לא מדוייק בכלל.
1. עם כל הכבוד להפיכת חוות תחנות רוח למוקד תיירותי, אני לא רואה אותו משתווה לנוף ייחודי, שאין אפשרות לניידו ולהקימו במקום אחר (ראה הדוגמא שנתתי לגבי אגן ההיקוות של הכינרת ורמת סירין).
2. אני לא יודע מאיפה שאבת את נושא ה-"נתון לאמונות ופרשנויות". אני קראתי לא מעט מאמרים על מגפעי חוות של אנרגיית רוח.
3. כאשר מדברים על חוות אנרגיית רוח
כלכלית, לא מדברים על 1/2 דונם וגם לא על 20 דונם. מדובר על עשרות רבות ואף מאות דונמים. אז אולי הפגיעה בחקלאות תהיה זניחה (מבחינת שווה-ערך כלכלי), אבל הפגיעה בשימושים אחרים תהיה גדולה הרבה יותר, שלא לדבר על מפגעים נופיים (כמובן שערכי הפגיעה משתנים מאתר לאתר ותלויים לחלוטין ברגישויות השונות).
4. ככל הידוע לי, יש (גם בישראל!) יותר מאשר 2 מקורות האנרגיה שציינת (דוגמא: שריפת
פסולת כאנרגיה בתחנות חשמל, שימוש בגזים הנפלטים מ
פסולת. ועוד לא דיברתי על תעלת הימים...). לא ידוע לי על שום הוכחה חד-משמעית שקובעת ששהפקת חשמל מאנרגיית רוח במדינת ישראל עדיפה על כל אחת מהאופציות האחרות. אשמח אם תוכל להביא מחקר כזה (בהקשר זה: תודה על הגילוי הנאות. על אחת כמה וכמה שנדרשת הוכחה אובייקטיבית לטענותיך).
גילוי נאות: אין לי שום קשר להפקת אנרגיה ולא רווח כלכלי מצד זה או אחר. דעתי היא בלתי משוחדת לחלוטין, וכל הכתוב נשען על ההיכרות המקצועית (מתחום התכנון) האובייקטיבית.