טורדה 2014: קטע 18 הוא ההכנה להכרעה בקטע 20

טורדה 2014: קטע 18 הוא ההכנה להכרעה בקטע 20

היום בשידור החי, החל משעה 14:10, אנסה לענות לכמה שכתבו אליי על השעמום והאכזבה מהטור ולמה אני חושב שהטור דה פראנס 2014 מעניין ומותח הרבה יותר, למרות שגם אני כבר חשבתי (מיד לאחר הפרישה של פרום) שהוא יהיה משעמם. אחרי הפרישה של קונטאדור בכלל היה נראה לי כי נתקשה למצוא עניין ומאבקים מרתקים. התבדיתי לשמחתי

הטורדה, כמו שרק הטורדה יודע לייצר, הביא לנו שלושה שבועות מרתקים עליהם האפילה לגמרי המלחמה. אני באופן אישי חששתי כי לא אוכל למצוא את יכולות הריכוז כפי שאני רגיל להשקיע, למרות שמצב מלחמה בישראל כבר היה לא פעם בזמן שסקרתי את הטור דה פראנס.

רק העובדה שהטור היה כה מרתק אפשרה לי להישאב לסיקור מעניין של מרוצים רבים בתוך הטור דה פראנס והיום מתחיל שיא חדש של תחרותיות בטורדה 2014.

כתבתי אתמול, בסיכום הקטע ה- 17, על התפתחויות אפשריות ועל ההיסטוריה שיכול לרשום ניבאלי.

היום יהיו על המסלול כמה רוכבים שהמטרה שלהם תהיה שיפור עמדות לקראת הנג"ש של שבת.

הנג"ש שיתקיים בשבת ארוך (54 ק"מ), הררי, לא בטוח שמתאים לגמרי לשעני העל (מי חוץ ממרטין עוד בטור?) וייתכן שהמטפסים יפתיעו בשמירה על פערים.

ואן גרדרן יכול להביא שם ביצוע שאולי ייסכן את הפער (פחות משלוש דקות) שיש לבארדה עליו - לכן בארדה חייב להגדילו היום בקטע ה- 18.

קריסטוף פרו, על סמך ביצועי עבר של חברו של בארדה לקבוצה, הוא מי שיכול להרוויח הכי הרבה מהנג"ש של שבת, מצד שני יש לו גם יתרון כיחיד שהיה צמוד לניבאלי על ההפסגות האחרונות.

פינו יהיה חייב לקחת את ביצוע הצפוי מפרו בשבת, אבל עוד קום לנסות ולקחת זמן היום וזה ממי שהשאירו מאחור אתמול.

ולוורדה הוא הלא ברור של צמרת הדירוג - מצד אחד הוא שפך לאגר בשני הקטעים האחרונים,מצד שני הוא חזר לעצמו בסוף ואפילו הראה לצרפתים הצעירים שמאיץ עליות יקח להם חמש שניות גם אחרי שפיכת לאגר הרואית.

ואם מישהו חשב שניבאלי סיים את העבודה אז שיזכור כי יש גם את מיאקה - רודריגז על המנוקדת כשביניהם מדורג ניבאלי עם הרצון להיות הרוכב השישי בהיסטוריה כמנצח טור שהוא גם מלך ההרים.

למעלה