טופס W9

davidgvr

New member
טופס W9

הבנק שלי לא פנה אליי לגבי מילוי טופס W9 עד עכשיו, האם כדאי לפנות אליהם בנושא או שעדיף לחכות שהם יפנו אליי למילוי הטופס?
החשבון בנק שלי לא גדול, אני רק בן 22, חייל משוחרר ורק לאחרונה נתקלתי בעניין חוק הפטקה (FATCA).

davidgvr

New member
אבל מה אני אמור לעשות?

אני לא מבין כמעט בכלל בכל מה שקשור למיסים, אני לא רוצה שינחיתו עליי מכה.
אני לא ודע מתי אני אמור לעשות מה ואיך.
אולי כבר עדיף לי להעתיק את עצמי לארה"ב וזהו? מאשר להיות עסוק כל שנה בלהגיש דוחות?

JochaSchwartz

New member
תשובה

בעניין הFATCA: כל עוד אתה לא עובר את ה10K דולר, אתה לא חייב לדווח. גם לכשתעבור את זה - מדובר בסך הכל על מילוי טופס אינטרנטי פשוט פעם בשנה. בהנחה שאתה לא מסתיר כלום, אין לך מה לחשוש.
בעניין הבנק: לא ביקשו, עזוב אותם. מתישהו הם יבקשו, תתן להם - שוב, טופס פשוט ביותר - מכיל מספר SSN שם ותאריך, זהו בערך.
בלי שום קשר לדברים האלו - ובלי שום קשר לאיפה אתה גר - אתה צריך למלא כל שנה דוח שנתי למס הכנסה. כל עוד אתה לא מרוויח הרבה, אתה לא תשלם, והדו"חות יחסתי פשוטים למילוי - ייתכן ויהיה שווה לך שנה אחת לתת לרו"ח למלא אותם, וכך להבין מה אתה עושה בשנים הבאות.
"אולי כבר עדיף לי להעתיק את עצמי לארה"ב וזהו?" - מעבר לא יחסוך לך טפסים וכאב ראש, זאת ממש ממש ממש לא סיבה לעבור. טופסולוגיה זו סיבה להישאר.
נ.ב: כל עוד אתה לא משלם מס הכנסה, ניתן לקבל החזרים ממס הכנסה אמריקאי (כן, המחאה לדואר) - אני קיבלתי החזרים על הוצאות שכ"ל אקדמיות בעזרת הדו"ח השנתי.

davidgvr

New member
השנה עברתי את ה 10K, זה כולל מענק שחרור

מתי אני אמור להגיש את הדוח בהנחה והשנה עברתי כבר את ה 10K?
האם החישוב כולל רק סך הכנסות או הכנסות פחות הוצאות?

JochaSchwartz

New member
תשובה

את הדוח אתה מגיש בכל מקרה, ללא קשר לסכום שיש לך בבנק.
רק במידה והרווחת נורא מעט, אתה יכול לקבל פטור, ראה כאן (סתם קישור שמצאתי בגוגל, לא מתחייב לאמינות שלו)

את הFATCA אתה צריך למלא לדעתי רק בשנה הבאה - אתה ממלא בשנת 2018 נתונים לגבי החשבונות שלך (לא רק החשבון בו עברת את ה10K) בשנת 2017.
החישוב: במידה וברגע נתון היה לך יותר מ10K, אתה מדווח על החשבונות, אתה לא מצרף חישובים.

למעלה