מצויו. תשתפי. אני אמשיך מה שלא הספקתי אתמול -
בואי נדבר כעת על הכעס שלך, הכעס שאת מבטאת נגד עצמך, למה הייתי צריכה להגיע לזה? איפה האחריות האישית? מה אני מטומטמת? עיוורת? הרגשה של כישלון, כי הדיאטות לא הצליחו.
והכעס גם בא לידי ביטוי ביחס לשמנים אחרים ולהתנהגותם. את כועסת על האופי וההתנהגות שלהם, מרגישה שהם לא אחראיים ומזניחים את עצמם. זה נכון בהחלט, אבל לא מצדיק כעס כשמדובר באנשים זרים. הכעס בא ממקום אחר - מהכעס על עצמך.
הכעס הזה מזיק לך. תצטרכי במקביל לניתוח ולהתמודדות גם להתמודד עם שינוי החשיבה הזה. הוא מזיק לך בין אם התנהגת בחוסר אחריות כפי שאת חושבת, ובין אם לא התנהגת בחוסר אחריות, רק שאינך מבינה מה הסיבות האובייקטיביות למצב הקשה, ואת מאשימה את עצמך שלא בצדק - וזה חמור יותר, כמובן.
אז גם אם את אשמה וגם אם לא (ומאוד יתכן שלא, כי יש הרבה אנשים שההתנהגות שלהם כפויה ונשלטת ע"י גורמים חיצוניים, והם די חסרי אונים כלפיה), הכעס לא מתקן, אלא מקבע את ההתנהגות ההרסנית הלא מודעת. ואם אנו רוצים לעשות שינוי התנהגותי עם האכילה ולהרגיש טוב עם השינוי (נפשית), אנו צריכים לוותר על הכעס.
אנו צריכים להיות הסניגורים של עצמנו. קודם כל יש לברר אולי את מאשימה את עצמך שלא בצדק. לשם כך אני מציעה לך להיות איתי בקשר, בשיחת טלפון מכוונת חד פעמית, שמבררת את שורש האכילה הלא בריאה שלך ומעניקה לך מודעות להתנהגותך. כשיש מודעות הרבה יותר קל לשנות באופן ממוקד, מאשר כשלא יודעים מה צריך לשנות.
יש המון הקלה בשחרור מאשמה ובידיעת האמת שלא ידעת עד היום, וההקלה הזו תתבטא גם בעומס הנפשי ובעומס הפיזי!
וגם אם התנהגת בחוסר אחריות ולא סיבה אחרת - אז הסניגור צריך להסביר לעצמך, שאדם מועד לטעות, ואם טעית עד כה, אז מעכשיו תתקני. מה שהיה היה, ולא מתעסקים בכעס על "למה היה מה שהיה" ובחשיבה מייאשת של "אם היה אחרת", "מה היה אילו".
הרגשות האלו גורמים לאכילת יתר ומפריעים לרזות. לכן צריך להבין את יסודם וללמוד איך לשנות את הדיסק של החשיבה.
ובנוגע לפחד מכישלון גם עם הניתוח. כי מה עוד נותר? כרגע זה לא רלוונטי הפחד הזה, כי אם את לומדת את נושא ההשמנה שלך ברצינות, ואיך מטפלים בזה נכון ע"י הניתוח - אז הכישלון לא יהיה רלוונטי גם בהמשך. אם הכישלון יהיה רלוונטי, נתעסק בו כשהוא יהיה רלוונטי.
האנשים שראית בתור למנתח (הטבעת לא עובדת) לא מבינים איך לעבוד עם ניתוח. לא עם טבעת וגם לא עם השרוול. הם עלולים לא להפנים מה שד"ר חזן אמר בחוכמה רבה.
שינוי תזונתי והתנהגותי חיוני. אימוץ אורח חיים בריא חיוני. ואין מצב שתיכשלי אם תעשי את זה במקביל לניתוח. השאלה אם את מצליחה לעשות זאת. ואם לא - תקבלי עזרה. יש סיבות שאת לא מצליחה ויש דרכים לגרום לך להצליח למרות שעד היום לא הצלחת.
הדרך היא לא כעס עצמי ותסכול, אלא למידה והבנה ועזרה עצמית בטכניקות עזרה מושכלות. הכוונה לשם כך - בטלפון אלי
.
03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה.