמם חיים קלים.

הדיווח על השקעות לרשויות בארה"ב דורש שהברוקר ינהל מעקב ויחזיק רקורד על כל מניה וכל נייר ערך שיש בתיק - מתי היא נכנסה לתיק, מתי היא יצאה מהתיק והאם הרווח ממנה הוא SHORT TERM GAIN או LONG TERM GAIN.

דוגמא: נגיד שיש לך 10 מניות של גוגל בתיק ההשקעות שלך -
2 שקנית לפני 5 שנים,
2 שקנית לפני 3 שנים,
2 שקנית לפני שנה ותשעה חדשים
וארבע שקנית בשבוע שעבר.
החלטת למכור את כל האחזקות שלך בגוגל.
בארה"ב - הברוקר ידווח במסגרת דיווחי המס שלך על הרווח מ 4 המניות הישנות יותר כ LONG TERM GAIN, ועל הרווח מ 6 המניות האחרות כ SHORT TERM GAIN.

והעניין מסתבך בצורה דרסטית אם מה שאתה קנית זו "תעודת סל" ולא מנייה ספציפית...

בישראל - הברוקרים לא מחזיקים בתיעוד הנדרש כדי לבצע את הדיווח בפורמט או ברמת הפרטנות שהוא מתבצע בארה"ב.

הסיבה שהם החליטו פשוט לסגור את חשבונות ההשקעות של נישומים אמריקאיים היא משום שלהחזיק אותם פתוחים יחייב אותם לבצע דיווח לרשויות האמריקאיות לפי הפורמט האמריקאי - ואין לבנקים בישראל שום עניין להכנס לכאב הראש של שינוי כל מערכת המיחשוב שלהם כדי לנהל מעקב על תיקי השקעות בשיטה האמריקאית. נפח ההשקעות שנישומים אמריקאיים מחזיקים בבנקים הישראליים פשוט לא מצדיק את ההשקעה הזו.

אז זה לא שהם "יותר צדיקים מהאפיפיור" - אלא שהם מעדיפים לוותר על הביזנס שלך מלעשות מה שנדרש כדי לשמר אותו. עושים לעצמם חיים קלים.

John the Savage

New member
לפני כמה חודשים התפרסמה הפריצה למאגר של אקוויפקס

ההאקרים השיגו פרטים אישיים של בערך מחצית מאזרחי ארה"ב, כולל SSN ותאריך לידה בפריצה הזו. והחודש גם התפרסם שמממשל טראמפ החליט לרדת מהחקירה של אקוויפקס בעניין, כך שהם יצאו מזה חלק.

בינתיים, עדיין לא התפרסם מקרה של פריצה דומה לבנק ישראלי. לא דווקא בגלל שאבטחת המידע בבנק ישראלי טובה יותר, אלא משום שהם לא יעד משמעותי לגנבי זהות שמחפשים SSN. אז כן, לדעתי לחשוש ממסירת הפרטים האלו דווקא לבנק ישראלי, וזה בשעה שבוודאי כבר מסרת את אותם פרטים להרבה מוסדות אמריקאים שמפקירים את המידע שלך אולי במידה רבה יותר, זו פרנואידיות מוגזמת.

ובינתיים הכסף שלך אצליהם. אתה יכול לבחור אם להלחם בתחנות רוח או פשוט לחתום על הטופס.

למעלה